Jump to content
Annons

cooldude

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Också, DI box. De behövs endast om man inte har instrumentingång på ljudkortet? eller? Om man skall köpa DI box, vad ska man tänka på då?
  2. oj, här har det tagit fart. Mina tankar efter era inlägg... Stol är bra att ha, känns det enklaste köpet just nu. men kanske ett av de viktigare 🙂 Monitorer, funderar på om man ska satsa på HS80 då, eller om det är värt att lägga till lite i budgeten och gå upp till ADAM A7 ligan? KRK rokit 6 var på tal också, fler åsikter om dem (jämfört med HS80 då gissar jag?) Ljudkort, funderar då på förslagna projectmixen eller alternativ Presonus firestudio project (någon som kan redogöra för skillnaden mellan Firestudio och firestudio prodject?) /FOCUSRITE SAFFIRE PRO 40? några tankar? (Har bestämt mig för att ha möjligheten att spela in analoga trummor, då jag ser detta som ett sätt att lära mig inspelningens ädla konst, och då verkar det rimligt att lägga lite pengar på att lära sig allt, inte bara får det att låta bra.) Mickar känns som man ska införskaffa sig några sm57or, men sen kommer då frågan: - småmembranare till OH däremot, vad ska man tänka på där? alternativ? - att micka baskagge med? något bra att tänka på där? - Sångmick, Röde nt1/2 (skillnader?) Studio projects b1 verkar också förespråkad av många, är de stora skillnader mellan röde mickarna och B1an? Sm7b, är detta ett alternativ till dessa eller något helt annrlunda? Fred/ Samuel
  3. jo det var det jag tänkte, annars känns 100k inte speciellt mycket. Har inte spelat in hemma innan, men spelat in på andra ställen en del innan, men då aldrig själv eller på egna grejer. Det är nog ingen risk att jag tröttnar, men tid är ju alltid en bristvara... Jag tänker dock att det finns en risk att tröttna om man inte satsar tillräckligt och får kompromissa hela tiden på grund av budget köp... eller?
  4. okej, bortsätt från diskussionen om seriös hemmastudio (vad räknas förövrigt in i 100k? dator, instrument osv?), speciellt efter som jag inte tänker lägga mig i den kategorin (utan som jag skrev i början "lite seriösare" hemmastudio) så verkar det som att programmera trummor verkar vara en bra utgångspunkt om inte annat. utifrån det då så skulle det till en början se ut som att jag inte behöver 8 in utgångar men spontant så känns det som mer värt att lägga till lite pengar och ha tillräckligt med in/utgångar för att uppgradera om man vill börja spela in analoga trummor sedan? eller tänker jag snett nu? Angående bra preamps, om man inte ska spela in trummor. vad behöver man då? och några specifika förslag man kan jämföra med? hur långt räcker preamps i ljudkort för ca 4000? angående mickar: Vilken prisklass ligger Peluso P12 och Peluso2247Le?
  5. En ny fråga. Om man då ska programmera trummor, styr detta på något sätt mitt val av mjukvara? eller är de ekvivalenta så att säga? Vad skall jag annars ta hänsyn till vid val av mjukvara? /Samuel
  6. Nej det är verkligen inte läge att köpa något än. Försöker bara få grepp om tankarna. och det är väldigt skönt med er som bollplank. såg att 002 fanns till salu på blocket för ca 2-3000. och de kunde man enligt robbin "vidarekoppla" (har jag förstått rätt då?) Fick tidigare i tråden förslag på t.ex. ett presonius firestudio project tror jag de hette, kanske kan vara något så kan man börja med att programera trummorna men man har ändå möjligheten att gå vidare, köpa fler mickar och spela in analogttrumset när man känner sig redo för det?
  7. Skulle inte kalla mig trummis. inte kass på spela kanske, men är verkligen inte mitt main instrument. ok, efter en natts sömn tänker jag såhär.. Kanske ska satsa på typ digidesign 002 och ett par bra monitorer. några bra mickar och mjukvara, akustik behandla inspelnings rummet, så kanske man ska börja med att programera trummorna och blir jag inte nöjd med det är det bara att köpa ett digidesign 002 till och ett trumset/alt eltrumset. Vad tror ni?
  8. okej, men då kanske eltrumset är intressant då! vilka prisklasser ligger dessa i och vart är det värt att lägga ribban? Kul med allas engagemang! verkligen roligt med alla svar ikväll
  9. angående superiordrummer eller liknande. Hur lätt är det att få ett realistiskt ljud ur sådant, i t.ex. "byggande" delar där det inte enbart skall bli starkare utan också mer intensivt?
  10. okej. Robin. riktigt kul att du erbjuder att jag kan komma förbi. uppskattar det verkligen även om det nu var lite långt. MEd seriekoppla ljudkorten menade jag, var jag trodde du menade när du skrev Vidarekoppla ljudkortet. drloop. Tanken är att spela in diverse musik men mycket dynamisk filmisk musik. post-rock om det säger något. men även andra genrar. tanken är att kunna vara hyffsat bred. Det som lockar med att kunna spela in trummor när som och hemma är att man då kan ha hela processen mer flytande och inte behöva skriva färdigt innan utan kan spela in under processen osv.
  11. Jag bor i göteborg. okej, men då är ju det egentligen inget problem med två digi002. men frågan i sådana fall är ju om de skulle vara mer optimalt med ett t.ex. presonus med 8 ingångar. eller finns det någon nackdel att "seriekoppla" ljudkort? angående projectmixen: är det någon som har en erfarenhet av denna?
  12. nikko. jag förstår att det är väldigt svårt att få en bra trumminspelning, men samtidigt drar jag mig från att lägga ner den iden helt och hållet. även här känns det som att det är bättre att lägga ribban högra och missa med några steg än att kompromissa med vad jag vill göra från början... eller låter det överambitiöst?
  13. tjenare robbin! kollade lite närmare på http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm'>http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm ochdet kanske är intressant. hade ju varit skönt att kunna mixa med regel... och verkar ju inte vara jättedyrt med tanke på att man får mjukvara med. Funderade lite på din andra ide med 2 digi002 och rent praktiskt, går det att lösa med ingångar till min macbook pro? http://www.thomann.de/se/presonus_firestudio_project.htm verkade ju också högst intressant, min fråga är då hur det står sig kvalitetsmässigt mot t.ex. digi002 eller http://www.thomann.de/se/maudio_projectmix_iopro_tools_mp.htm ? överväldigad av era svar, kanonkul att få så snabba svar på mina ogenomtänkta frågor!
  14. har ej trummor själv för tillfället, men detta är planerat då jag har som mål att kunna göra hela hemma produktioner, därav trummor också. men tänker spontant att jag oavsett kanske borde investera i ett ljudkort med fler ingångar då jag förr eller senare kommer vilja spela in trummor. alternativt är väl att t.ex. köra på digidesign 002 som föreslogs innan och kära på 4 mickar till trummor? inte optimalt och då känns det bättre att köra ordentligt från början. eller?
  15. tja, jag tänker mer seriösare än de trådar jag hittade med budgetar på ca 5000. Men för all del. har ingen fantasi om att bugga en professionell studio. Men ändå sattsa lite mer, med tanke på att dator och instrument redan finns tänker jag att man kanske ändå kan komma någon vart på en sådan summa... (?) att tillägga är ju att detta är första försöket på en hemmastudio.
×
×
  • Skapa ny...