Jump to content
Annons

HEK

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. OK! Då har jag vart och lyssnat. Adam A5X - Grymma, mkt klart ljud. Troligen de jag ska ha. 7:an nog för stora/onödiga. Adam F7 - Inte samma grej som A5X. Faktiskt åt KRK hållet för mig. Dynaudio DBM50 - Ungefär som A5X men dyrare, större och lite otympligare. KRK Rockit RP5 G3 - Basiga, låter hi-fi/bergsprängare. Inte direkt tydligt eller klart. Equator D5 - Mitt emellan KRK och Adam. Trodde de skulle vara klarare osv. efter det jag läst. Ej testat Yammorna dock. Men är rätt klar över A5X nu.
  2. 😄 OK Tompa, hajjar hur du menar, och ja. Du har nog helt rätt, när man tänker efter på de prylar man äger och som har fått stanna. 🙂
  3. Hm antar... att det är så men förstår kanske inte riktigt logiken ändå. Borde inte ett bra par monitorer bara vara självklara i sin ljud presentation, bara helt transparanta? Och därmed inget att .. direkt behöva lära sig? Kanske dillar nu men men... 🙂 Jo, men kan inte göra affär idag tyvärr, tack för tipset. Kankse dyka upp flera. Men tror du man är lite ute och cyklar med A3X för den lilla studion? Dåligt med bas kanske. Klena i förstärkningen?
  4. Blir nog bra i slutändan ändå. A3X verkar jäkligt söta, samt bra och kan säkert kompletteras med sub senare. Och min studio är ju minsta sortens sovrumsstudio. Sen det här folk pratar om att "lära sig sina monitorer". De ska väl bara återspegla mixen på ett korrekt sätt utan att man behöver lära sig dem, svart på vitt, som ett kvitto på hur det låter. Att lära sig sina monitorer låter som att man måste kompromissa med sin hörsel. Hur som! Tycker nog att de flästa monitorer i det där testet låter helt ok! Kommer nog bli nöjd hur som i min lilla studio. Blir förvånad bara över att tex F5 lät som det gjorde, grumligt. Lutar mot HS-7, HS-8. Alt A3X med bas senare eller kanske, kanske A5X eller A7X om man hittar några beggade.
  5. Hehe, kommer tyvärr inte kunna köpa något just nu, utan blir nog först om en månad(Jultid). Detta tyckte jag var lite intressant, ett företag som kallar sig Sonic sense testar massa högralare på soundcloud: (Klicka er vidare via artistlänken här nedan) https://soundcloud.com/sonic-sense-pro-audio/sets/studio-monitors Vet inte hur man ska bedömma deras inspelningar men lyssnar man bara rätt upp på de monitorer som främst har varit intressanta, Adam och Yamaha så tycker jag HS låter bra, HS7 som ett balanserat mellanting mellan 5:an och 8:an. Adam F5 tyckte jag inte lät speciellt bra här. A3X och A7X desto bättre, men A7X börjar låta lite för färdig/Hi-fi. Ganska mkt bas. Ursäkta mina lekmanna öron. 😄 Sen kanske man ska ta dessa inspelningar med en nypa salt men ändå...
  6. Borde man satsa ett steg upp på dyrare grejer och då köpa 5" eller borde man då välja 8" och få basen, hur tänker ni där? 🙂 köper man finare 5":or kan man säkert komplettera med en sub senare i framtiden. Hur mkt ska man stirra på siffror som Hz förresten, vissa ligger på 20 kHz i toppen medans andra på 50 kHz, snackar vi stor skillnad i tydlighet och klarhet i de övre regionerna då eller?
  7. Skönt att alla verkar älska Yamaha HS, låter inte som att man kan göra fel genom att köpa dom.
  8. Kollar också på dessa, verkar kosta lika med många andra som Yamaha hs, krk rp G3, jbl lsr. Om dessa inte är nått speciellt verkar Yamaha väldigt uppskattade.
  9. Tack för tips, ska testas, men tror jag gjort det tidigare. I mitt fall så är det så är det den ena högtalaren(den jag gissar har förstärkardelen inbyggd) som har nästan står och vibrerar på bordet och skapa resonans. Lyfter man upp högtalaren i luften försvinner det nästan helt. Hel-skumt. Har alltid tänkt att det är för att det är lägsta nivån av monitorer men funderar samtidigt på om det är fel på just dessa. Gissar att det inte hör till vanligheterna och att det knakse inte är nått man behöver titta på om man köper nytt. Börjat titta lite på M-audios grejer, dels nya M3-6" och 8", men dels billiga BX8 D2. BX8 ska tydligen stå och "humma" enligt en testare vilket verkar illa. Annars verkade den prisvärd.
  10. Jo en till grej, irriterar mig nått fruktansvärt på att de monitorer jag har står och surrar. Är detta fenomen vanligt? Vill absolut att de ska vara HELT tysta när de inte används och är påslagna, nått annat känns riktigt kasst. En annan grej jag tänkt på, varför är det så få monitorer som har volymreglaget på framsidan? ADAM verkar ju iaf köra på det, förstår inte vitsen med att gömma undan det.
  11. Om de ändå bara fanns i vitt;) bär nog av nånstans för lyssning snart!
  12. OK! De där Eqator har jag sett dock fått för mig att de var dyrare än så, tack för tips!
×
×
  • Skapa ny...