Jump to content
Annons

Joel B

Medlem
  • Antal inlägg

    322
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Harmonica Mike lade munspel på en av mina låtar för några år sen, han är kanon.
  2. Lyckades hitta hur jag skulle göra. Man måste koppla in Mboxen på USB-porten på vänster sida på Macbook Pro:n, har tydligen något med strömförsörjning till USB-portarna att göra. Nu fungerar den kanon. Joel
  3. Hej! Har precis köpt en ny MBox mini jag använder med min macbook pro. Hörlursutgången fungerar dock inte som den ska. En svag, distad signal av originalljudet, endast i vänster kanal, är det jag får ut. Jag har testat med olika hörlurar och olika adaptrar (från minitele till stor tele), och det blir hela tiden likadant. Jag har uppdaterat till Pro Tools 7.3.1, och inställningarna har jag gjort noggrant efter manualen. Har inte förutsättningar för att testa monitorutgångarna just nu, så jag vet inte om det är allt ljud från MBoxen som strular eller bara hörlursutgången. Är det ett fel på min hårdvara? Någon som har tips? Joel
  4. MacBook Pro Beställd. Tack för er hjälp
  5. Kollade nu, vanlig macbook har bara en firewire 400-ingång. Kan man dela denna mellan ljudkortet och hårddisken? Får man plats med en extra hårddisk inuti en macbook? Behöver MBox2 Pro Firewire 400- eller 800? Kan någon säga mig vad skillnaderna mellan en macbook och en macbook pro är mer specifikt, och i praktisk musikanvändning? Jag blir yr av apples "tech specs".
  6. Båda har upp till 6 timmars batteritid.
  7. Vad är egentligen skillnaden mellan en macbook pro och en macbook med extra ram-minne i musikproduktions-sammanhang? Större skärm. Såklart. En aning snabbare processor. Aluminiumchassi? Bättre grafikkort. (Behövs det?) Jag har beställt en MBox 2 Pro. Firewire-anslutning alltså. Hur många firewire-ingångar har en macbook resp macbook pro? Kan jag ha både mboxen och en firewire extern hårddisk med en macbook/macbook pro?
  8. Ok, ingen som har några mer tips innan jag köper?
  9. Men på apples stor så går ju priset på 2.2 Ghz-arna från 17.995? Om man sedan vill öka till 4 Gig minne kostar det 6300 kronor extra! Det är ju helt sjukt. Kostar alla tillbehör till Mac så mycket? Jag antar att jag kan få typ 5% studentrabatt på datorn, och köpa genom företaget och dra momsen... I sammanhanget, vilken skillnad skulle en MacBook göra för mig jämfört med en MacBook Pro?
  10. Så det är alltså MacBook Pro jag ska köpa? Finns det någon som har en alternativ vinkling på det hela? Jag tror att jag vill ha en 7200 rpm hårddisk, vilket lägger på priset på macbook pro ytterligare. Macbook pro är ju från minst 18000... Det börjar bli mycket pengar. Hur viktig är hårddisken? Hur långt klarar jag mig på en macbook pro 2.2 ghz med den medföljande hårddisken? Hur långt klarar jag mig på dess 2 GB minne?
  11. Jag verkar ha hamnat på 2 alternativ då... F-Station Audio Mobile 550 Macbook Pro Frost-datorn har jag rationaliserat bort då jag vill ha en mBox, och då känns det onödigt att betala för ett medföljande annat ljudkort. Glaskatten, kan du motivera varför MacBook Pro skulle vara ett bättre köp för samma pengar? Joel
  12. Ang Forss-datorn: Är det verkligen 1024*768? Behöver jag högre upplösning? Jag antar att det blir ganska liten skärm på den bärbara. Hur stor upplösning kan man ha på en säg 15-tums skärm innan det blir omöjligt att urskilja detaljer? Olsberg, jag tog en titt på numret men det var ju bara macbooken som var testad. Ni har alltså inte gjort något större test på bärbara musikdatorer?
  13. Var Macbook pro med i studios test och hur gick det i så fall för den? Ang logic så har jag erfarenhet av både Cubase och Pro Tools, känns onödigt att lära sig logic också. När jag köper en Mbox får jag ju med Pro Tools LE, varför skulle jag då köpa Logic? Vill inte låta kritisk på något sätt, vill bara veta så mkt som möjligt =)
  14. F-station-datorn verkar fin... Jag är så dålig på termerna, men det följer alltså inte med något speciellt ljudkort till den? Vad innebär hårddiskuppgraderingen de erbjuder för 1500 kr, och är den något man borde överväga? Och varför i guds namn är deras hemsida så oproffsig och ful?
×
×
  • Skapa ny...