Jump to content
Annons

Conscience

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack! Jag kör på det :) Bra om det löser sig genom de direkt.
  2. Conscience

    STIM och pseudonym

    Hej. Har precis anslutit mig till Stim med mitt riktiga namn, men undrar hur jag gör om jag skriver låtar under pseudonym? Ska jag registrera även pseudonymen för sig på Stim med mitt personnummer, eller hur funkar det? Jag vill alltså vara upphovsman som pseudonym X till mitt artistnamn (dvs pseudonym X).
  3. tacka ska ni ha! blir att införskaffa ett par jordfelsbrytare nu då 🙂 tips på hur ni kopplar? dator och dess kringutrustning för sig, eller precis allt i samma grendosa, ljudkort, dator, syntar, gitarrförstärkare etc?
  4. @Yoda tyckte också det verkade lustigt. det har visst varit så förut att det räckt med att jorda alla uttag iendast ett rum, men nu var deras policy att man var tvungen att jorda hela lägenheten.. varför vet jag inte.
  5. du har inte märkt av några störningar eller annat, från ljudkort eller så? kör du med PCI/PCIe eller externt? vad har du för annat utrustning, monitorer? har du utrustningen kopplat i olika uttag eller allt i samma?
  6. Någon som har alla sina grejer ikopplade helt ojordat i sin hemstudio? Försökte få ett av rummen i vår hyreslägenhet fixat av en elektriker som skulle jorda alla uttag, men fick nej från kvartersvärden. Han sa att vi inte fick jorda endast ett rum, vi skulle vara tvugna att jorda hela lägenheten. Det skulle kosta många tusen, något jag inte vill lägga ut då jag inte vet om vi kommer bo kvar länge i lägenheten. Får inget för det sen då det är hyresrätt. Så enda alternativet för mig just nu är att köra all utrustning på ojordade uttag. Vad kan vara riskerna med detta? Kan utrustningen lättare gå sönder? Annat? Kommer ej blanda och dra jordad el från kök eller badrum då jag vet att det kan vara direkt livsfarligt. Vill gärna höra från andra som kör helt ojordat.
  7. Komplicerar det mer nu genom att jag inte ska skaffa Focusrite Pro 24 (vill inte riskera problem ihop med min dator), utan istället ett RME HDSPe AIO ljudkort plus denna breakout (för att kunna få balanserade in/ut): http://www.emusic.se/default.asp?flik=1&info=12615 Så hur kan jag isåfall koppla som jag tänkt då det blir XLR in/ut på ljudkortet jag måste använda mig av? Vill ju helst köra balanserade kablar på så mycket som möjligt. 😳 Till hi-fi spelar det ingen roll då jag endast har RCA kontakter på recievern, så 'rec out' skulle ff fungera.
  8. Tack för svaret! Tänkte också på rec out till recievern, att det säkert skulle kunna funka sig. Har inte mixern ännu, men ville vara säker på att jag skulle kunna använda den på det sätt jag vill med kopplingarna, och det verkar ju kunna gå 🙂
  9. Skulle behöva hjälp med förslag på koppling till och från ett mixerbord (Soundcraft MFXi8). Det jag undrar över är följande: 1. Ljudkortets output ìn i mixerbordet. Vart kan vara bäst att koppla in det på detta bord? 2. Output från mixerbordet till ljudkortets input (för inspelning av externa instrument)? 3. Output för aktiva monitorer? 4. Output (main) för Hi-fi högtalare via en reciever? Dvs output från mixerbordet till recievern. Vill ha hi-fi som "main" då jag generellt använder dem för att lyssna på musik, samt övrigt ljud från datorn (spel etc). Monitor högtalarna använder jag enbart när jag mixar musik, för att få bättre ljudkvalité. Därför vill jag helst inte ha dem som "main", utan på någon annan output från bordet. Ljudkortets output kan jag tänka mig att man kan lägga på två kanaler, men har ingen aning om inputen från mixern.. Ljudkortet är ett Focusrite Saffire Pro 24. Är det möjligt att få till detta på något bra sätt på det mixerbordet?
  10. Conscience

    Ny medlem

    Tjena Mattias heter jag, är närmare 35 år. Tänkte bara lägga in min första post som "hej hej". Komponerar musik och försöker för tillfället få ihop en hemstudio med diverse prylar.
×
×
  • Skapa ny...