Jump to content
Annons

Ondskans Laboratorium

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt
  1. Kan tipsa om Pensados Place. Sjukt inspirerande!
  2. Dessa personer är ju som du och jag, så det borde väl inte komma som en chock?
  3. Köpa nytt gör man, av egen erfarenhet först när man kan sin utrustning såpass bra att man känner till dess begränsningar och vet vad man behöver för något nytt som kan ta vid. Det är dessutom extremt ekonomiskt, eftersom man spar både tid och pengar på att slippa leta efter utrustning man tror ska addera nån slags mystisk magi. Att sitta och köpa pluggar för tusenlapp efter tusenlapp och testa på måfå är lite som någon som försöker dra loss en bult med först skruvmejsel, sen hammare, sen slägga och så vidare...
  4. Vilken konstig fråga, vad det är för skillnad på mjukvara och hårdvara?! Det finns ju inga likheter, till att börja med. Det är två olika sorters verktyg man använder för att färga ljudet i sina mixar bara, och de gör det på olika sätt. Det låter sällan exakt lika, mest på grund av det digitala mediets begränsningar när det kommer till frekvensomfång, men det behöver inte betyda att det ena låter bättre eller sämre; det beror på vad man vill åt.
  5. Det är väl bara att du döper om dom i IO-settings? Vad var det för fel på tian? Jag tänkte uppdatera ganska snart nämligen, och hittills har jag bara hört positiva omdömen.
  6. Jag ska nog slå till på ett par NS10-or själv, som komplement till mina HR824-or. Det verkar vara en vettig investering, då jag gillar vad dom gör med mellanregistret. Men om det är ens första monitorer tror jag nog mer på typ genelec 8020 eller liknande.
  7. Perfekt! Precis vad jag letade efter, tack som fan 🙂 ska testa first thing tomorrow!
  8. tja. Enkel fråga: kan man på nåt sätt koppla in sin iPhone så att den går att använda som monitor (för referenslyssning, såklart!) utan att exportera/konvertera/importera materialet. Tycker den är skitbra som referens den där lilla högtalaren. Har testat klockradiohögtalare, men det är inte samma sak.
  9. Ja, försök hålla inspelningsnivån ganska låg, då behöver inte micken jobba lika hårt och ljudet blir faktiskt sjukt fett i mixen ändå. Har du rörtopp, skaffa hellre en hotplate än att stoppa in ljudet i en låda. Lycka till 🙂
  10. Det fetaste vore om Eric Valentine fick fria händer i det här projektet. Den mannen är fan ett litet geni.
  11. Early reflections rattade så att det ligger i takt med musiken är the shit! Det är nice att låta rummet man faktiskt spelar in i vara det första man hör, sen gömma det pålagda reverbet i beatet på låten. Tider runt 100-200ms, OM det är trackat i ett bra rum, är det ett dåligt rum så gör E.R. oftast mer skada än nytta. Jag brukar lägga upp tre auxar redan innan jag börjar mixa, med mitt favoritrum, min favoritplate och ett reversereverb. Sen skickar jag det som behövs till dom, och tweakar efter behov.
  12. Tror snarare att Rick Rubin kan få det att funka!
  13. Hmm, fluttret är ju mellan tak och golv, väggarna är ju vinklade. Jag slänger nog dit lite gamla trumcase:ar/gitarrcase:ar och liknande så ger det sig nog. Ska ju bara vara där några dagar, men är ändå väldigt mån om att det ska bli så bra som möjligt.
  14. Har du ingen gammal rörtopp du kan ställa där sålänge?
×
×
  • Skapa ny...