Jump to content

Ezzet

Medlem
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ezzet

 1. Tack tack! Rekommenderar Little Alter Boy av Soundtoys, den är fantastisk!
 2. Måndagen den 17:e augusti släpptes mitt debutalbum Jag lovar. Det är ett album i genren svensk hiphop, med fokus på text och med målet att inspirera lyssnaren. Det är en resa från pojkrumsdrömmar till verklighet. Jag har skrivit text och musik, samt producerat och spelat in samtliga låtar. Aryan Marzban står för mixen och Magnus Lindberg för mastering. Texterna är skrivna mellan 2016 och 2018. Hela 2019 gick till att putsa på musiken och spela in rapp och sång. Ännu lever jag inte på enbart musik, utan behöver jobba på ett "vanligt jobb" för att få vardagen att gå ihop. Att ro i land ett så stort projekt själv på sin lediga tid har varit bland det tuffaste jag gjort. Men jag gjorde det, och jag är stolt över min skapelse. 2020 har gått till att färdigställa mix och master, samt allt administrativt inför marknadsföring och släpp av singlar. All röst ni hör är inspelad genom min Blue Baby Bottle SL (mikrofon) och vidare in i mitt Focusrite Scarlett 18i20 3rd Gen (ljudkort) och sen in i min PC där jag arbetar i Cubase. Länk till album: Youtube-länk Stort tack till dig som tar dig tiden att lyssna, och fråga gärna om du undrar över något.
 3. Tack för det fina betyget! Jag tror att jag förstår vad du menar. Det är lite tycke och smak, kanske kunde ha låtit det instrumentala släppa fram rösten mer. Ska tänka på det i framtiden!
 4. Hej, Istället för att göra en ny tråd varje gång jag vill tipsa om ett nytt projekt som jag varit med och skapat så tänkte jag samla det i en tråd, hoppas det är okej. I december släpptes en svensk EP där jag har skrivit all musik. All text är skriven av artisten Norm, förutom vers två i låten Dag att dega som jag rappar. Det är ett projekt som jag är väldigt stolt över, det känns som att vi höjde kvalitén på produktionen vilket var ett kliv i rätt riktning. Lägg gärna en kommentar om vad ni tycker. /Sune Norm - Ett svenskt projekt
 5. Hej! Den 29 november släppte jag en EP vid namn Äntligen. Jag har skrivit all musik och text själv och spelat in. Alla låtar skrevs 2016, 4 av 5 låtar var även inspelade sommaren 2016. Sedan har de legat på is tills sommaren 2018 då jag spelade in röst på sista låten och gjorde färdigt projektet. Lyssna gärna och skriv vad ni tycker. Ska börja jobba på ett album nu och kommer anlita någon för mix och master, och jag söker någon som har erfarenhet av att jobba med hiphop sedan tidigare. Så om ni känner någon och kan peka mig i rätt riktning uppskattas det. Mvh Sune
 6. Tack för visat intresse! Jag går igenom de erbjudande jag fått här och i DM och hör av mig vid intresse. Fortsätt gärna lägg förslag i tråden, då jag ännu inte har bestämt mig ?
 7. Nej det har jag inte, inser nu att jag måste tänkt fel. Mina tankebanor låg kvar i hur jag jobbat med reverb som insert där om man har 100% mix på reverbet får ett spår med bara reverb. Därför har jag alltid dragit ner mixen på reverbet när jag lägger det som send. Tack för det svaret! ? Borde förstått att det adderar mer torr signal nu när du säger det. Jag hade en bild i mitt huvud av hur insertsen ligger efter fadern vilket fick mig att tro att om jag vill att en kompressor cuttar, låt säga 3db, så kommer den cutta mindre om jag sänker regeln och alltså i mitt huvud sänker volymen som går in i kompressorn. Vet inte var det kom ifrån ärligt talat, fick nog en tankevurpa. Ja exakt, det är bland annat därför jag gillar att jobba med den som send, för att jag ofta vill ha flera spår till samma effekt.
