Jump to content
Annons

krabban

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. krabban

    PA + Mac Book

    Hej! Lite sent svar, kanske, men det kanske tillför någon något...(??) Jag har en liknande mixer, aningen enklare dock. Om du söker på youtube finns det många spännande och inspirerande instruktionsfilmer som folk har gjort med en sån mixer som du har. Den enklaste varianten, men kanske inte den billigaste, är att du investerar i två aktiva högtalare. Typ denna men du kanske kan välja bort mixerbordet... om du inte vill ha ett till!! :-)
  2. I denna video är det en snorig snubbe som använder Acustica Mixcraft 4. Här ser man hur en USB mixer fungerar. Sniffigt!! Mixcraft 6 verkar vara ett skapligt komplett program för en human summa. Någon som använder?? http://www.acoustica.com/mixcraft/
  3. I denna filmen visas Audacity som verkar vara ett program att spela in musik med. http://audacity.sourceforge.net/download/ Om jag fattar allt rätt kan man spara i mp3 formatet. Det gör ju allt en aning enklare. Om inte annat så för att digitalisera gamla vax eller blandband...
  4. Om jag är duktig nog är jag med 2013! Jag behöver lite sånna delmål att uppnå...!! Du ska inte ge upp så lätt. Det kommer nya människor till forumet hela tiden.
  5. Hmm.. det har du rätt i, det har jag inte ens tänkt på!! http://www.idg.se/2.1085/1.430033/oslagbar-zoom-i-nikons-coolpix-p510 Jag har föregångaren till denna, inte 42x zoom, jag har 36x och det räcker bra det med. Där finns video, dock ingen ljudingång, men det är kanske skit samma. Det går ju att ordna med högtalare. Framförallt blir det ett händigt videoformat att hantera. Då ska jag bara investera i ett stativ... dom är ju så sjukt dyra!!
  6. Ja, det är ju klart, det är en variant... Men jag tänker att jag nog skulle vilja ha mig själv på rörlig bild. Jag har kollat lite på videokameror på Cyberphoto, www.cyberphoto.se Av någon anledning har jag köpt alla mina stillbildskameror från dom! (Iofs inte så många.) Jag förstår att jag har dålig koll på detta segmentet då de kameror jag har tittat på är så himla dyra!! Kanske man kan använda datorns webkamera med inspelningsfunktion!? Jag har en lite finare webkamera på kontoret... kanske kan testa med den? Ljudet får man ju in via mikrofoningången.
  7. Vad är enklaste varianten att spela in musik till YouTube och liknande tjänster? Här tänker jag att kvalitet är inte en del av upplägget... Jag har funderat. Jag har en videokamera med DV band och FireWire. Hade tidigare en Mac... men den är inte pålitlig längre. Dessutom, det blev GRYMT stora filer. 1 minut runt 100 MB!! Jag tänker att man kan köpa en videokamera med hårddiskinspelning, men även att man kopplar ljudet från det enkla mixerbordet som jag har. Eller!? Hur gör ni...??
  8. Hur många Ampere har du i ditt batteri!? Hur länge kan du spela musik utan att det blir trassel med tillgången på effekt...??
  9. Tack Magnus för ditt långa och generösa svar! Jag har redan förstärkare, loop-pedal och fiol inklusive medföljande harts... Jag skrev till min mammas förelsedag ett stycke med gitarr, filol och flöjt (blockflöjt) och sång. Det var mycket inspirerande! Frågan rörde egentligen mest stråken... men jag får nog inget vettigt svar. Tiden visar vägen!! :-) Pedalen var nog den bästa investeringen i mitt liv. Fy fasen så kul det var att spela med/mot den!!
