Jump to content
Annons

johanfa

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av johanfa

  1. Grym! Den sitter alltid som ett smäck på masterbussen =)
  2. Melodyne är riktigt kraftfullt. Om man är Studio One användare som jag är så är melodyne integrerad med DAW'en. Högerklicka på audiofilen och klicka edit with melodyne och du är på någon/några sekunder inne och kan redigera källan. Du slipper med andra ord rendera ljudfilen manuellt. Riktigt smidigt!
  3. Buzz Ride är riktigt tung! Håller dock inte med om att rösten är för torr i versen. Skulle t.o.m kunnat vara torr i andra partier också som t.ex vid 00:21 (där det är lite mer "room", vad jag hör) . Det är precis som du säger att bakrundskörer & dylikt tar den rollen istället. Detta är väl en smaksak skulle jag tro. I vissa fall kan det vara snyggt med reverb på rap i vissa låtar men definitivt inte i denna, enligt mig 🙂
  4. Min standard setup när jag spelar in med SM7b: SM7b + Triton Audio FetHead + golden age pre 73 dlx (+80db) fungerar även helt ok när jag utesluter gap-preampen och kör direkt via mitt ljudkorts preamp (Audient id22) som har +60db + en FetHead vad jag läst om ditt ljudkort verkar den ha +65db så en extra förstärkare typ en FetHead/Cloudlifter mellan micken och ljudkortet bör fungera i ditt fall.
  5. https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/kondensator-mikrofoner/se-electronics-se-x1-vocal-pack bundle med mick, shockmount, puffskydd och kabel i ett. Något sådant skulle jag kört på.
  6. Började min resa i Cubase. Övergick sedan till Logic och stannade där några år. Slutdestinationen blev Studio One 3 och aldrig har det varit roligare att skapa musik. Kan varmt rekommendera! Mycket lättarbetat stabilt program. Givetvis en smaksak. Alla 3 programmen har sina fördelar men Studio One passar mitt arbetssätt grymt bra. Smarta integrationer med t.ex melodyne/vocalign som jag inte skulle kunna leva utan idag 😄
  7. Spelade in en egen tolkning av Håkan Hellström's låt "din tid kommer".
  8. Hej! Kan varmt rekommendera Taylor 214ce. Har den inte själv men min vän som jag spelar med köpte en för 2 veckor sedan. Vi hade spelning i fredags och den lät skitbra live.
  9. Bra sagt. I vissa fall skär man mer eller mindre... te.x en akustisk gitarr beroende på vad den har för funktion i mixen. Om det handlar om en mix med bara sång och akustisk gitarr brukar jag eq'a väldigt lite (beroende på om inspelningen är bra). Om det är en fullknökad mix med massa instrument och spår kan det bli att gitarren skärs betydligt mycket mer för att lämna plats.
  10. Som tidigare talare, du börjar i fel ände. Priset på ett ljudkort kan skilja sig enormt mycket beroende på vad du vill ha. Det finns liksom ingen mening med att köpa ett ljudkort för 20 lax när du t.ex i praktiken utnyttjar kortets möjligheter till 50%. Ta reda på vad du i första hand behöver och inte behöver. Känns lite väl naivt att köpa ett ljudkort som du har sett på en bild från någon förebild när du inte har någon aning om vad det är för komponenter. Stirra dig inte blind endast på vilket ljudkort som håller inom din budget utan även vad DU behöver inom din budget. Vi försöker hjälpa dig med tips, inte på något sätt hysa agg emot dig. Ha de gott! 🙂
  11. Grymt bra. Riktigt gött sound. Bra jobbat!!
  12. Checka in detta: Voxengo Span, riktigt bra vst, som jag har haft mycket användning av. Lätt att kunna se vart kicken och basen hamnar i för frekvens.
  13. Native Instruments som JohnRick nämde har ett par riktigt trevliga drumkits.
  14. Motu UltraLite Mk3. Fungerar grymt bra och har stabila drivisar. Inbyggd eq och kompressor för den som vill utnyttja. Du kan antingen köra via Firewire eller Usb vilket är bra. Smidig mjukvara medföljes !
  15. lyssna nu på Demonproducenten, han kan allt
  16. Man är inte slö om man använder Vocal Rider 🙂 mer sådana pluggar åt folket!! det är inget kreativt att sitta och volymautomatisera vocals i en hel låt, fyfan.. älskar den pluggen!
  17. PSP Vintage Warmer (fantastisk plugg enligt mig) - kolla in den! Eq (skär bort botten aningen samt mid, precis som du gör) Kompressor deesser eventuellt bussar jag till en aux med reverb och delay (varsamt, less is more). När jag känner att jag fått till rösten börjar jag bygga allt runt rösten. Det är lätt att man ballar ur med övriga instrument som gör att rösten tillslut inte passar in i mixen. Så försök att mixa alla instrument så att dom klaffar med rösten på ett snyggt sätt från början ist för att ändra om i effektkedjan för rösten ju längre in i mixen du kommer. Låter rösten bra från början vill man ju inte ändra på den i senare skede? Så jobbar jag.. Sen är det givetvis viktigt att inspelningen är bra inspelad från början. Blir så mycket enklare att jobba med rösten då =)
×
×
  • Skapa ny...