 8. Hej, Jag har fram tills för några månader sedan i stort sett alltid lagt mina reverb som insert och tyckt det funkat rätt bra. Men sedan jag läst på mer om mixning har jag börjat lägga det som send (som de allra flesta rekommenderar)så länge jag inte är ute efter en särskilt effekt, och är mer nöjd med hur det artar sig på de flesta plan. Men det uppstår ett problem. När jag lägger reverb på ett spår (som send) så blir volymen avsevärt starkare på det spåret. Då jag gillar att mixa rösten torrt först med (EQ, kompressor etc) och sen lägga en touch av reverb så funderar jag på hur ni gör där. Jag har ju ställt in en bra volym på spåret och ställt in kompressorer och så plötsligt blir t.ex. sången för stark i mixen för att jag lagt på reverb. Jag menar, om man sänker fadern behöver man ju ställa in kompressorer etc på nytt. Hade varit skönt att slippa det. Är det en lösning att lägga en limiter som insert som sista plugin i kedjan och dra ner volymen? Ett exempel: Jag ska mixa en röst. Jag lägger på EQ, kompressor, ev. De-Esser. Det låter bra och volymen får den att smälta in bra i mixen. Jag lägger ett reverb i send och gillar mängden reverb men nu är volymen alldeles för hög och får rösten att sticka fram för mycket i mixen. Hur går ni till väga?
 9. Hej allihopa! Jag har ett par låtar som jag skulle vilja skicka iväg till mixning och mastering nu under sommaren vilket är något jag aldrig gjort förut då jag skött den biten själv, med varierande resultat. ? Låtarna är inom hiphop-genren. Budget per låt är upp till 2500 SEK. Bor i Göteborgsområdet men det spelar ju mindre roll då det kan skötas över nätet. Sitter ni själva på goda kunskaper eller känner till någon (helst med erfarenhet av att jobba med hiphop) så hojta till!
 10. Förstår vad du menar, liknande knäppande kommer om jag drar ner releasen men då hör jag det ju även i DAW, påverkade inte bouncen när jag ökade. Icke, ganska sparsmakat med pluggar överhuvudtaget i projektet. 👍 Öppnade upp idag och gjorde en standard mp3-bounce och vips lät det bra helt plötsligt! Kan inte se något jag ändrat från föregående session. Märkligt, återkommer snabbt som ögat ifall det kommer tillbaka. 👍 Tack för råd.
 11. Yes, samma sak med WAV. Aldrig testat förut i realtime, men det löste problemet. 😄 Hur kan det komma sig? Detta ljudkort tillåter mig inte att välja Buffer Size men Latency (Antar effekten är densamma?) Testade tidigare att öka till 8.0 ms (Brukar ha 2.0 utan problem) och det ändrade ingenting i bouncen.
 12. Hej, Sitter i Cubase Pro 8 som tjänat mig väl i 2 års tid, men nu har jag ett problem. När jag bouncar ner en mp3 av ett projekt resulterar det i oregelbundna knäppande ljud i mp3-filen. Vet att det hänt mig på ett projekt innan som jag har liggandes och inte gjort något av, men det här projektet behöver jag använda till en grej så det är mer brådskande. Vid ny bounce hamnar knäppande ljuden på nya ställen. Har testat starta om projektet. Ska börja dra bort pluggar och göra uteslutningsmetoden, men man önskar ju helst förstå problemet snarare än att behöva limitera sig till att "några pluggar/effekter kan bli så." Någon som vet vad det kan bero på? Mvh Sune
 13. Monitorer: JBL LSR305 Lurar: Beyerdynamics DT 770 Pro 80 Ohm
 14. Hej, tänkte att jag blåser liv i tråden lite. Har byggt ett sångbås (se bild.) De grå absorbenterna är några år gamla och var uppsatt i min gamla lägenhet. De röda är dock nyinköpta Auralex Acoustics 2" från Thomann. Jag tycker dom luktar en hel del tyvärr. Är det något som går ur snabbt? Såg inget om att dom är flamsäkra så det borde inte vara något sånt medel som luktar. Kan det vara en farlig doft att vistas i? Thank you ☺️
 15. Har lagt upp en låt på Spotify, Itunes m.m via Spinnup. Funkat bra på alla sätt och vis. 🙂
 16. Din länk fungerar inte 😕 (404 Not found) Eftersom jag inte ens förstår frågan så ligger det nog utanför mitt kunskapsområde, upplys mig gärna.
