Jump to content
Annons

Lonie

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Lonie

  1. https://www.dropbox.com/s/awa7cryyz2y4azw/Rosa Moln - Yama Ha!.wav v.1.wav?dl=0
  2. Hej. Jag har gjort en låt i B Major. Jag visade låten för en kompis och han sa att den är i off key. Ja gick igenom sångerna på låten i melodyne igen och melodyne sa att lead var i B Major och två supports var i C sharp Minor. Alla noterna i sångerna passar i skalan B Major. Jag kollar youtube och en youtuber sa att även om noterna passar i skalan så kan den vara i en annan skala. Jag har sökt på off key låtar på youtube och hör direkt att dom är i off key det låter skit men min låt låter hur bra som helst i skalan B Major. Så nu undrar jag vad jag ska göra? Och hur vet man att sångens riktiga skala. Googla så stod det att sista tonen ska vara i skalan och det är så i sången i den här låten. Ja tycker om låten för mycket för att ta bort den.. Tack för svar. PS. Snälla har gått tänkt på det här i två dagar nu..
  3. Jag har skickat flera gånger aldrig fått ens ett svar tillbaka. Så råda dig att inte göra det.
  4. Hej. Det är ganska känt hur Soulja boy marknadsförde Crank That. Han laddade upp sin låt flera gånger och bytte namn på dom till andra låtar för att sprida sin musik på olagliga neddladningstjänster. Vill ha tips på marknadsföring av sin musik som är i gråzon! Ett sätt är att starta beef med en större artist och hoppas på respons tillexempel?
  5. Lonie

