Jump to content

FGF

Medlem
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

6 Followers

About FGF

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 06/10/1989

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sala, Sverige
 • Intressen
  Hiphop, Lyricism, Poesi, Logic, Beat making.
 • Home page
 1. Fixade till min profil sida, verkar inte vara någon som bryr sig i att göra det..

 2. Jag har med skrivit ett mail utan svar, orelaterat till denna tråd dock.
 3. Så du vet inte själv vad du menar med att sampla svagt alltså.. ?
 4. Jo jag har varit på det spåret, testa att sampla lite med en mjukvara sampler i 8bit, men det lät ju förjävligt och allt ljud skrålade i högtalarna.. Så någon skillnad lär det ju vara just förutom bit-upplösning. Vad menar du med samplingsfrekvens?
 5. Vad menar du med "överstyr" och DA,n? Nej jag tänker inte på något speciellt, enbart att jag hör många på forum och liknande säga att dom vill åt "soundet av gamla samplers".. jag vill bara få ett begrepp på det. Det känns onödigt att köpa en gammal sampler bara för att få höra skillnaden.. hehe! Av vilken anledning?
 6. Jag tycker inte det är "helt sämst". Din röst påminner lite om Organism12. Även om du såklart skulle kunna bli mycket bättre än detta så är du fortfarande bättre än många jag har stått i studion med som vill "testa" spela in en rap låt. Så det finns ju potential tycker jag allt. Att spela in rap och få bra flow beror ju på en mängd olika saker. Mycket handlar ju om att delvis matcha ett beat med din stil att skriva. Jag tycker att du på åtminstone på ett par ställer får till riktigt bra rim. Det är ju trotts allt det som är själva flowet, vart du sätter rimmen. Testa get out of the comfortzone när det kommer till vart du sätter rimmen. Teste tillexempel att sätta rimmen i början av varje rad eller liknande. Möjligheterna är ju oändliga. Här är ett exempel: My mouth is bigger then liquor quicker then blades hotter then flames, i am, mind's always been sicker than blaze like stickers and spray, i always fallin in place evaulve, embrace it all, while people fall like the rain Im standing tall behind fame ... ________________________________________________________ Din text/flow börjar ju skit bra när det kommer till dina rim Om du sent kommer krypande om natten Lika klar och rent som rinnande vatten Mitt huvud pallar inte mer jag ser bara problem och fel överallt det blir bara mer medan det mot vers 2 börjar låta enformigt och tråkigt: Så varför slösa energi på bråk Bara för vi inte prata samma språk Ett samhälle där det finns acceptans För fylla våld och bråk helt utan substans Så här blir det väldigt ofta när jag skriver låtar, att jag hittar massa rim i början och sen blir det svårare och svårare att hitta bra rim samtidigt som jag måste hålla koll på den röda tråden och sammanhanget. Det jag då brukar göra är att jag skriver klart låten med färre rim men med den röda tråden intakt. Sedan går jag tillbaka och försöker ändra rad för rad med samma innebörd, fast formulera den annorlunda så det kommer in fler rim. ex skulle du kunnat skriva om det som står ovan såhär: ärrade knogar, dem tror dom är smarta men vem fick sin ro av de sträck på vår karta En främling är närmare vän än förändring en stämpling är lättast, nu dricker vi brännvinn Då blir det mycket snabbar mer flyt i texten och flowet låter inte stelt och enformigt. Nu vet jag inte om du tycker att detta är intressant, men samtidigt som du vill ha kritik så vill du inte att jag ska ta det så seriöst, hehe! Och har du exempelvis en deadline på 6 timmar så blir det ju väldigt svårt att ta sig tiden att göra detta. Men det är ett enkelt knep och tips för att inte fastna i texten och i slutändan komma ut med det man ville ha sagt, fast på ett mer avancerad och rikare text och ett bättre flow. Keep it up!
 7. Ja jag håller med här, jag tror nystrom har något där. Jag kände faktiskt stråkar direkt när jag lyssnade, och som sagt lite perk.
 8. Jag lyssnar iofs inte i min studio nu och är inte erfaren när det kommer till mixning så vet inte egentligen vad som skulle kunna göras bättre, men jag tycker det låter skit bra! Jag har som sagt inte ett tränat öra men jag tror att majoriteten inte alls skulle höra det som andie uppmärksammat. Jag tycker du klappar dig själv på axeln för det du åstadkommit och gör fler feta låtar som jag kan gå runt och digga. Du har riktigt bra flow, bra text men det som sticker ut mest är refrängen. Den sätter sig på huvudet utan att den låter mainstream vilket är en konst att få till enligt mig. Du har bra uttal och pondus. Hur länge har du hållit på med rap? Riktigt bra jobbat!
