Jump to content
Annons

Bobbyem

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Bobbyem

 • Rank
  Nykomling
 1. Tjena! Sorry för det sena svaret. Jag har varit på en uppkopplingsfri semester Jo, jag tycker att du och jag i stora drag är överens när det gäller VOP, men att vi drar lite olika slutsatser om produktens duglighet. Jag har inget att tilägga vad det gäller den tekniska produktionen av VOP, som inte du redan nämnt. Däremot tycker jag att priset är för högt och urvalet och mängden ljud inte motiverar prislappen. Därtill har VOP, som du också konstaterar, ett mycket smalt användningsområde. Eftersom jag testat de andra produkterna i QL:s PLAY-serie kan jag konstatera att VOP är väl kort i rocken jämfört med sina systerprodukter. Detta sammantaget drar ned betyget ganska markant i min bok. /Mvh /Hasse Nilsson Hej Hasse. Jo du står ju fast vid det som du har skrivit helt klart. Jag tycker också att det är en vettig slutsatts till viss del. Men jag tycker ändå att du tappar det faktum att röst-bibliotek av detta slaget inte är riktat till mainstream användaren. Det är ju som att göra en test på en Bongo trumma, och säga att den inte är bra för att den inte funkar i House musik. Du kan ju fortfarande sätta vilket betyg du vill. Men att man kanske först och främst ska bedöma hur väl Bongo trumman gör sitt jobb som Bongo Trumma. Och sedan så vill jag säga en gång till att det finns ingen annan produkt som VOP på marknaden. Vilket jag tycker skulle poängterats i recensionen. Jag kan hålla med om att 50% är en någorlunda vettig siffra för VOP. Men att recensionen inte innehåller ett ord om varför man skulle kunna tänka sig att köpa VOP. Och om man sysslar med den sortens musikproduktion som denna produkt är riktad till så finns det många anledningar till att göra det. Ohh vad fick Fab 4 i betyg btw? Tycker inte det var mycket att hänga i granen. Många av ljuden var tagna ur RA dessutom. Vill inte säga att det var speciellt multi samplat heller. Man fick se till att sprida ut spelet för att undvika att få Machinegun bieffekten. Och ljudet var ju mer digitalt än något annat. Ingen analog värme precis. Möjligtvis är det en produkt för sentimentala 60 talister
 2. Ingen ifrån tidningen som vill göra ett inlägg?
 3. Hej Studio. I ert senaste nummer av studio gav ni bara 50% till Voices of Passion. Och jag tycker er motivering inte var god nog. Jag vet inte vem som skrev artikeln eller vad han/hon gör för musik. Det är ju faktiskt inget för mainstream användaren. Voices of passion är riktat till dom som håller på med film/spel/media musik. Jag själv jobbar inom den svängen och jag vet att det inte svämmar över med samplade röster av detta slaget. Jag har inte VOP själv men jag har testat den, och jag måste säga att jag blev paff av kvaliten på ljudet. Kristall-klart. Jag kan inte säga att jag la ned stor vikt i att testa alla "aah" "ohh" patchar. För det är döfött utan ett modwheel. Det jag vill ha är fraserna. Snacka om att det är nått man inte är bortskämd med. Jag tycker verkligen att sångprestationerna är top notch. Det är helt klart inte jättelätt att få ihop något vettigt utav bara fraser. Men det är heller inte omöjligt. Problemet är ju att man måste lura ut fraser som passar ihop. Sedan när man väl gjort det så får man lura på vad man ska ha för ackordföljd som passar. Med tanke på att det rör sig om andra skalor än vad vi är vana vid så får man änna testa sig fram. Det blir lite reverse engineering. Jag lyckades få ihop en liten testlåt på en timme(av arbete dvs). Med den Bulgariska sångerskan. Om ni vill kan ni lyssna på den: http://bobbyrosehag.com/arabiandream.mp3 Nackdelen med fraserna är ju helt klart att det inte finns oändligt många. Man kommer höra dem time and again, i andras musik. Det är klart ett minus. Men trots detta så planerar jag ändå att köpa VOP. Klart bättre än FAB4. Fattar inte grejen med fula instrument. Man kan la lika gärna lägga en distplugg på en GM-bank och få samma sak. Ett tips är att om ni är EW-kunder kan ni beställa ett trailpack med fyra Play produkter och testa själva.
 4. Tjena behör hjälp med en grej. Har inget slot för expression pedal. Skulle vilja styra det med mitt pitch bend hjul istället men är inte så haj på transform i cubase. Nån som vet? Jag är typ den ända i världen som inte har modwheel eller expression slot. /Cheers!
 5. Sitter och komponerar en massa korta skisser och skulle bra höra vad folk gillar denna.
 6. Bobbyem

  Hjälp!

  Tack jag skall se om jag kan tillämpa några av era förslag. Det är Cubase SX. Tack igen.
 7. Bobbyem

  Hjälp!

  Hej studio kompisar. Jag har ett problem. Jag är en inspelningssugen gitarrist som har en hyfsad dator med ett okej ljudkort (soundblaster något). jag har haft Cubase ett tag nu men kan inte säga att jag haft så mycket lycka med det programet. Jag lyckades få någorlunda årdning på det för ett tag sedan men jag hade fortfarande mycket latency. Men sedan fick jag ett virus i datorn och var tvungen att göra om allt en gång till. Nu kan jag inte få ordning på inspelningen. När jag spelar in på ett fast tempo med metronom så blir avspelningen helt fel, ett annat tempo än vad jag spelade in och det stämmer inte med klicket. Detta är ett jätte tråkigt och frustrerande problem. Ett till problem är att jag inte tycker om dom miditrumljud som finns i datorn. Så jag tänkte koppla in min externa synt, men jag kan inte få någon signal varken in eller ut. kan det vara för att jag måste ställa in något eller att jag inte har rätt drivrutiner. (det är en Korg M3R) Tack på förhand. MVH Bobby
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.