 17. Tjena mors! Har börjat filma en del med min actionkamera vid märket GoPro, och känner att ljudkvalitén skulle vara kul att förbättra! Eftersom jag sitter på en del mikrofoner hemma, bl.a SM58:or och SM7B skulle det vara kul att koppla in en sådan istället för att köpa en ny vilket vid lite googling faktiskt ser ut som en möjlighet! Vilken lycka! Inputen på kameran består av ett mini-USB-jack (se bildlänk), vilket gör att de flesta kameramikrofoner behöver en av GoPro's egna adaptrar som går från 3,5mm->Mini-USB (se bildlänk.) Röda är input för mikrofon: http://bit.ly/2nJkrRZ Adapter(Finns billigare kopior men enligt reviews funkar dem sällan): http://bit.ly/2ns7fot Men, eftersom mina mikrofoner använder xlr, så behöver jag en adapter från det och då föreslår många en sådan här: http://bit.ly/2m66Zv9 Till min besvikelse så är ju dock output på den en USB typ B, och jag har inte lyckats hitta någon adapter från den till varken 3,5mm eller mini-USB. Går det att lösa på något sätt som inte kräver många kopplingar(med tanke på att jag sett artiklar där folk föreslår adaptern)? En sak jag ser som en möjlighet är att använda en sådan här kabel(http://bit.ly/2m5WRm2)+ GoPro's adapter 3,5mm->mini-USB. Vad tror ni? Skulle det funka lika bra? Kanske någon som har erfarenhet? Tacksam för alla svar och spekulationer!
 18. Brukar inte Focusrite vara rätt vassa? Dåligt påläst vad gäller innehållet men när det kommer till ljudkort har jag hört från flera håll att de är bland dom som håller hög standard. Undervisa mig gärna om skillnaden mellan de två! 🙂 Ett scarlett är ju i rätt prisklass.
 19. Tack så mycket! Tack! Jobbar på fler låtar, kommer komma låtar med lite hårdare rap också!
 20. Släppte idag min första singel som hiphop-artist. Ge den gärna en lyssning på Spotify eller kolla på videon på Youtube. Eller båda. Kritik mottages varmt, både bra och dålig! Tack för all hjälp forumet har gett mig! /Sune
 21. Kopplar från utgången på ljudkortet, där jag tidigare hade ett styck lurar inkopplat men nu vill kunna ha flera. Den utgång där det står "phones" med andra ord.
 22. Tänkte att det handlade om kabeln, är inte så haj på kablage just. Hade väl reagerat om det stod mono i beskrivningen, men verkar inte göra det på de flesta kablar, utan bara om de är i stereo. Kan inte hitta någon stereokabel som är så kort dock, Vill inte ha längre än 20cm helst.. Ska inte koppla in en förstärkare till hörlursförstärkaren, utan när jag skrev förstärkaren så menade jag outputsen på min Millenium HA 4.
 23. Har just införskaffat mig en sån här hörlursförstärkare för att kunna lyssna i flera lurar samtidigt helt enkelt: http://www.thomann.de/se/millenium_ha4.htm Mellan ljudkortet och förstärkaren har jag en sån här: http://www.thomann.de/se/ebs_pcf_10_flat_patch_cable.htm Nu är det så att från mina outputs på förstärkaren får jag bara ljud i ena sidan, är det kabeln som gör detta? Måste man ha en särskild kabel för att få i stereo kanske? 😊 Tack på förhand, Sune.
 24. Jag löste det!!!!!! *puh* Jag hade installerat Cubase 8.0.20, så med en uppdatering till Cubase 8.0.35 så fanns mina trum-presets lagrade. Då jag inte är så tekniskt lagd när det gäller såna här företeelser skulle jag gärna få en möjlig förklaring till hur det kommer sig att det blir så, och hur man förebygger att tappa sina presets i framtiden. 😄
×
×
 • Create New...