Jump to content
Annons

allansson

Medlem
  • Antal inlägg

    804
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av allansson

  1. PM:a email så fixar jag det.
  2. PM:a mig hans e-postaddress så kan jag skicka en.
  3. Du kanske skulle, med vilket jag inte menar att du borde göra längre, ha använt en bättre rubrik till din post. Sen kan det hjälpa med lite fler tips på hur du vill att logotypen skall se ut. Eventuellt även ersättning för den som gör den. Vill inte låta tråkig, men du anger inte ens vilken typ av musik du gör så det blir väldigt svårt för någon att hjälpa dig hitta den typ av "logga" du vill ha.
  4. Håller inte med riktigt. För mig som musiker så handlar musiken om att utrycka en känsla, inte bara inför en publik utan även för en själv. Det hela kanske beror vem man gör musiken för... Angående Auto-Tune så tycker jag att det i vissa tillfällen kan ha motstridig effekt. Själv tycker jag att bra sång är lika med ett bra uttryck, istället för precisa toner (även om viss tonsäkerhet i och för sig är viktig). Jag kan t.ex. inte tänka mig att Bruce Springsteens skiva "Darkness on the Edge of Town" hade varit bra om den hade haft perfekt intonerad sång.
  5. Var längesen jag installerade det nu, men om jag minns rätt så kan man även senare köra installationsfilen för att lägga in resten. Eller nu kanske jag tänker på någon annan plugg...
  6. Har ett EMU 0404, och de funkar relativt felfritt. Sampleraten måste, om den ändras ställas om manuellt i Windows, och har inte fått micken att fungera i WDM. Men det är inga större problem i min värld.
  7. Nja, visst kan även en audio-cd innehålla körbar kod. Sony BMG använde ju ett DRM, som installerade ett s.k. rootkit. Ni kan läsa mer om det här: http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_BMG_CD_c...tection_scandal Att sprida virus på detta sätt låter dock lite väl 90-tal.
  8. Ett av mina favorit band, The National, var i genomsnitt 30 år gamla när bandet släppte sitt första album. Så jag tror absolut inte att det är försent på något sätt. Den enda skillnaden, tror jag, är att temat i musiken. Yngre musiker är nog mer benägna att skriva hoppfulla, om än tragiska, låtar (tänker först och främst på album såsom Born To Run, fast Springsteen var förstås 25-26 år gammal när han skrev den), medan äldre musiker kan ha en tendens att bli mer verklighetsförankrade. Bara lite spontana tankar om musikskapande, inget som jag riktigt kan bevisa. Tror dock aldrig att det är försent att göra musik. Man måste fråga sig varför man skapar musik. Är det för sig själv, för pengar, för att få många fans och att bli uppskattad som person, etc.? Själv gör jag musik för mig själv, jag älskar att göra musik. Om jag skulle bli känd för det så visst, varför inte. Jag vet dock att, allt eftersom jag blir äldre, kommer den tid som jag har att syssla med musik minska. Jag är för närvarande student, men när jag börjar jobba kommer min fritid minska, likaså när jag får familj och barn. Men trots detta tror jag inte att min lust att skapa musik kommer minska. Inte ens piratkopiering och förlust av eventuella intäkter skulle kunna släcka den törsten. Men om du känner att du fått nog, och inte orkar längre så tycker jag att du kanske skulle lägga musiken på hyllan ett tag. Du behöver ju aldrig säga aldrig, och om lusten kommer tillbaka kan du ju alltid plocka upp pinnen och fortsätta.
  9. Jag vet själv inte så mycket om unbuffered eller buffered RAM, men jag gjorde en snabb googling och hittade denna sida: http://club.myce.com/f7/buffered-ram-vs-un...ered-ram-74064/ Slutsatsen är helt enkelt att buffered RAM endast är nödvändigt i servrar, och att prestandan faktiskt kan bli sämre med ett sådant då själva buffringen tar kraft av datorn. Jag kan dock inte stå för att detta är helt sant, då jag inte själv vet något om det.
  10. Årets absolut bästa är: Sunset Rubdown - Dragonslayer Andra bra skivor som släppts: Mount Eerie - Wind's Poem The Antlers - Hospice Swan Lake - Enemy Mine Överlag har det dock varit ett långsamt år, enligt mig.
  11. Vissa människor finner musik viktigare än andra (och man borde därför inte säga att musik är oviktigt, då det faktiskt påverkar och är en drivande kraft för vissa), precis som vissa människor kan bli så intresserade av växter att de väljer att studera mossa (för mig är detta det mest ointressanta som finns, men jag respekterar att andra kan finna mossa intressant). Det man inte får glömma är att människan skapat all musik, och därför finns det inget fundamentalt bakom det. Att vi berörs så mycket av de melodier vi hör idag beror antagligen på de sociala faktorer. Innan 1900-talets början var exempelvis japansk och kinesisk musik baserad på anslag och rytm, och inte tonalitet som i västvärlden, och afrikaner använde sig av komplexa rytmmönster. Att man dock har utvecklat musik i olika och skiljda kulturer kan dock visa på två saker: att människan har ett behov av att skapa musik eller (vilket jag anser är mer troligt) att musikens ursprung ligger väldigt långt tillbaka i tiden. Rent fysiologiskt tror jag att vår fascination och hänföring av musik kommer ifrån människans inbyggda vilja att hitta mönster och ordning i allting. Precis som, enligt mig, fallet är med religion.