    Nybörjare

    bra tips som jag hade velat att någon hade berättat för mig tidigt. Bestäm dig om det är verkligen det här du vill mest av allt. Det är väldigt dyrt med musik om du inte gör allt själv och det är verkligen få personer i världen som kan allt själv professionellt. Konkurrensen är hård. Räkna med många tusen kronor om du vill sattsa. Det tar tid att lära sig att skapa musik jag har själv över 17 000 timmar av att producera musik och jag lär mig fortfarande nya saker varje dag. Men det är individuellt för alla såklart. Läs om ”ackord, dur, moll och skalor”.När du lärt dig det så kommer det gå mycket bättre på en gång. Titta på videos på youtube! bli medlem på splice.com efter att jag blev medlem där så blev min musik mycket bättre. Lycka till:)
  6. Shu! Att nätverka är nog ett av det viktigaste inom musik för att nå sina mål. Så jag undrar om någon mer är intresserad av att skapa ett online samarbete. Att vi t.e.x. startar en privat discord rum som vi några producenter sitter och ger varandra feedback, tips, hjälp och byta tjänster med varandra osv. Krav/Om du är: Intresserad. 18+. 5 år eller mer av erfarenhet inom musik/musik-produktion. Lojal och ärlig. Delaktig. ________________________________________________ Om du uppfyller kraven och tycker detta kan vara intressant så skriv till min mail: kevinakalonie@gmail.com
  7. Hej. Har över 17 000 timmar på fruity loops men använder mig av 11an. Kan hjälpa dig om du verkligen vill de här för det är blod, svett och tårar som gäller hehe. Så tänk en extra gång sen skriv till mig om du är intresserad:) kevinakalonie@gmail.com
  8. Hej. Har äntligen gjort en låt som jag är oerhört nöjd över och låter inte som någon annan. Jag har bestämt mig att skicka in den så den blir professionellt mixad. Har kontakt med en person som mixar till stora artister. Men jag är färdig med det instrumentala men sången är jag osäker på. Ska jag melodyne sången eller gör dom det? Får det vara click och andingsljud i sången innan? Kan dom ta bort sånt? Och alla sång lager måste dom också vara perfekta eller ser dom sen helhets bilden. Snälla behöver svar!
  9. Hej. Låter som någon speciell inställning på reverben men är inte säker. Hur får jag till en liknade effekt på min sång som den här
  10. Hej. Jag vill få en känsla av ängel sång. Den ska vara ljus och känslig. Finns de tips hur jag ska gå till väga? Ska min sångare sjunga högre oktav. Eller lägga in olika visknings ljud slutet av varje ord?
  11. Och de är inte fel på mobilen. Lyssnat på andra piano låtar inte brus då
  12. Hej. Har börjat mixa min nya låt. Grejen när jag spelar upp låten så brusar piano partina i mobil högtalaren, allt annat låter cleant. Förstår att de är mono i mobilen. Har testat eq:a bort mer låga frekvenser vart lite bättre, men de brusar ändå?
  13. Hej. Har gjort musik i nio år och dem två senaste åren har blivit mer seriöst. Söker nu någon som bor på norra sidan av stockholm, sigtuna, märsta, upplands väsby, sollentuna m.m. Som också producerar musik i fruity loops. Söker någon som är seriös och brinner lika mycket för musiken som jag. Vad jag har att erbjuda: Har en egen hemma studio med budget grejer som monitors, stativ, mini keyboard bla. Känner en duktigt fotograf. Har kontakt med en sångare som spelar in och mixar vocals som jag sen köper. Min flickvän är jätte duktig låt skrivare. Jag har massa olika projekt som vi kan jobba vidare med. Har körkort och tillgång till bil. Krav: Att du producerar i fruity loops. Att du har producerat i över två år. Att du har tid att prodda ihop minst två ggr i veckan. Att du är redo att lägga pengar på projektet, som tex. nya plugins, sången, marknadsförning m.m. Och att du är redo att bli signad. Skriv till min mail om du är intresserad. kevinakalonie@gmail.com /Kevin
  14. Tack för alla svar! Studio forum har fått en bättre stämning på sista tiden:) har tagit till mig och mitt projekt så har jag bounceat varje spår och börja mixa helheten. Fick en ny infalls vinkel på låten till och med:)
  15. Hej. När jag producerar så tar mixningen upp 70 % av tiden. Jag tror att jag jobbar på fel sätt. Så här gör jag steg för steg. 1. Först väljer jag skalan. 2. Main lead. 3. Sen gör jag chords. 4. Sen kick 5. Bassline. 6. Sen bygger jag dropet. 7. Mixar dropet. 8. Sen gör jag first breakdown. 9. Build up. 10. Mixar 11. Intro 12. Mixar. 13. Sen gör jag ett break 14. Kopierar dropet och breakdown 15. Mixar. 16. Ändrar dropet 17. Mixar 18. Ändrar introt. 19. Datans cpu bråkar och man tappar tålamod. 20. Refernslyssnar ändrar nästan hela mixningen. 21. Ändrar droppet. 22. Mixar 23. Tar en längre pause. 24. Mixar. 25. Ändrar intro. 26. Lägger till signature ljud. 27. Mixar. 28. Lyssnar i bilen. 29. Mixar. 30. Sen skicka in på mastring. Finns de något annat sätt så jag slipper mixa hela tiden. Jag är inte så bra på att mix. Ska jag mixa färdigt ljudet innan jag börjar på nytt kanske. Gör house.
  16. Hej. Jag har en singel på cirka 30 spår. Skulle behöva någon att mixa/mastra den till ett bra pris och som man kan ha en dialog med under mixningen. Hittat en sida som gör de för cirka 3000. Vet ni någon som kan hjälpa mig för ett bättre pris?
  17. Hej. Jag tänkte sälja min Vip Remix och så får man en t-shirt till. Tänkte sälja 10 exemplar. Hur ska jag gå tillväga? De måste vara så enkelt som möjligt, folk orkar inte krångla. Tips tack.
  18. Hej. Mitt nästa projekt tänkte jag göra en house låt som är en cover på en amerikansk hiphop låt. Jag tänkte sen lägga ut den på spotify, itunes och youtube m.m.? Tänker inte ändra text och välja att den bara får spelas i sverige? Måste jag fråga upphovsmannen om jag ska ge ut den på musiksajter. Tack för svar:)
  19. Laptopen jag länka är väl de klös i? Vill ha laptop så man kan prodda överallt och enkelt om man ska collaba med någon
  20. Hej. Min nuvarande laptop börjat svika mig när jag producerar musik. så tänkte köpa en ny laptop vill inte ha mac. Hittat en, skulle denna funka utan att fl studio hänger sig och laggar med massa pluggar och vst igång samtidigt? Den här? https://www.komplett.se/product/866907/datorer-och-surfplattor/barbara-datorer/gamingdatorer/msi-gt72-173-full-hd-matt
  21. Jag använde mig av CR vart ganska nöjd. Vart lite för lågt ljud och sången blev sådär. Men de va mitt fel jag borde ha mixat rösten lite bättre innan:)
  22. Tänkte om någon har erfarenhet när de gäller Ghost production. För mig kommer de underlätta att bara göra musik som jag inte själv behöver stå för. Har hittat bra sidor för detta där man kan få 175,00€ per låt. Ska man starta en "egen firma" tänkte med de här med skatt. Eller ska jag vänta med de tills jag har tjänat en viss summa.? Tanken är jag kan leva på musik och bara sitta 8 timmar i min hemma studio varje dag och utvecklas istället för ha ett vanligt jobb.
  23. Någon som har testat den här sidan? Ger den resultat? Hey, I just came across your song, Nosecandy - Endorphine on Soundcloud and thought it was great. You should try using Wavo's PR service Boost to reach millions of fans on the top music websites in the world. Here's an example of what your track would look on Dancing Astronaut, one of the websites on the Boost network: https://wavo.me/boost Thanks! Sarah
  24. Hej. Har två problem. Första är att min mic "sE X1 usb" tar inte upp dom låga/mörka frekvenserna så ljudet blir mer åt telefon hållet. Andra problemet är att jag har max på ljud nivån och ändå blir ljudet lågt om man inte typ skriker. Någon som kan hjälpa mig? Har testat vinkla micen olika sätt men de hjälper inte.
×
×
  • Skapa ny...