Jump to content
Annons

joelbit

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Hej. Jag är en hobbyproducent som har jobbat i FL studio samt logic pro i ungefär 2 år till och från men har aldrig riktigt satsat på det. Har alltid producerat allt möjligt då jag är väldigt öppen för genres, men håller just nu på med enbart EDM. (Big room, Progressive, Melbourne Bounce etc.etc.) Jag för det mesta ett bra studio-flow men brukar oftast fastna vid delar av arrangemanget av låtarna jag proddar vilket leder till att man startar ett nytt projekt, tror därför det är bra med en annan person som man tillsammans kan bygga vidare låtarna med. Om du är sugen på att bolla lite ideér eller starta något helt nytt projekt så är det bara att PMa mig, jag bor i stockholm. Tack o adjö! Vill också tillägga att jag har vänner som kan sjunga + att jag känner några djs som spelar på klubbar i stockholm. https://www.youtube.com/watch?v=PMxUHntyUKU
  2. Nu är inte jag någon vokalist, men jävlar vilka feta låtar du hade! 😉.. Blev lite sugen själv på att försöka börja göra lite feta house beats igen
  3. Sätt den delayen du vill ha på det ordet och automatisera så just det ordet/meningen får en delay på sig, så brukar jag göra 😉
  4. Fantommatningen är påslagen och det är ju det som gör att själva bruset slås på. Du verkar ha stor kunskap inom det här så jag testar helt enkelt ett annat rum imorgon och ser om det hjälper. Och tack igen axeman, förhoppningsvis får jag till det rätt imorgon. Det är nämligen en kille som ska komma hit spela in nästa vecka, skulle vara grymt om det är brusfritt innan dess. Godnatt!
  5. Har en 9-meter xlr sladd så imorgon blir det att testa gå in i garderoben med micen antar jag. Vet inte riktigt vad jag ska jämföra bruset med. Typ white noise blandat med vind som susar... har testat lägga lite sång på ett beat jag har och detta brus förstör mixen ordentligt. Jag har en pad på micen där det står -10db och 0db, samt en där det står __ eller __/ . (Här har jag 0db och __ valda.) På ljudkortet under gainen och bredvid xlr ingången finns det också 2 alternativ där ena är LINE och andra INST. Denna har jag på LINE. Verkar detta stämma? Återigen tack för bra och snabba svar!
  6. Hej igen, Jag har tänkt att enbart spela in sång i micen som svar till axeman. Och som svar till Claes så stämmer det mycket väl att mina fläktar i datorn låter rätt högt fast det känns ändå inte som det är den största källan till problemet. Sitter inte vid studio datorn just nu men vad menar du med att pads kan vara aktiverade på micken eller ljudkortet ? Är inte super bra på musiktermer nämligen. Tack för snabba svar 🙂 !
  7. Hej! Jag har nyligen kopplat in min mikrofon ( TSM MT87s MKII) i mitt ljudkort (Scarlett 2i2) efter ett uppehåll med dessa prylar. Jag har följt en del guider för att få det här att fungera i en ny Daw jag använder (FL studio, Tidigare använd Logic). Det fungerar bra, och ljudet är helt okej av det jag testat. Det enda problemet med det här är att jag får ett jobbigt brus i bakgrunden när mikrofonen är i live-mode, vilket resulterar i att det blir brus när jag spelar in också. Jag har testat trycka upp gainen för micken och dra ner output volymen, samt vice versa. Jag har även tankat ett antal gratis vsts som sägs ska vara "brusreducerande" men har bara resulterat i att rösten hackar vid inspelning (dock försvinner bruset). Inget av det här fungerar och jag finner ingen hjälp via google heller efter ett x antal skumt formulerade meningar.. Är det någon här som vet vad detta brus kan bero på? Någon som har liknande prylar/ samma DAW, och vet om något ska vara på/av etc? Tack på förhand! Joel.
  8. Den fungerar väl enbart för audio filer, inte midi filer eller? Krävs det att jag bouncar ut varje loop och automatiserar/mixar med den som en audiofil istället?
  9. Tjabba! är det någon som vet om det finns något bra tapestop plugin för mac. Letat men enbart funnit VST pluggar..
×
×
  • Skapa ny...