Jump to content
Annons

hajhaj

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Hittade inte riktigt under vilken subkategori jag skulle starta tråden.. Lägger den här. Har ett störande pip i mina monitorer. Det försvinner när jag stänger webbläsarn? Sjukt irriterande. Det känns ibland oxå som att man "hör när datorn tänker" i pipet. Att det lixom i låg volym "bibibii bibib iibibibibibii"-ar. Har även en sån "s-video"-sladd (heter den så?) för att se datorn på teven. Vad jag förstår så för denna sladd enbart över bild och inte ljud men lik förbannat så börjar högtalarna brumma när jag sätter i kabeln? Oerhört störande problem som jag inte fattar logiken i överhuvudtaget. Vad kan man tänkas göra åt detta? Tack på förhand
  2. Lånar tråden lite.. Hur gör man samma sak fast i MIDI-editeraren?
  3. Har varit runt och kollat i stan idag samt läst här i tråden. Ska ha ett par monitorer för min hemstudio och i stan så rekommenderade dom mig både på 4sound och på Musikbörsen att köpa KRK RP5 G2. Fick en bra deal på musikbörsen. 3500kr/paret. Annars hade jag kollat in M-Audio BX5a som nya kostar 2496 på 4sound. Har även möjligheten att köpa dom beggade på blocket för 2000. Provlyssnade på KRK och dom låter ju kanon.. M-Audiomonitorerna lät oxå bra. Är osäker på om det är värt att lägga 3500 ist för 2000 på KRK ist för M-Audio. Ytterst tacksam för tips!
  4. hajhaj

    Tyngder

    aa, dom verkade ba hyra ut.. svårt att söka efter "pundare säljes" eller så.. det kommer ju väldigt märkliga sökresultat.. det är ingen som vet på rak arm vart man kan ta sig (i stockholmsområdet) och köpa loss ett par sådana där?
  5. hajhaj

    Tyngder

    Vart får man tag på sådana här: Någon som vet?
  6. det är vidrigt. jag har lixom tvingats vänja mig vid det nu.. ibland poppar felmeddelandet upp hela tiden, ibland mer sällan.. marcus - har du oxå en firebox?
  7. hajhaj

    Artist!

    efter att ha sett intervjun en andra gång så måste jag säga att jag känner att han är mer trovärdig än vad han var första gången jag såg den. inervjun var förstås den samma. men nånting var inte samma i mig. i dn-artikeln säger han ju oxå att "jag tjatar om det där i varje intervju".. så.. ja.. men faktum att intervjuarna pinsamt och fatalt misslyckades med intervjun kvarstår ju.. han måste ju få uttrycka sina åsikter utan att bli uppläxad och skrattad åt. den mest osäkra i rummet är ju den manliga intervjuaren.. när han nervöst börjar skratta bakom kvinnan när hon börjar läxa upp honom.. det gör mig.. ja.. nästan äcklad.
  8. hajhaj

    Artist!

    Egentligen tycker jag det blir lite löjligt att jämföra den här Pelle eller vad han heter med Freddie Mercury och Vangelis som båda gått till musikhistorien, men det är en annan femma.. Jag tycker du har en poäng i det du skriver att man möjligtvis inte lämnar ut sitt tillvägagångssätt i skriveriprocessen för att lixom störa lyssnarens bild av musiken. Men Vangelis... episka konstiga fullkomligt nyskapande rymd-alster? Och Freddie Mercurys komplexa konstnärskap - i jämförelse med Pelles "elgitarr-mick-backtracks-pop"? Njaaa.. Det jag ville ha sagt i delen du citerade var det att jag upplever att han inte bottnar i svaren. Dvs han tycker det låter "speciellt" eller "häftigt" att säga just det som svar på deras fråga. Och då blir det inte trovärdigt alls. Däremot känns det trovärdigt på ett helt annat sätt i exemplen du tog upp då Mercury och Vangelis pratar om det. Kanske har den här Pelle läst samma intervjuer som du pratar om och anammat dom.. Vad vet jag 😆
  9. hajhaj

    Artist!

    vad hade du ställt för frågor för att få ett nyanserat och intressant samtal? det är helt ointressant. jag är inte intervjuare, och har inte heller utgett mig för att vara någon sådan. jag har bara sagt vad jag tänkte om intervjun.
  10. hajhaj

    Artist!

