Jump to content
Annons

Ivarsson

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då Ivarsson senast vann var 18 april 2013

Ivarsson hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Tjena! På jakt efter en grafisk eq. Har hittat en billig från Behringer (DEQ1024) men vågar man satsa på detta? Behringer-produkter har ju kanske inte världens bästa rykte om sig men är det någon som testat en DEQ1024? Vad tyckte ni? Vad tycker ni att man ska satsa på annars? Ska bara ha den i studion så den kommer inte att flyttas runt särskilt mycket. Tackar!
  2. tack! ska kolla upp denna! Mvh / M
  3. Tjenare, jag behöver ha en adapter/converter från AES/EBU till SPDIF men inte lyckats hitta någon butik som säljer det. Någon som vet vart det finns att köpa? Eller är det vanligast att man bygger ihop en egen? Fint det!! / Mattias
  4. Jag kör på ganska kort release men det kan ju vara värt att testa att dra ner den lite till! Den pekar i ganska motsatt håll till virveln. Men värt att testa lite till! Just det, hade för mig att jag sett en sådan någonstans men kunde inte komma på vad dom heter. Får jag inte ordning på det på annat vis så blir det till att prova en sådan. Kanske kan fungera bra ihop med "väggen" jag byggde. Haha, ja så sant så sant. Gate funkar fint för alla slag när baskaggen är tyst. Jag har aldrig testat expander på baskagge, nån som vet ungefär vilka inställningar man ska börja söka ifrån? Tack för svaren!!
  5. Börjar bli lite fullt i kaggen, har bland annat hela Sagen om ringen-trilogin i bokform liggandes där 😉
  6. Jo, jag använder gate. Men problemet är när virvel och baskagge spelas samtidigt.
  7. Problem!! Jag har mickat baskaggen både vid front- och slag-skinnet. Men det blir (självklart) en hel del läckage från virveln in i baskagge-micken vid pedalen. Så när jag eq'ar baskaggen så låter virveln ungefär lika elak som en sädesärla. Har testat att bygga en "vägg" runt halva virveln av några lager gips och liknande och det hjälper iallafall lite. Någon som har ideer på att lösa detta? Har testat olika positionering på micken och det påverkar lite men inte tillräckligt. Har funderat på att bygga en "tratt" runt micken för att få bort lite "skräpljud" - någon som testat detta? Tackar!!
  8. Problemet jag stött på är det jag skrev i inlägget ovan, alltså främst problem med signalstyrkan.
  9. Tack för svaret!! Vad jag vet så är det 3 saker som påverkar hur pass bra en kabel är: Själva kabeln, kontakterna och hur bra lödningen är gjord. Kablarna har har nu (samma kablar, samma längd) verkar ha olika kvalitet eftersom jag upplever olika signalstyrka när jag testat dom. Inte mycket, men tillräckligt för att man ska märka av det. Och att en lödning släppte bara genom att jag la in den i en kabel-list får mig åxå att tro att billiga inte är lika bra som dyrare (rätta mig om jag har fel).
  10. Jag skulle vilja ha lite tips på riktigt bra mikrofon-kablar (balanserade). Tänkte byta upp mig från thomann´s billigaste till något bättre. Har letat här på forumet men mest hittat kablar som inte ska vara så bra, detsamma gäller google. Så, alla tips är väldigt välkomna!! Mvh / M
  11. Tack för alla svar! Kul att forumet är så aktivt! Jag kan beskriva min situation lite mer: Jag har tagit bort frontskinnet helt. Beta 52'an ger grymt bra bas i ljudet och låter kanon när man spelar upp till ca 170 bpm. Våra nyare låtar går upp mot 210-220 bpm och då blir baskaggen väldigt grötig och det är svårare att urskilja den från basen. Så jag vill få fram lite mer attack/klick i ljudet. Har testat att eq'a upp attacken, men då låter den onaturlig och bara dåligt. Fungerar ok med multibands-kompressor men då måste jag köra den ganska hårt och det vill jag helst inte heller. Så det är väl lika bra att ta tag i problemet på riktigt och mick'a från båda hållen. Eller har någon smart människa ett bättre förslag?
  12. Tjena, har en Beta52 till baskagge som är placerad vid frontskinnet ett par cm in i baskaggen. Men jag vill ha en annan mikrofon placerad från trumslagarens håll mot slagskinnet där klubban träffar skinnet. Någon som testat och ett bra förslag på vilken mikrofon som funkar bra till detta? Mvh / M
×
×
  • Skapa ny...