Jump to content
Annons

Nordfreak

Medlem
  • Antal inlägg

    1
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Okej! Du vill inte skicka nån grej du spelat in med det eller? Hade vart kul att höra! Riktigt gött att få respons på detta! Har änna kännt mig lite vilsen som antagligen har kommit fram ganska väl! Känner mig sjukt taggad att kolla in ännu mer mixingtekniker och akustikbehandling etc. Tack för responsen!
  2. Bluesboy, Jag förstår precis vad du menar! Men de är det att jag har spelat ett bra tag och spelat in ett bra tag, och de är iof inte förrän nu nyligen för nån månad sedan som jag började ta de lite mer på allvar, då jag faktiskt kollade va fan jag höll på med egentligen! Innan så spelade jag mest bara in! thats it! Men nu så har jag lärt mig grunden skulle jag väl säga i mixning, men jag vet bara inte riktigt vart det ska leda nu när jag vill ta de på lite mer allvar! För jag vet inte hur jag får upp volymen i inspelningen utan att de peakar! Kanske ska ta och läsa lite mer om det då kanske, för de verkar ju som att de flesta säger att allt hänger på mixern så då får jag väl helt enkelt knipa igen och bara lära mig mer om det då!
  3. Unicron, Jag kollade in den mbox 2! har aldrig hört talas om den förut men de verkade riktigt shyst! Kör du midi via den mboxen då eller ?
  4. Okej väldigt kul strange leaf , de finns ganska mycket mer än bara en iphone man kan köpa för under 10 000. Du kanske kan dra lite mer roliga saker man kan köpa för under 10 000?Seriöshet tack! Har inte hållt på sådär supermycket med studio förutom att spela in bara grundligt. Och mixat inte så mycket mer än "nödvändigt". Och varför jag öppnade detta ämnet var egentligen för att jag ville få bättre resultat av inspelningen i första hand för att underlätta i mixern för mig. Så då tog jag för givet att jag skulle behöva köpa in lite nyare grejer.
  5. Väldigt bra resultat ! Riktigt kul att höra ! Men annars har den focusrite 56 fungerat bra för dig eller? Spelar du in trummor och så med hemma eller? Posta gärna mer om du har nya grejer på G 😉 MVH Jocke
  6. Haha 😛 Aa så nu är poletten nere! Jag är inte så inne på Metal! Men jävligt bra gjort! Cheers to that shit! Assgrym video! Spelade ni in allt i hemmastudio eller?
  7. Ska ta och kolla in den boken! och fördjupa mig lite mer inom mixning känns det som! Jag förväntade mig mer att jag skulle skrota focusriten och köpa något fräshare, men jag vet ju också att akustiken och mixningen är en enormt stor del av hela resultatet. De har jag åtagit mig men ändå inte fått ut så mycket eftersom de känns inte som att första resultatet blivit sådär superbra. Bara nyfiken, Vad lirar du för genre och vad har du för utrustning?
  8. Unicron, Jag kan de mesta inom compressor området med ratio, knee, Attack, release et.c, Det är bara det att jag är lite vilsen i pryljungeln antar jag!
  9. Aa de är klart ! Jag har ju kört ganska straight utan effekter just vid själva inspelningen, tweakat eq lite i botten för att få bort onödigt bröt har jag väl gjort men inte mer än det! Jag syftade på mixningen! Jag följde en manual vid mixningen som min gamla ljudtekniklärare gjort, och så ändrade jag lite efter eget tycke efteråt. Jag kan väl inte säga med handen på hjärtat att det va så petigt mixat egentligen. Men volymen blev ändå väldigt låg. Jag känner att jag kan lägga en peng för utrustning men jag vet inte vad jag ska fokusera på bara. Men de verkar ändå som att de är lyssningen som är viktigast? Jag kör med ett par shure k271 och ett par monitorer som jag köpte av en snubbe! Icon heter märket och jag fick dom för runt 3000 så de kanske inte är de bästa, men funkar liksom. Knastrar iof rätt konstigt vid låga nivåer.
  10. ahh eller asså jag menar väl egentligen vadsom helst som funkar! Jag spelar just nu för tillfället in allt förutom gitarren i focusrite saffire 10:an! Och jag har kollat på lite andra nyare ljudkort, t.ex som Focusrite saffire 56 liquid, RME fireface 800 och apogee ensemble ( Den ligger ganska långt över budget men ändå som exempel). Självklart blir det ju mycket bättre ljudkvalitén och så i de andra, men jag är lite frågvis på just volymen! För den blev inte alls hög när vi spelade in. Volymen peakade väldigt mycket så jag var tvungen att sänka alla kanaler dramatiskt till en nivå så att volymen precis kom ut ur högtalarna i princip om man vill överdriva! Handlar det om att använda mycket compressor då eller ?
  11. Aa precis ! Det är ungefär det jag gått efter! Då äre ju det att jag har bara denna focusrite saffire 10 som har fungerat bra, men inte mer känns de som. Och jag undrar om de inte är läge att byta upp sig! Men jag funderar på om de är så stor idé? är de sån stor skillnad att köpa nytt ljudkort eller är det något annat jag borde fokusera på? Jag har väldigt bra mickar till trummorna ! Och jag och trummisen satt i en hel dag och akustikbehandlade rummet just för den trum inspelningen! Och vi fick de att låta bra tillslut ! Men de känns inte som att man får en sån där umpft liksom! Volymen blev väldigt låg på alltihopa! är det något jag missar eller är det just det att jag behöver nytt ljudkort ? eller finns de någon annan magisk blandning av prylar man kan investera i?
  12. Tanken är att jag själv också ska spela in för mig själv också, de är alltså inte bara för bandrt. Och jag vill kunna spela in alla olika genrer bra. Just för att jag försöker satsa på en karriär som musikproducent. Men jag vill inte spela in med midi som sagt utan jag använder mig av min nord stage ex, fender tele, bas och mina trummor. Jag har mickar till trummorna. Så de enda som saknas är väl något att spela in mina instrument i! Men som tillägg så spelar bandet soul/pop med lite inslag av funk.
  13. Tjenna! Jag heter Joakim och jag har gått en musiklinje i kungälv. Jag har ett band som spelat i ungefär ett halvår, vi har redan fått hyffsat stora spelningar och vi har fått rätt mycket positiv feedback. Vi har precis spelat in våran första demo. Ljudkvaliten och volymen blev lite halvt krasslig och jag hade velat uppdatera mig. Just nu kör jag på den senaste imacen med 4 gb rem och 3.0 ghz, logic och focusrite saffire 10 med div inst.. Försöker undvika att spela in med logics midiljud för jag tycker inte de ger någon realism eller känsla. Några förslag vad jag kan köpa in för att få bra ljudkvalite och hög volym ut? Eller hänger de mesta på mixningen? Jag vill hålla mig under 10 000. Mvh Joakim
×
×
  • Skapa ny...