Jump to content
Annons

joarj

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av joarj

  1. joarj

    Ny egen humorpodcast!

    Gillar ni å lyssna på poddar och har ett något skruvat sinne för humor, får ni mer än gärna kolla in min nya podcast som jag gjort tillsammans med ett par vänner. Den är helt sketchbaserad och innehåller alla möjliga och omöjliga karaktärer! Kiss och bajs är väl ett genomgående tema, så gillar ni inte det så behöver ni inte lyssna! 😉 Men känner ni er manade så ta er en lyssn och ge gärna feedback! http://itunes.apple....778?i=113607034 och ja, det är gratis! 🙂
  2. mmm.. men man kan ju använda ipaden till så mkt annat också iofs! men jag undrar lite hur känslan blir med just touch-kontrollers.. blir ju inte riktigt samma feeling som med fysiska knappar å rattar kan jag tänka..
  3. Det gör ingenting om membranen är intryckta rent ljudmässigt.. Men estetiskt sett är det ju inte så kul!
  4. joarj

    ipad som midikontroller

    tänkte införskaffa mig en ipad, just för att använda som midikontroller. tycker det verkar ha kommit rätt så mycket skoj appar den senaste tiden. har redan en iphone men den känns en aning för liten för det ändamålet! en app som verkar extra intressant är touch osc. är det nån som har testat detta? går ju att modifiera och få att funka på alla möjliga daws. några som har suttit å pillat med detta just för reason är Retouch. ser ju himla nice ut! men tror ni att det funkar i praktiken?
  5. Först ställer du in bpm:n du ska i bpm-rutan! T.ex 90 bpm. Sätt 1.1.1 och välj alternativet Warp 90 bpm from here! Eller var det så du menade? Kanske missförstod..
  6. stor skärm är viktigt! har tidigare kört på bärbara 13-tums-macar och har väl egentligen aldrig reflekterat kring hur min arbetsyta har sett ut.. tills jag för några månader sedan köpte en 27-tums imac! grymt skönt! det är den enda datorn jag egentligen sitter vid. använder endast bärbara för live-syfte. nu vet jag ju att macarna ligger lite i en annan prisklass men det borde få tag i en hyfsad pc för bra pris. och satsa på en rejäl skärm till! det känner jag nästan är det viktigaste, överblick! eller så köper du två lite mindre skärmar. så har du t.ex en för bara sequencer eller liknande! så mitt tips, kör på stationär! då har du en fast arbetsplats också, och mycket bättre komfort! många säger att det är så soft att sitta å göra musik vart som helst, på tåg, i soffan, i sängen.. men det funkar inte i praktiken! slutar bara med irritation och ryggont!
  7. joarj

    Nu spelas:

    yeah scotch e grejer ju! var bara tvungen å lyssna på denna:
  8. Det finns något gott i alla genrer, men ska jag välja nåt blir det inom det elektroniska. House ligger nog varmast till.. Men favvolåten är nog "If I Ever Feel Better" med Phoenix!
  9. Ett album som är ett måste är "Selected Ambient Works II" av Aphex Twin. En odödlig klassiker och milstolpe inom ambient-musik! Perfekt om man har problem att sova! Om man undviker de läskiga spåren då.. 😉
  10. joarj

    Acid-tråden

    acid är fantastiskt när det görs bra! min polare gör grym acid! lyssna här: http://www.myspace.com/enternamehereacid
  11. Soundcloud är det absolut bästa!
  12. som sagt, är noob på detta och vill börja någonstans. hur många mickar som krävs för att få ett hyfsat ljud vet inte jag. vill väl mer testa funktionen av att spela in och ta det därifrån.
  13. har ni något bra tips om man vill komma lite billigare undan, typ ett billigt set med mickar. ligger ju på en amatörnivå när det gäller inspelning av trummor.
  14. joarj

    Nu spelas:

    Letade runt lite på forumet efter någon liknande tråd men hittade ingen.. Men den kanske redan finns bara att jag missat! Tänkte att vi annars kunde ha en tråd för musik som spelas ur högtalarna just nu. Tänkte att det kan vara en bra inspirations- och tipskälla! 😉 Just nu lyssnar jag på Andy Stott och låten New Ground. Elektroniskt flum! 😉 http://www.youtube.com/watch?v=0U3oGO3jVpI
  15. Audio Hijack har jag en gratisversion av. Man kan rippa 10 minuter. Det tycker jag räcker för ändamålet då en sampling brukar vara ett par sekunder. Det som är bra med det programmet är att du kan rippa från en specifik applikation. Säg Spotify eller Safari.
  16. joarj

    HEEJ!

    Hejsan å välkommen! Jag har också varit lite utav en stalker och är även jag nybliven medlem! Måste säga att du har svängig musik på ditt ljudmoln! Får mycket Vitalic-känsla! Bra jobbat!
  17. I början får man nog inte tänka så mkt på pengar, speciellt då skivbolaget är litet! Så tänkte i varje fall jag när jag fick till mitt första släpp! Jag har fortfarande inte fått några pengar för den releasen och lär inte få heller, men däremot ser jag det som en otroligt rolig grej att överhuvudtaget få släppa nåt!
  18. joarj

    Ny remix 2012!

    Jaha, jag trodde det hade att göra med att man la upp material på Studios servrar. Det här äre ju en direktlänk till min soundcloud, där jag fått tillåtelse av bandet att lägga upp låten.
  19. joarj

    Ny remix 2012!

    Iom att man inte verkar få lägga upp remixes under Låtar & filer så får jag väl göra en tråd här istället! 😉 Här är en remix på "Come On Come On" med de kanske lite mindre kända men ack så svängiga The Brimstone Days! Ta en lyssn och låt mig höra vad ni tycker! Själv tycker jag den ger lite Fatboy Slim-vibbar! 😉 The Brimstone Days - Come On Come On (Let's Get This Remix On by Joar Hellsaeus)
  20. Vet inte om det går att öppna cd-spår direkt i Ableton.. har aldrig provat! 😉 Brukar alltid rippa över bara de delar som behövs typ med Audio Hijack Pro eller dylikt. Och sedan warpa i Ableton. Eller klippa upp i Recycle. Brukar bli det sistnämnda iom att jag använder Reason mest!
  21. Detta är jag och en polare till som gjorde idé till verklighet då vi tyckte att laptop-musik och liveband skulle vara häftigt att göra nåt med! Spelar på Sävsjö-festivalen. Blev himla lyckat då både musiker och besökare var nöjda!!
  22. Hej på er, alla glada music junkies! Namnet var då Joar! Kommer från det småländska höglandet, närmare bestämt Sävsjö! Har proddat musik i ganska exakt 12 år och gillar i princip alla genrer, även om det elektroniska ligger mig varmast om hjärtat! Annars lyssnar jag på allt, bara det är bra! 😉 Det jag producerar är ju då mestadels elektronisk musik, främst house men även electro och breakbeat. Har en förkärlek till big-beat vilket jag har återkommit till på senare tid! Jag tror att 2012 blir big-beatens år! 😄 Jag har ett digitalt släpp på ett litet brittiskt skivbolag vid namn We Stand Alone. Har även startat upp ett band med 5 bandmedlemmar där jag spelar bas. Man kan väl kalla det en galen blandning av stoner rock och fusion jazz. 😉 Där har ni en liten kort beskrivning av mig! Ser fram emot att lära känna er bättre! Hoppas på många intressanta diskussioner! //Joar Hellsaeus
×
×
  • Skapa ny...