  12. Om nu inte musiken är ett sätt att uppnå steg 3-5 i hierarkin. Finns nog en del människor som skrivit musik på grund av ensamhet eller utanförskaphet (hittade jag just på ett ord?).
  13. Har spenderat väldigt mycket tid med The Antlers skiva "Hospice". Enligt mig en av årets absolut bästa skivor. Sylvia - The Antlers
  14. Alltid svårt att veta. Med tanke på att adressen är ett IP-nummer så verkar det ju inte vara någon större sida. Att de länkar till dig borde dock inte vara någon större fara, och om jag vore du skulle jag vara glad över att någon upptäckt din musik oavsett nationalitet. Fast det kan ju förstås röra sig om en s.k. spindel som söker igenom internet efter nedladdningsbara mp3:s för att kategorisera detta i sitt bibliotek över musik tillgänglig på internet (ytterligare ett exempel på en sådan tjänst är Seeqpod). EDIT: Nu ser jag att du fick adressen från din statistik (från webbhotellet antar jag, eller iaf tjänsten genom vilken du lägger upp din musik). Min kommentar om IP-numret är därför kanske inte helt korrekt, beroende på webbhotellets/tjänstens funktionalitet.
  15. Tycker att låten som intro låter mycket bra, men själv finner jag det störande när musik eller ljud är påslaget som standard på en sida. Mitt val skulle vara att hoppa över alla former av intro-ljud, och istället lita på att människor är intresserade av att lyssna på den "riktiga" musiken istället.
  16. På den tid jag var trummis i ett band så försökte jag spela med hörselskydd, vilket givetvis gjorde att ljudet för en själv blev bättre, men problem uppstod då jag inte kunde höra vad de andra i bandet spelade och således tappade bort var vi var i låten. Nu var jag förvisso inte någon särskilt bra trummis, men problemet gjorde att jag valde att spela utan och detta ledde förstås till hörselskada och tinnitus.
  17. Du har länkat till en lokal bild på din egen dator. Då din dator inte är tillgänglig för andra på internet, i samma bemärkelse som en http-server är (den maskin som hemsidan ligger på), kan du inte länka direkt till den. Istället måste du lägga upp den på en server. Det finns många bra tjänster för att publicera bilder. En av de jag brukar använda heter http://imageshack.us. Det du sedan gör är att länka till filen, med den adress den har på servern. Tjänsten ovan ger många olika varianter på länkar till bilden, varav några t.o.m. är ämnade att klistras in i forum-poster. Vill du skapa koden själv (antingen genom att skriva den eller genom att använda snabbfunktionen för detta) skall länken se ut på detta viset: http://imageshack.us/<katalogstruktur>/<bildens namn>.<jpg/gif/bmp/png>. Detta är bara ett exempel, och det kommer säkerligen se annorlunda ut beroende på vilken server man använder.
  18. Uppföljande OT: Detta påminner mig om julen för två år sedan, när jag frågade min 7-åriga kusin varför det lät som det gjorde när Kalle Anka och Musse äter majskolvar. Hans svar var att de åt så fort att tänderna klappade mot varandra. När jag sedan frågade varför det plingade när de kommit till slutet av majskolven insåg han att det var något i hans ursprungliga hypotes som inte stämde, vilket ledde till att jag fick förklara för honom hur gamla skrivmaskiner funkade. 😄
  19. Kör premium. Jag lyssnar på så mycket musik att jag tycker 99 kr är överkomligt för en stabil tjänst som har det mesta jag gillar.
  20. Mina invites är borta. Ber om ursäkt för de PM som kommit in sent och inte fått något svar. Min internet-uppkoppling har legat nere den senaste veckan, p.g.a. ett "utbyte av switchar" som av någon anledning har pajat min router. 😄
  21. Gillade hans musik när jag var runt 8 år gammal. Det är tråkigt att han är död men rent musikaliskt tror jag inte att det är någon större förlust, då han, enligt mig, inte producerat något hörvärt sen 80-talet. Men som sagt, tråkigt att han har dött. Han kanske hade ytterligare en Thriller kvar i sig.
  22. Jag har två stycken. De två första som skickar PM vinner... 😎 EDIT: Nu är det bara en kvar... /Johan
  23. VST-SDK är baserat på C++, och jag rekommenderar att du kör med Microsoft VC++ som kompilator. SDK:n finns att ladda ned här: http://www.steinberg.net/en/company/3rd_party_developer.html Har själv suttit och lekt med det, men har inga djupare kunskaper i denna typ av utveckling.
×
×
  • Skapa ny...