 9. Jag håller just nu på med en demo. Nyckel ord om demon * Djpremier / Embee kind'a beats * Underground * Deep Än så länge ligger första beatet som är spikat på mixning. Dock har jag min skiss av beatet som jag kan skicka på efterfrågan. Krav * Du lär ha spelat in något tidigare som du kan skicka. * Gör din grej fullt ut, Anpassning efter samhälle och radio är för dig oväsentligt. FUCK RADIO Sammarbetet * Kommer ske över internet. Om mig som rappare * Jag är främst en lyricist och skriver rap, spoken word och dikter. * Min inspiration kommer mycket från: KRS-One Gang Starr Organism12 Supersci Eminem (före 2005) Chords Immortal technique Reks Roce da 5'9 (innan slaughterhouse) Lupe Fiasco Cunnin Lynguists Atmosphere Roots Masta Ace * Jag har hittills spelat in 4 låtar på min första demo som kom ut för över 1 år sedan. All inte om den finns på min sida (soundcloud) och även en musikvideo till den. *Jag har under senaste året tagit till mig mycket av den kritik jag fick kring min demo, och vill nu testa min utveckling. Hör av dig Peace /Fred
 10. Jag har letat runt som satan på internet efter gratis varianter på VST plugins som efterliknar gamla sampler:s utan något egentligt resultat. Det jag hittat är att machine ska ha en bra variant på sin mjukvara till machine. Jag vill inte ha en miljard möjligheter när det kommer till Sampler VST:n, utan en lite enklare variant som färgar ljudet likt äldre sampler:s. (helst gratis) finns inte det så undrar jag vilken som är bäst? (Helst vill ha en VST som efterliknar Akai MPC60 / Akai S950 Sampler), Tacksam för alla svar
 11. Som beskrivet ovan. Vad är exakt själva "färgen" eller "skitig-heten" som så många eftersträvar när dom samplar musik? Om jag tar en låt från ituns och drar in i logic, sen klipper jag upp den, jämt emot om jag sitter med en hårdvara sampler (Ex Akai S950) och samplar låten och sen slänger in den i logic. Vad blir skillnaden på ljudet?
 12. Det är snart ett år sedan denna låt vart klar, så jag fattar vad du menar med att få en "out of the box" syn på sig själv. Hiphop är ju ett väldigt debatterat ämne om precis vad just "hiphop" betyder eller är. Dock skulle jag stannat på "Det låter inte autentiskt" eftersom det måste finnas extremt många "real gangsters" som växte upp bredvid ett crackhouse i brooklyn som inte alls har en genuin attityd som ex Lupe Fiasco, eller gangsters som blivit föräldralösa vid 8års ålder och blivit skuten i käken som inte alls har varken pondus eller skills inom Rap. Missförstå mig rätt då jag såklart vet att hiphop har en stark bindelse till ghetton och gangsters, men mest av allt handlar det om äkthet, att vara genuin och att faktiskt säga något av värde oavsett om du är a whitepalekid från trygga Sverige som jag själv. Du har så jävla rätt i det du säger med att det ska låta svin bra, för mig handlar det inte överhuvud taget om "att komma någonstans", det ska bara låta svin bra, punkt slut ps. har inte ursäktat mig en gång för mitt uttal! Att diskutera kritik är något annat, något jag anser viktigt och riktigt kul. Missförstå mig rätt när jag säger "bara gör det jag vill", då det jag vill är att det ska låta svin bra, och jag önskar inte att uppträda eller jobba inom musik, men det vore en lögn om jag inte sa att jag självklart önskar att det finns folk som sitter hemma och lyssnar på den musik jag gör och tänker, shit va bra det här är. Det jag inte tänker göra, det är att försöka öppna dörrar till folk så dom ska tycka min musik är "mer lättlyssnad" eller "fastnar på hjärnan" osv. Eller hålla tillbaka på vad jag säger eller vill säga, oavsätt om det kan verkas stötande. Jag gör min musik med 100% vad jag vill, men, med en önskan att just 100% av mig, kanske klickar hos olika människor som verkligen tycker om det.
 13. Right!? jag fattar inte denna fixering kring uttalet, fan det var dom första 4 låtarna jag har spelat in ever i hela mitt liv och trotts det är mina lyrics, punchlines och äkthet off the charts. Jag bara längtar till jag får komma ut med min in your face demo. Dock ljuger jag lite om jag inte säger att jag faktist tycker om "the underdog" känslan. Fan man ska ha lite skeptiska ögon på sig, det ger iaf mig en jävla drivkraft att utvecklas. Och just uttalet är ju faktiskt något att peka på, (även om det 99% är svenskar som pekar på det meden de flesta amerikanre inte alls reagerade på mitt uttal när jag var där i 2 månader och öppnade med "can you please give me some pointers about my accent" och spelade upp mina låtar.. för att sammanfatta denna uttal debatt när det kommer till just mig och min musik: Jag är medveten om mitt uttal och huruvida jag kan och vill förbättra det. Dock skulle jag vara väldigt tacksam för mer kritik kring andra områden av min musik Hur som helst, Tack för dina komplimanger, riktigt kul att du gillar det!! Alla som har en positiv anda och fuck the society frames är legender enligt mig, så propps! Det vi skulle kunna göra är att du får mitt "wont settle" beat och mixar om hela skiten så kan jag droppa den texten igen. jag håller just på med några skisser till beats som inte är klara (det tar en jävla tid att hitta sampels som är my style), men det skulle vara kul att bara dra igång ett sido projekt direkt så länge? Peace man!!
 14. Hej!! Blev nyfiken på vad du menade med "Pga uttalet bl.a." ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.