Jump to content

Saki

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Saki

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 03/13/1992

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 • Intressen
  Musik!
 1. Tjena! Jag har hållit på med en låt i några veckor nu som jag slutligen blev helt slut på. Jag inser att jag inte kommer kunna göra något mer. Det jag undrar är ifall någon är intresserad av att fortsätta på låten? Kanske fixa till något ljud, göra en remix och något liknande? Det hade varit jättekul med ett samarbete! Låten är gjord i Logic med alla möjliga samplingar samt syntharna Sylenth1 och ANA. Om någon är intresserad så skriv! Jag kan skicka över alla spår utbouncade till wav filer men kan även om någon är intresserad, skicka över hela projektmappen! Jag hoppas någon är intresserad och jag begär inget, så vill ni bara titta hur jag gjort och känna på projektet utan att bestämma er om det verkar intressant så är det helt okej! Här är låten: https://soundcloud.com/hans-gun/feel-the-vibe Ha en himla fin dag!
 2. Bara så du vet så är nexus ingen riktig synth utan en rom-spelare. Den fungerar ungefär som en sampler och du kan bara använda dig av presets. Avicii använder ju den och lyckas, så varför inte? men Sylenth kommer du ha mycket roliga med så kör på med den! Och om du nu är så laglig och inte laddar ner (som förvisso är helt rätt!) så finns det även många gratis synthar samt demo versioner av de större populärare syntharna om du vill testa! Men vill poängtera som vissa andra att lär dig skruva själv! Ett tips är en youtubesökning på: "sylenth1 tutorial" eller något liknande Lycka till och ha en himla bra dag!
 3. Det brukar stå i manualen och även på yamahas hemsida om jag inte har fel vad man kan använda de olika inställningarna till. Exakt som snubben ovanför var inne på så handlar det om att kompensera för vissa problem man har med rummet. Så ett optimalt rum så borde alla inställningar vara neutralt inställda. Jag minns tom. sen jag hade hs80 att de stod i manualen att ifall man hade monitorerna nära stående en vägg baktill, så kunde man med fördel dra ner basen lite, alltså aktivera Room Control med -2db eller -4db. Detta då basljudte studsar mot väggen annars och förstärker bassen och gör den dubbelt så stark. Men kolla upp en Hs80m manual för mer tips för att optimera lyssningen! Ha en himla fin dag! edit: så länge du använder balanserade utgångar och ett ordentligt ljudkort så spelar de ingen större roll, så t.ex. xlr blir prima!
 4. Det är en go stämning! gött! Ett tips jag kan ge om arret som jag själv brukar göra är att du väljer någon bra låt i samma genre och lägger in i din DAW. Då lägger jag den låten på ett ljudspår längst upp och så fuskar jag och hämtar lite inspiration från den låten Är man som jag och har brist på kreativitet så är det ett perfekt sätt att skapa en! Lycka till!
 5. Jag har 5 olika tips faktiskt! 1. Leta efter nummer av Studio där de t.ex. härmar Avicii eller Dada life. Där visar de hur de lägger upp de olika synthmattorna och övertoner, plinkande m.m. 2. Sök på youtube efter t.ex: "Avicii Levels Tutorial Ableton" eller något liknande där man ofta får förklarat både hur melodierna byggs upp samt hur man får själva ljudet från syntharna. 3. BÄSTA TIPSET! Googla på låten du är intresserad och lägg till midi. t.ex: "Nicky romero iron midi" då kan man ladda ner midi-filer som man sedan öpnnar i förslagsvis ableton eller logic för att sedan studera och bilda sig en idé om hur de ser ut. Och ska jag vara helt ärlig så är det aldrig fel att "härma" eller hämta inspiration från någon stor och duktig artist. 4. Köp en bok som handlar om houseproduktion. Jag har själv en väldigt bra som Sample Magic har gjort som heter "the secrets of house production" 5. Kan du spela gitarr och grundläggande musikteori så går det även snabbt att börja tänka i en pianist banor och sedan utvecklas därifrån. En typiskt housedänga brukar bestå av en grundton, kvinten, en subton (grundtonen en oktav lägre) och sen någon rolig melodi som ligger snäppet ljusare. Melodin brukar väl? oftast skapas med sus-tonerna och tersen. Sen hur man ska spela själva ackorden varierar rätt mkt. Deadmau5 har ju blivit känd på att köra 8onde delar och ett jämnt plinkande medan Avicii har alla möjliga stilar. Jag hoppas jag har varit till någon hjälp och lycka till!
 6. Lät riktigt bra tycker jag! Sen var ju arrangemanget lite udda, men som jag förstod så var de ju inte en helfärdig låt Du fick en redig like av mig på soundcloud! Om jag måste ge kritik, som jag egentligen inte vill men iaf, så har jag själv lärt mig att tysta partier i elektronisk musik är sjukt underskattat. Både hela stycken, som när kicken inte spelar (som du skrev själv så ser hela låten ut som en korv ) men även att man kan undvika vissa slag i en ackordföljd. Så inte synthen spelar konstant som dåre. Försöka skapa kontraster med andra ord. Hoppas du förstod och att det var ett vettigt tips, tycker du inte det så undvik bara mitt meddelande och säg för dig själv: Jävla göteborgarpack!
 7. Titel: Why Come Here Av: Saki Uppladdad: 20 feb 2013 Kategori: Elektroniskt/dans Hej! Här har ni senaste dängan som kom till när jag skulle testa en ny synth! Hoppas ni gillar den! Finns även på Soundcloud: http://snd.sc/XkKVIt Klicka här för att ladda ner filen
 8. 12 downloads

