Jump to content

Belov

Medlem
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Belov

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej! Är det nån som vet hur man gör ett accelerando av ett programmerat trumspår i studio one 2.0? Jag vill alltså att trummorna på ett naturligt sätt gradvis ska åka från t.ex 90 bpm till 140 bpm under låtens tre minuter, så att jag sen kan lägga övriga instrument på trummorna. Någon som vet om den funktionen finns eller som har en bra idé hur man gör annars för ett snyggt resultat? Tacksam för hjälp!
 2. Tack! Det ska jag testa som steg 1A och se vad det kan göra.
 3. Hjälp en novis... Inspelningen är redan gjord och jag upplever ljudet på sången som alldeles för vasst, grunt och taggigt. Den stora skadan är redan skedd, men vad rekommenderar ni att man använder för effekter för att få sångljudet mjukare, fylligare och djupare i efterhand? Jag jobbar i studio one artist 2 men kan hämta hem pluggar om det behövs. Är mest nyfiken på vad ni studio-rävar skulle ta till för grundläggande åtgärder?
 4. Inte mycket till respons här men jag försöker vidare för jag vet inte vad jag ska vända mig annars riktigt... Nu finns det ett paket med en Audiobox USB med studioone + kondensatormikrofon och hörlurar till paketpriset 1999 kr. Klart lockande, men jag undrar om nån vet hur stor skillnaden är på Audiobox USB (som jag antar är en äldre upplaga) och Audiobox 22 VSL som kostar 1500 kr utan medföljande utrustning. Är det värt de drygt 1000 kr mer (som det blir om man ska köpa till en mikrofon och hörlurar) för Audiobox 22 VSL?
 5. Tack för tipset, men störande nog får jag inte gratisversionen att fungera alls i mitt nuvarande program. Är det ingen som har använt EZ drummer Lite och som kan berätta om det innehåller det man behöver i form av pukor och cymbaler osv för att uppfylla basbehoven till en rocklåt?
 6. Vore väldigt tacksam om någon kunde svara på den här frågan! Funderar på att köpa en Presonus Audiobox 22VSL där Studio one ingår. Med den ska följa en light-variant av EZ drummer. Så frågan är: Hur användbar är light-versionen av EZ drummer? Finns alla nödvändiga ljud med (crasch, cymbaler och pukor) för att göra en rocklåt rättvisa - eller måste man köpa till uppgraderingen?
 7. Hm, låter inget vidare... Saken är den att jag egentligen är ganska nöjd med mina ljudredigeringsmöjligheter - det jag är ute efter är något som ger bättre ljud vid själva inspelningen (sång, ak. och elgitarr i stort sett) till ett billigt pris. Nån som har ett bättre förslag i samma prisklass?
 8. Tack för den upplysningen, precis sånt där kan vara bra att veta. Du har med all säkerhet större erfarenhet av Windowshantering än mig så då ringer det lite varningsklockor.. Problemet som uppstod gick inte komma förbi ens med support alltså?
 9. Ok, låter bra. Ingen mer som har nån erfarenhet av det?
 10. Som rubriken säger, behöver ett råd från mer erfarna här inne. Är en riktig hemma-studio-amatör som vill uppgradera min inspelningsutrustning lite, men ändå till ett lågt pris (i kronor räknat). Behöver något enkelt, lättbegripligt att spela in med (mest rockmusik). Blev rekommenderad en Audiobox 22VSL och blev ganska sugen på den för 1500 kr i nypris. Är det ett bra val för de pengarna eller finns det bättre? Slutresultatet ska endast användas för hemmabruk i första hand, men vill ju ändå att det ska låta skapligt... Kan nämna att jag tänkt mig en ny mikrofon i tusenkronors-klassen till utrustningen. Tack på förhand!
 11. Tackar för tipsen! Har redan kollat upp ett par av dom, lovar gott
 12. Det är en PC med 32-bit, har inte stött på några problem med att lägga till plugins. Det stora problemet är att hitta rätt.. Använder nu en Voxengo Oldskool verb som är helt ok men tänker att det borde finnas nåt lite vassare med fler effekter. Jag är lite lat av mig (eller kunskapslös i ämnet, kan vara vilket som..) så finns det förprogrammerade alternativ för dist och annat som man sen kan handjustera lite efter smak vore det extra lysande.
 13. Jag vet att ämnet finns i andra trådar men här skulle jag vilja be om hjälp med tips till bra - och gratis - vst-plugins för effekt till sångspår för rockmusik. Har ni några länkar eller namn så vore jag tacksam! Det ska naturligtvis finnas bra reverb-möjligheter men gärna också lite "roliga" effekter, som dist och annat kul. Tack så mycket på förhand från en som behöver lite hjälp på vägen
 14. Ett mycket bra tips! Jag satt på en gammal version av Audacity, laddade ner den nya och då finns ju den funktionen med! Så nu fungerar det Tack återigen! Tyvärr verkar det ändå ligga lite begränsningar i hur mycket man kan "gaina" men den begräsningen finns nog i audacitys kapacitet tyvärr.
 15. Tack för tipset. Tyvärr får jag inte den här heller att funka. Förmodligen helt beroende på min egen inkompetens med datorn... Ingen annan som vet något smidigt sätt? Allt jag vill är att höja grundvolymen på redan färdigmixade wav-filer.. Tacksam för hjälp...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.