  10. Jag är runt 40 idag och jag spelade fiol i mellanstadiet. Jag har inget minne av att man inte fick ta på stråken, men nu när jag känner om den är ordentligt spänd med tummen så blir det genast en håla utan ljud. Superkänslig!! Jag får jobba mera med hartsen helt enkelt!! Jag har kanske gnuggar för lite!?
  11. Pedalen heter Boss Loop Station RC-3. http://www.thomann.de/se/boss_rc3.htm Den fungerar så väl till gitarr som till mikrofon. Den fungerar med allt!! Fiolen är okej. Det är stråken som inte "spelar hela vägen". Det är 20 cm i båda ändar där det är nästan omöjligt att få nåt ljud. Men jag får väl spela i 20 år så har väl det löst sig också...!!
  12. Tack för detta tips!! Väldigt uppskattat!! "Bra akustik" är ett synnerligen relativt begrepp. Jag tycker det låter bra som det är, bara att det är för mycket pyssel. Högtalare: 660:- x 4 = 2.640:- Förstärkare: 2630:- Summa: 5.270:- Saknas gör strömkabel, högtalarkabel, väggfäste, hylla eller liknande att ställa/lägga/hänga förstärkaren i. Fördel: Bättre ljudbild (???), samt.... ??? (vet inte!!) Nackdel: Dyrare, mer arbete, mer kabel, mindre flexibelt. Det är vad jag kan komma på här och nu. Jag ska skriva ett referat av mina grejer, min plan, senare. Kan inte just nu!! Återkommer!! Tusen tack för inlägg!!
  13. Det är en tvätthall för bussar. Jag tvättar bussar varje dag och är ensam på ett industriområde och strömmar musik med min dator idag. Du ser min dator (med MYCKET vilja) precis till vänster om högtalaren som står på den kubik-lådan som man ibland ser lite var stans i naturen... Vi har något som kallas AdBlue i den behållaren... Så.... för att slippa bära allt fram och tillbaka tänker jag mig en aningen mer permanent lösning. Men som du ser finns det ingen bänk att ställa grejerna på. Miljön är rätt tuff. Dammigt och skapligt fuktigt. Jag har givetvis funderat på nåt begagnat... men de jag har hittat har varit rätt otympliga. Du anar inte vilken GRYM akustik det blir i en kaklad tvätthall utan antydan till akustiska ambitioner... Funkar givetvis bäst på elektronisk musik som låter skräpig från början! Jag har klurat ut en skapligt mobil lösning som ändå är permanent nog att inte behöva plocka med varje dag.
  14. Jo visst!! Absolut!! Jag är inte HELT novis, även om din fråga visst är befogad. Jag har spelat fiol i mellanstadiet (typ på 80 talet) och det följde med hartch, en liten dosa. Där har jag en annan undring, är stråken så himla känslig för att man tar på den!? Det har jag faktiskt inget minne av... När jag spänner stråken brukar jag ibland trycka lätt med tummen för att känna om jag dragit hårt nog och då kan det ibland vara en liten glipa just där. Jag kommer inte ihåg om jag rörde stråken när jag spelade i mellanstadiet... Detta låter duktigt fånigt när man skriver här på forumet. Givetvis ska man inte vara på stråken och leka eller kladda med fingrarna... Men det var inte riktigt min fråga!!
  15. Jag funderar även, att i samband med detta köp, inkludera en mic + kabel + stativ och har tittat på Shure SM58-Set. Det är bara lite fånigt att ett paket för runt en tusing inte innehåller en hållare till mikrofonen på stativet. I marginalen, under "Intressanta tillbehör" finns "the t.bone Microphone Holder". Passar den? Ännu mer förvillande blir det om man tittar på specifikationen till mikrofonen, Shure SM58 LC, då där står skrivet " ... including clip and bag". Clip i det sammanhanget skulle kunna betyda microphone holder...!! [redigera] A second thought!! Jag tittar i stället på Kreativa Paket #23 som blir runt 200 spänn med en Behringermic. Det passar min budget och min ambitionsnivå lite bättre...
×
×
  • Skapa ny...