    Kul tanke! Berätta hur? visst. vart ska jag börja? killen som blir intervjuad har helt anammat ett sätt att vara på. det syns hur tydligt som helst. inte minst med tanke på att hans svar på frågorna inte bottnar i honom själv överhuvudtaget. tex: "hur går det till när ni gör musiken?" -"ja.. alltså, jag vill liksom inte berätta det... det förstör för lyssnaren.". på vilket sätt förstör det för lyssnaren? det är ju inget verkligt i det svaret överhuvudtaget. han har ju som sagt anammat ett sätt att vara. varför gör man det? jo, för man har inte sig själv. med låg självkänsla kommer ofta ett desperat identitetssökande. detta är naturligtvis någonting han skulle behöva bli bekräftad i av människorna i hans omgivning för att kunna komma vidare med sig själv och kunna tycka om sig själv som han är istället. och även av intervjuaren, vars jobb är att känna in människan som intervjuas för att utifrån det kunna bygga ett nyanserat och intressant samtal. det är intervjuarens jobb. som hon/han fatalt misslyckas med. intervjuarna sitter i sina stolar på tv4 och har av förklarliga skäl vant sig vid att folk kommer och blir intervjuade och känner sig tacksamma,glada,upphetsade eller förväntansfulla av att få vara på tv4huset och vara med i teve. lotta från sala eller flen som vunnit skrap-triss har aldrig varit med i teve förut. inte heller floristen som är inbjuden att prata om vårens finaste blombuketter eller, för den delen, killen som gör sin första rikstv-sända intervju med sitt musikprojekt som i det här fallet är nordpolen. och på den grunden så blir dom (intervjuarna) otroligt förorättade, stötta och speciellt av den kvinnliga intervjuaren att döma, provocerade av att den här killen inte visar någon tacksamhet, sprudlande glädje eller lite charmig nervositet av att sitta i teve och bli intervjuad av två sådana branschvana, potenta och ytterst proffsiga och erfarna tv-programledare som dom, av deras avslöjande försvars-beteende, anser sig själv att vara. tv-hallåorna blir således provocerade av någonting som inte finns. dvs åsikter som kommer från någon som inte vet vad han snackar om överhuvudtaget. och killen som blir intervjuad sitter och fortsätter att rapa ur sig sitt totalt verklighetsfrånvända sätt att vara, utan någon som helst reaktion på att han blir mobbad av dom två vuxna människorna på andra sidan bordet. vilket oxå förstärker min tes om att han inte har sig själv. eftersom dom mobbar och trycker ner hans mask. inte riktiga honom. för han sitter där inne och är mest ledsen, olycklig och osedd. därför tycker jag att det är en obehaglig intervju och ett målande bevis på människans oförmåga att mötas på riktigt.
  11. hajhaj

    Artist!

    allas kommentarer känns onyanserade tycker jag.. endera är man emot dumma dumma intervjuarna eller så är man emot dumma dumma killen. båda parter är ju helt jävla ute o cyklar. intervjuarna vill bli rena i stjärten av killens tunga och killens tunga formar ord och meningar som på intet sätt är hans egna. ett tragiskt skådespel som visar på människans oförmåga att interagera. att MÖTA varandra. på riktigt.
  12. okej.. ja, det är det jag sitter o gör nu. men om du har svaret i din hjärna så får du jättegärna posta det här 😏
  13. Har ett problem här.. Har mixat klart ett projekt och bouncar ner det. När det kommer ut ur Logic så är det i låg volym. Så, det jag gör är att jag tar in wav-filen i ett nytt projekt och höjer upp volymen och bouncar ner det igen.. Då blir det lite högre, men det börjar knastra på ställena där volymen i ljudfilen är som högst. Jag undrar om det går att använda något annat program för att bara höja volymen (dvs inte "förtjocka" ljudspåret så det knastrar) ..? Vet att det finns en funktion i tex iTunes där man högerklickar på filen och klickar "visa info" och sen klickar "justering".. Där finns en regel.. "Volymjustering".. Testade att dra upp den och då blev det högre. Men bara i iTunes. Själva orginalwaven som ligger i iTunesmappen är inte höjd.... Tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa ny...