  Hej! Här har ni senaste dängan som kom till när jag skulle testa en ny synth! Hoppas ni gillar den! Finns även på Soundcloud: http://snd.sc/XkKVIt

  Free

 9. Hejsan! Jag skulle prova en ny synthplugg jag fick för ett tag sedan och så kom denna låt upp. Jämfört med tidigare "ringsignaler" jag har skapat så försökte jag göra stora variationer under hela låten för att skapa ett intresse hos lyssnare, dock vet jag inte om det räckte. Har någon annan något tips på saker som hade kunnat lyfta låten? Här är den: http://snd.sc/XkKVIt Mvh Sacharias
 10. Okej Jag får pilla i logic och försöka få fram det! tack!
 11. Hejsan allesammans! Det jag undrar över är vad det är för typ av musikgenre i ljudklippet samt om någon möjligtvis vet vilka samplingar som kan ha använts. Framförallt vill jag få fram synts/ piano-ljudet som börjar på 1 i varje beat. För att få fram ljudklippet: 1. Gå in på länken: http://www.thomann.de/se/korg_electribe_esx1_sd.htm 2. Tryck på Ljudprov: Nxtlevel 3. Tryck Play! Tack i förhand för hjälpen och jag hoppas någon tog sig tid! (Det var ett rent H*lvete att förstå sig på vart denna tråd skulle ligga men hoppas det var hyfsat rätt i all fall.)
 12. Vilket förbannat bra svar!! Jag förstod tom allt du sa och ska nog kunna fixa fram det i sylenth1. Tack för hjälpen!
 13. Hejsan! Jag försöker få fram ljudet från syntharna i denna låt. Det första ljudet är det som går i hela introt enda till kicken kommer in (t.o.m lite till) och det andra ljudet är det som kommer i refrängen (0:34 i videon). Jag är också nyfiken på tips om hur jag kan få ljudet så maffigt som möjligt som de är just i denna låt. Så gärna tips om hur jag kan använda mig av reverb och delay m.m. Till mitt förfogande har jag Logic med allt vad det innebär, Massive och Sylenth1. Jag anser själv att jag kan allt de praktiska med att skruva på synthar och skicka till en reverb-bus och sisådär. http://youtu.be/3jkdBzXJOIQ Tack så mycket för all hjälp! Och ha ett fortsatt trevligt år! Mvh Sacharias "Saki"
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.