Jump to content
Annons

WeaxerMusic

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Underbart 🙂 Tack för svar. Läste någonstans att det inte går koppla monitorer med XLR från monitorn till XLR i ljudkortet, utan det är bara för mikrofoner. Så det stämmer alltså inte?
  2. Tjena! Tänkte bara höra om jag har vad jag behöver för att få mina monitorer att fungera som de ska. Detta är vad jag tänkt köpa: Monitorer: http://www.thomann.de/se/krk_rp5_g2_rokit.htm Ljudkort: http://www.thomann.de/se/focusrite_scarlett_2i2.htm Kablar: http://www.thomann.de/se/cordial_cfm_3_mv_klinkexlr_kabel.htm Så jag kopplar alltså XLR änden in i mina monitorer och TRS in i ljudkortet? And that's it? Är nybörjare, har försökt läsa på men hittar ingen information man förstår sig på. Blir bara förvirrad med alla outputs och inputs hit och dit. Tacksam för svar 🙂
  3. Kan inte se någon annan lösning än att helt enkelt köra en klon av pluggen för varje grej. Alternativt kan du sampla ljuden med Edison om du inte har en så vass dator.
  4. Tjena. Efter ett par års användande av FL Studio har jag fått för mig att jag ska gå vidare och lära mig något nytt. Är väldigt taggad på Ableton då det verkar vara ett lovande DAW som klarar det mesta. Tänkte mest fråga om någon annan har erfarenhet från att ha börjat med FL Studio och gått över till Ableton. Vad har jag för *stora* skillnader att förvänta mig, vad kommer bli svårare och vad kommer underlätta? Slipper jag ASIO och sånt tjafs eller borde jag köpa ett sound interface? Berätta gärna hur det gick för er 🙂 Tack på förhand.
  5. Det har inte med det att göra. Kör med ASIO4ALL och har aldrig haft problem innan, hur mycket pluggar och instrument jag än kört. Tack för svaren iallafall, ska prova mig fram!
  6. Har en piano-del i en låt jag håller på med som först låter normalt, sen börjar det prassla, sen låter det normalt igen och håller på så precis som det är någon automation som inte existerar. Har testat ta bort alla pluggarna i mixern och så, men inget verkar hjälpa. Har också testat olika VSTi's, med olika pianon och det blir alltid samma grej. Någon som vet vad felet kan vara?
  7. Misstänkte det 🙂 Tack för svaret, får ta och göra det!
  8. Tjenare! Först vill jag säga att jag är nybörjare när det kommer till hårdvara/PA-utrustning vilket ni säkerligen kommer att förstå. Hursomhelst. Jag tänkte införskaffa mig någon pryl som jag kan koppla mina effekter till (t.ex pitch, LFO speed, etc). Så jag kollade på thomann och bestämde mig för den här: http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_802.htm Jag tänkte okej, här är det en massa knobs och dem kan jag styra mina olika parametrar med. Efter ett tag så slår det mig att det är nog inte alls möjligt. Detta är en mixer, och den stödjer inte ens MIDI? Jag antar att jag var ute efter något sådant här: http://www.thomann.de/se/akai_lpd_8.htm Så min fråga är helt enkelt. Var jag helt ute och cyklade, eller kan jag använda Behringer Xenyx 802 för att styra mina parametrar i min DAW eller är det omöjligt? Beställde nämligen den och det känns inte riktigt som det jag letade efter, och kunde inte heller avbeställa. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...