Jump to content
Annons

BHR

Medlem
  • Antal inlägg

    164
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Inlägg av BHR

  1. Men hur tänker du nu?

    Är det inte så att bra musik ger många lyssnare som i sin tur ger många reklaminslag som i sin tur ger många slantar till snubbarna bakom radiokanalen? Jo, och därför är det logiskt att musikmakarna får vara med och dela på kakan. Men du menar alltså att det normala är att kompositörer och producenter betalar för "reklamen" på samma sätt som blöj- och kattmatförsäljarna? och att det som nu erbjuds oss är ett gyllene tillfälle till gratisreklam? Det är bara att bocka, buga och tacka. Snart kanske Beatport och Amazon erbjuder gratis uppladdning på deras sajter vilket ger din musik en så fanastisk exponering att du glatt avsäger dig all ersättning när folk laddar ner (köper) din musik. Det samma gäller förstås när du blir streamad från Spotify.... obetalbar marknadsföring...

    ??

    ASSÅ! give me a break!

    Hur orkar man ens??

    Gör så här, ta en 6a chivas(eller någon annan form av 40% alkoholdryck),, eller näej, föresten ta en 12a istället för bästa effekt,, titta dig i spegeln och fråga dig själv, vad gör jag med mitt liv? Sitter jag hela dagarna framför studio forum och klagar på nåt som är helt GRATIS!

    De e väl klart att kanalen måste ha in nån slant för att driva serverna och hemsidor m.m..

    Nog pratat om detta!

    Im out of here!

  2. Jag säljer mina låtar till tv, reklam m.m och eftersom det börjar rulla på nu så är det mycket kontrakt skrivande och ännu värre , det är på engelska , så nu t.ex vill ett amerikanskt bolag använda en av mina låtar till en tv show, vilket jag är villig att gå med på , men jag vill kunna sälja låten fritt till andra tv o film bolag , är det då man skriver ett så kallat non exclusive kontrakt? Eller?

  3. Så här ligger det till!

    Jag har 1 låt som möjligtvis ska vara med i en italiensk tv serie.

    På Denna låt har gjort 2 versioner, båda är nästan samma låtar men den ena är i 100bpm och den andra är i 110bpm. det som även skilljer dem åt är att jag har olika trummor i låtarna och jag har lite annan sång i 110bpm versionen.

    Versionen med 110bpm är låten som den italienska tv serien vill ha.

    Men,,,nu kommer det,, den andra låten med 100bpm har jag signat med ett amerikanskt music library att den endast får användas genom dem..

    Nu kommer då frågan,,, Kan jag sälja 110bpm versionen till den italenska serien utan att involvera det amerikanska music library som har min 100bpm version.??

  4. Jag har nyligen fått med en låt i en amerikansk tv serie, min fråga nu är hur går det till när man får royalties? Beror det på mängden tittare?

    Säg att det är 100 miljoner tittare, får jag då Stim pengar för varje tittare? Hur gr det till? Tacksam för svar!

  5. Kan tycka att trådar som denna tenderar att spåra ur alldeles för mycket. Dock känns det lite halvdant att annonsera på framsidan av en tidning: "Återskapa soundet från hitlåten Levels", när man i själva verket inte ens kommer i närheten av originallåten ljud-mässigt som det faktiskt sägs. Har för mig att det var likadant när Swedish House Mafia-soundet skulle efterapas, nu stör det mig inte så mycket, men ska man vara petig så är det falsk marknadsföring. 🙁

    Nån som förstår mej !

  6. Bla , Jakten på fildelare som florerat i media dom senaste åren , Ipred-Lagen m.m m.m

    Har man missat dessa så tittar man helt enkelt inte på TV eller läser tidningar eller bloggar eller Forum inlägg.

    Det är din skyldighet att läsa på om gällande lagstiftning vare sig det gäller upphovsrättsskydd i sverige eller om ditt körkort är giltigt i Albanien.

    Tänk om alla var som du, då hade ju världen varit perfekt,, men nu är det så här lilla gubben, att alla är tyvärr inte som du, alla vet inte om alla copyright regler m.m. och just därför blir det som det blir.

    Jag personligen tycker inte att det är självklart att man som läsare ska anta att man inte får härma en melodi, p.g.a alla copyright regler, det är tidningens ansvar. Sen undrar jag en sak, ärligt talat, istället för att hacka på mej om min okunskap om allt i hela denna jord, är det så svårt att bara skriva i artikeln: Ljudexempel är inte exakt som originalet pga copyright regler?

    Just Sayin

  7. Dom flesta vet tror jag att man INTE får kopiera EN ENDA rad musik eller text utan tillstånd.

    Och att förklara det är väl lika nödvändigt som att förklara att du måste stoppa nyckel i låset för att låsa upp dörren.

    Ha- ha- ha där fick du till det allt,

    Vad har du för källa till att säga att "dom flesta" vet allt om copyright regler?

    Om man skriver en artikel om hur du ska återfå ett ljud ( Avicii i detta fall) och även gör ett ljudexempel som inte låter alls som originalet, då måste man skriva att man inte kan göra melodin exakt då det finns massa copyright regler, är det så sabla svårt?!

  8. Jag satt o läste samt lyssnade på era artiklar om house, där ni gav ljud exempel på bl.a Aviciis låt Levels och ett exempel på hur en Swedish House Mafia inspirerad låt kan låta.

    Det ändå jag kan säga är att det är FÖRFÄRLIGT!!

    Och Inte nog med att själva melodin på avicii exemplet var helt åt skogen fel, så var ljudet inte ens likt, vilket ni påstår.

    Och vi ska nog inte prata om SMH exemplet, jag tror jag ärligt talat aldrig hört nåt så amatörigt, speciellt av er som faktiskt driver en professionell tidning.

    Så för er egen skull så ta bort båda exemplen, Lyssna på hur Levels melodin faktiskt går och låter, lyssna även hur SMH låter, och gör om allt! för detta var pinsamt dåligt.

    Jag kanske låter hård men ni måste förstå att rätt ska vara rätt, och att man inte kan påsta och lära ut hur man återfår ett ljud när man själv inte kan ett skit om hur det igentligen ska låta!

    Nu kommer säkert många skriva, " gör det bättre själv då !" men när man driver en komersiell tidning, som handlar om musik, studio etc. så måste man veta vad man skriver och lär ut om.

    Sen ska ni ha beröm för andra saker ni lär ut, så som mixning av pop o Rock m.m , det gör ni faktiskt bra, men när vi pratar house, så borde ni gör om och göra rätt.

    Detta är för ert eget bästa!

    Tack O Hej

    • Gilla 2
×
×
  • Skapa ny...