Jump to content

joarj

Medlem
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About joarj

 • Rank
  Med i gänget
 1. Gillar ni å lyssna på poddar och har ett något skruvat sinne för humor, får ni mer än gärna kolla in min nya podcast som jag gjort tillsammans med ett par vänner. Den är helt sketchbaserad och innehåller alla möjliga och omöjliga karaktärer! Kiss och bajs är väl ett genomgående tema, så gillar ni inte det så behöver ni inte lyssna! Men känner ni er manade så ta er en lyssn och ge gärna feedback! http://itunes.apple....778?i=113607034 och ja, det är gratis!
 2. mmm.. men man kan ju använda ipaden till så mkt annat också iofs! men jag undrar lite hur känslan blir med just touch-kontrollers.. blir ju inte riktigt samma feeling som med fysiska knappar å rattar kan jag tänka..
 3. Det gör ingenting om membranen är intryckta rent ljudmässigt.. Men estetiskt sett är det ju inte så kul!
 4. tänkte införskaffa mig en ipad, just för att använda som midikontroller. tycker det verkar ha kommit rätt så mycket skoj appar den senaste tiden. har redan en iphone men den känns en aning för liten för det ändamålet! en app som verkar extra intressant är touch osc. är det nån som har testat detta? går ju att modifiera och få att funka på alla möjliga daws. några som har suttit å pillat med detta just för reason är Retouch. ser ju himla nice ut! men tror ni att det funkar i praktiken?
 5. Först ställer du in bpm:n du ska i bpm-rutan! T.ex 90 bpm. Sätt 1.1.1 och välj alternativet Warp 90 bpm from here! Eller var det så du menade? Kanske missförstod..
 6. stor skärm är viktigt! har tidigare kört på bärbara 13-tums-macar och har väl egentligen aldrig reflekterat kring hur min arbetsyta har sett ut.. tills jag för några månader sedan köpte en 27-tums imac! grymt skönt! det är den enda datorn jag egentligen sitter vid. använder endast bärbara för live-syfte. nu vet jag ju att macarna ligger lite i en annan prisklass men det borde få tag i en hyfsad pc för bra pris. och satsa på en rejäl skärm till! det känner jag nästan är det viktigaste, överblick! eller så köper du två lite mindre skärmar. så har du t.ex en för bara sequencer eller liknande! så mitt tips, kör på stationär! då har du en fast arbetsplats också, och mycket bättre komfort! många säger att det är så soft att sitta å göra musik vart som helst, på tåg, i soffan, i sängen.. men det funkar inte i praktiken! slutar bara med irritation och ryggont!
 7. yeah scotch e grejer ju! var bara tvungen å lyssna på denna:
 8. Det finns något gott i alla genrer, men ska jag välja nåt blir det inom det elektroniska. House ligger nog varmast till.. Men favvolåten är nog "If I Ever Feel Better" med Phoenix!
 9. Ett album som är ett måste är "Selected Ambient Works II" av Aphex Twin. En odödlig klassiker och milstolpe inom ambient-musik! Perfekt om man har problem att sova! Om man undviker de läskiga spåren då..
 10. jo du har en poäng! jag tror att utvecklare är rädda för att göra för mkt plojj av sina program, det ska va så där stelt och seriöst. Reason däremot älskar jag utseendet på! Det ska va mkt rattar å reglage av olika sorter och fejkade fläktar på baksidan av racket! dom har vågat!
 11. Är det bara jag som tycker att Ableton har ett fruktansvärt tråkigt utseende? Ett sånt kraftpaket till program borde väl kunna satsa lite mer på designen. Men det är väl enkelheten som gör det till deras grej antar jag. Bitwig ser också rätt tråkigt ut.. Som Ableton fast lite fler färger.. Ser ju faktiskt ut att vara nästan samma program!
 12. joarj

  Acid-tråden

  acid är fantastiskt när det görs bra! min polare gör grym acid! lyssna här: http://www.myspace.com/enternamehereacid
 13. Reason & Recycle! Ableton i livesyfte.
 14. som sagt, är noob på detta och vill börja någonstans. hur många mickar som krävs för att få ett hyfsat ljud vet inte jag. vill väl mer testa funktionen av att spela in och ta det därifrån.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.