Jump to content
Annons

Berg

Medlem
  • Antal inlägg

    133
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

11 Bra
  1. Med tanke på dina "hö-hö"-inlägg angående prostitution hittills så kan det ju intressant att veta var du står i frågan. Så man kan avgöra om du är på riktigt, liksom?
  2. Preferences > Editing> Tools > "Popup toolbox on right click" tror jag det ska vara?! (iofs 6:an...)
  3. Angående leadljudet så tänkte jag direkt Korg Wavestation eller Roland D50, men numera finns det såklart ett gäng alternativ till dessa syntar antar jag. Det är alltså ett wavetable", ett antal korta vågformer som ljudet sveper mellan. Det kan innehålla alla möjliga ljud, även percussion såklart som jag tycker att jag hör i det här "leadet".
  4. Tryck F11 för att få fram VST instruments-fönstret. Välj Vsti där och klicka även på symbolen med en pil på för att aktivera flera outputs. Detta gör du alltså istället för att skapa ett "instrument track".
  5. Innan man rekommenderar nån kanske man ska fråga varför det inte har funkat med de förslag du redan har fått?
  6. Korta stötiga ackord ofta rejält kryddade med delay/reverb.
  7. Det där med olika mappar har jag fan inte lyckats lära mig än, utan ibland slutar det med att jag lägger en dll-fil i varje pluginmapp så blir det bra 😉 Jag vet inte vad Artist-versionerna innehåller. Gratis samplers kan du kanske hitta genom kvraudio.com. Eller har du Groove Agent One så kan du ju dra in samplingar där. I ditt fall hade jag klippt frasen där samplingen ska börja och där den ska sluta så det blir ett tomt parti där emellan. Sen hade jag lagt ett eget spår där jag klippt det hackande ordet och fyllt upp tomrummet med . Sen hade jag kanske duplicerat det upphackade spåret och färgat med lite tape stop.
  8. Jag skulle ha klippt det manuellt och kanske blandat in lite dBlues tape stop (den tape stop som används i Glitch, fast som ett eget litet plugin): http://illformed.org...ue_TapeStop.zip Möjligtvis klippt ut det parti som ska repeteras och lagt i en sampler för att kunna hamra in det via ett keyboard.
  9. Det verkar vara ganska vanligt att använda till exempel en MP3-spelare där man skickar ut den ena stereoutgången till PA:t för musikbakgrunden, och den andra utgången med klick till trummisen. Man använder med andra ord en stereofil där musiken ligger i ena kanalen och klicket i den andra. Annars kan man ju använda ett ljudkort med flera utgångar samt ett program som stöder flera kanalers uppspelning (till exempel din DAW) och skicka utgångarna som man vill.
  10. Det borde inte vara värre än att när du skapar ett nytt ljudspår att spela in på, så ser du till att välja just "stereo" i stället för mono. Och kollar så att ingångarna för det spåret stämmer mot de ingångar du använder dig av.
  11. Då gör jag väl ett inlägg, bara för att .. 🙂
  12. Kolla om det inte går att stänga av aftertoutchen i de syntar som du använder. Alltså istället för att stänga av funktionen på det keyboard som du använder kanske du kan stänga av den i själva mjukvarusynten (om det är det du använder)?
  13. Jag brukar köra på färdiga paket från typ ElGiganten, Siba etc och har egentligen aldrig haft några problem vid musikproduktioner. När menar du att problem som "hänger sig, brusar, buggar osv" uppstår? Iofs, kör du med nån gammal Celeron-burk så kan det nog hoppa lite men som sagt nu för tiden, med minst en i5 så borde det rulla bra tänker jag. Win7 har jag aldrig haft problem med men SSD undrar jag om det kommer göra nån avsevärd skillnad?
  14. Snarare att det är väldigt enkelt att låta som alla andra med syntarna som räknats upp (i ursprungsposten).
×
×
  • Skapa ny...