Jump to content
Annons

academic

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hm, Nu måste jag fråga. Jag har ESI nEar 06 och har inte jämfört med andra monitorer. Jag använder dem främst till "uppspelning" och inte för mixning. Jag spelar keyboard, ex Akustik Piano, och digitaltrummor genom monitorerna. Jag vet att det är inte är optimalt men tycker ni att jag bör komplettera med en aktiv Subwof eller skall jag kassera mina 06:or och köpa bättre monitorer?
  2. Jag har Akustic Piano från NI som är skitbra....dock kan jag inte använda det i praktiken. Svårt att få bra ljud i mina monitorer nEar7. Fattar inte varför det låter så illa...ljudet distar om jag sänker volymen i programmet Ljudet distar speciellt när jag "slår" hårt på tangeterna. När jag stänger av Akustik Piano och bara kör med pianot i mitt Keyboard (ut i samma monitorer) så märker man vilket otroligt bra ljud man får i Akustik Piano. Vet inte om man måste ha ett professionellt PA-system på 1000w eller så får att slippa disten..
  3. Då får man svara själv igen. Tro det om ni vill men Toys ´r ´us har kompletta maskiner som kostar runt 3000:- Knappast proffskvalite men det fungerar säkert. /
  4. Hej, som rubriken anger så undrar jag om någon vet var man kan köpa en komplett karaokemaskin? Dvs en enhet med högtalare och monitor. Jag har sett en sådan maskin men glömde fråga var den var köpt. Allt för att undvika koppla massa sladdar till TV, högtalare osv..
  5. academic

    Cubase SE3

    Hej Dan, > > testa att ta bort inställningsfilerna: > > 1. Left-Click "Start-Menu" > 2. Left-Click "Programs" > 3. Left-Click "Steinberg Cubase/Nuendo" > 4. Left-Click "Cubase/Nuendo Application data folder" > 5. Press the keys = Ctrl+A or Right-click "select all" > 6. Press the key = Delete or Right-click "delete" > Svaret fick jag ifrån MI7. Nu funkar det perfekt.
  6. academic

    Cubase SE3

    Hej, köpte Studiocase 2.0 som bl.a. innehåller Cubase SE3. Installationen gick bra och den medföljande USB-nyckeln verkar fungera. I datorn, en P4 2,6 Mhz 1 MB, finns ett ESI-Juli@ ljudkort. När jag öppnar cubase så ser allt normalt ut, men om jag t.ex. importerar en midifil så spelas bara 5-6 takter innan "markören" hoppar till takt 900. Det samma gäller vid inspelning. Jag kan bara spela in ca 5-6 takter innan inspelningen avslutas. SÅ fort jag rör musen så hoppar takträknaren till takt 900 eller liknande. Vad kan detta bero på? Datorn är helt ny. XP-pro SP2 och inga andra program förutom Native Akustik Piano, som funkar perfekt som stand alone. Musen är en USB-mus Logitech som använder XP-std drivrutin. Hm...kan detta vara felet????
×
×
  • Skapa ny...