Jump to content
Annons

jonassahlin

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om jonassahlin

  • Födelsedag 1991-07-29

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sundsvall
  1. jonassahlin

    UX8 problem!?

    Hej, har ganska nyligen köpt ett Line 6 ux8 kort. Har dock börjat undra om det är något fel på kortet eftersom när jag ska spela in med kondensator micken så måste jag vrida upp gainen nästan helt på max för att det ska bli någorlunda bra nivå när jag spelar in . Om jag har gainen på 50% så hörs det nästan inte ett skit, och det ger knappt något utslag alls när jag spelar in. .. Och i sonar när jag spelar in ser waveformen rätt "klen" ut liksom:P Och nej, jag har inte glömt att slå på phantompower knappen.. Hade inga problem med detta med mitt gamla skitljudkort som jag hade innan.
  2. Okeej tack för alla tips!! Ja jag vet att högtalarna är helt åt helvete placerade. Har för litet rum och för litet skrivbord:P.. men jag flyttar snart så då blir det andra bullar. Ljudkortet har ju ingen fantommatning, därför använder jag mixern till kondensatormickarna.
  3. Ja alltså just nu är det inte aktuellt att mika ett trumset. Men man vet ju inte hur det blir i framtiden så att säga.
  4. Har en sE electronics 2200a, och spelar vanligtvis in sång, akustisk gitarr, elgitarr, bas. Lite percussion ibland osv.. Har även en C-1:a. Billig kondensatormick.
  5. Focusrite Saffire Pro 40 verkar spännande, läste lite om den tidigare idag faktiskt:) tack för grymma tips!
  6. Okej! Tänkte åka in och kika på 4sound någon dag och höra vad dom säger:) Men detta är vad jag sitter på i skrivande stund. Inga värsting grejer så att säga. Lexicon alpha ljudkort och en billig Behringer mixer Vad vore nästa steg liksom? vad ska man byta ut skiten till:P
  7. Tack för tipsen Claes:) Jag är ute efter bra grejer liksom, sedan om det är firewire eller USB spelar inte mig någon större roll. Vad jag menar med "bra grejer" är alltså att jag inte behöver byta ut prylarna nästa gång jag vill uppgradera studion, utan snarare bygga på. Vad kör ni med för ljudkort? Är ni nöjda med dessa?
  8. Ja, ja just nu spelar jag in max 2 kanaler samtidigt. Men det kan kanske vara bra kunna spela in fler, om man skulle behöva i framtiden 🙂
  9. Heeeeej! Jag tänkte uppgradera min lilla hemmastudio med lite nya prylar och behöver hjälp!! Jag är en amatörpulare och inte suuper insatt i just preampträsket! Så min fråga är alltså, bör jag köpa ett ljudkort med inbyggda preamps eller ska jag köpa preamp och ljudkort separat? Vad tycker ni? och hur har ni? Tips på ljudkort och preamp setup är välkommet. Min budget för detta ligger väl på runt 6000:- gärna under 😉 Taack!
×
×
  • Skapa ny...