Jump to content
Annons

Reason_user

Medlem
  • Antal inlägg

    173
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Reason_user

  1. Jo precis men hur får jag fram vad en låts A är stämd till? Går det på något sätt? Kanske det, men mer specifikt t ex låtens A=Ton och frekvens
  2. Hej, Söker efter ett program som kan få fram vilken Hz en låt specifikt är på ungefär som en gitarrstämmare t ex A=440Hz osv... Finns det någon sådan plugg eller program? Tack på förhand,
  3. Jo det verkar va en väldigt bra volume knob, hur undviker man så att inte ljudet peakar ut från ljudkortet ifall någon lämnar volymen på max i kortet så att när nästa person kommer så drar de i kortet. Ska man lägga någon sorts limiter mellan ljudkortet och högtalaren också kanske?
  4. Jo de sant jag använder reason, men i den studion så använder vi Logic vilket gör så att Clip Safe som är som sagt en otroligt bra funktion inte kommer fungera... Kanaler är inga problem vi kommer bara använda den för 1s mic-in. Det jag är lite bekymrad över är att kvalitén på Balance inte kommer va den samma som RME stämmer det? För det viktigaste känner jag är det och latencyn. RME Babyface har väldigt låg latency jag vet inte om balance har det t ex. RME Babyface kostar 5000kr Propellerhead Balance ca 3500kr De två olika prisklasser, går inte lite kvalité bort sådär? Vi kör en Mac med Logic, den studio ansvariga anser att vissa teknisk okunniga som spelar in i studion kommer att ha problem med RME Babyface, där risk för rundgång, spräckta högtalare ökar eftersom de mycket pill innan man kan göra en ändring. Visst volymkontroll kan sitta och fungerar samt en limiter för högtalarna också. Så hur bra är det här balance kortet jämfört med babyface? Finns det andra användarvänliga kort i samma klass som babyface, finns det andra tekniska lösningar som går att komplettera till RME kortet? De lite dom frågorna vi håller på med, vi kommer nästa vecka att låna ett balance kort för att testa kvalitén.
  5. Ok så kortet RME Babyface är inköpt och testat, ljudet är bra och vi är alla nästan nöjda, det enda problem vi stött på är volymkontrollen för output och insignalen för input...det är 3 steg tills man kan komma åt volymen på ratten då man måste trycka på select, lägga den på Output och sen ändra och sen verifiera. Detta är ett problem eftersom om en rundgång skulle ske i studion vilket det kan ske så är det väldigt svårt att komma åt volymkontrollen snabbt. Det enda sättet skulle va om man istället kopplar högtalarna till phones out och lägger en enskild volymkontroll så. Eftersom detta skapar krångel för många som kanske inte är så teknisk kunniga så blir det heller inte 100% optimalt i den frågan. Så vi blev rekommenderade ett annat ljudkort som heter Propellerhead Balance som ska ha en volume knob direkt. Frågan är dock om det ljudkortet är bra ljudmässigt jämfört med RME Babyface, jag tror inte det. Men vad tror ni?
  6. Yes de blir nog den, pratade nyss med jam om det, gav dom listan och dom valde direkt ut babyface. Duet 2 sa dom inte var lika bra och när jag frågade om ljudkort med dubbla prisklassen så sa dom att de var onödigt eftersom de inte skiljde sig så mycket från just det kortet. Ljudet ska tydligen också va väldigt rakt på den. Tack till allihop som svara! Jag tror köpet blir Babyface kortet, ska kolla upp med dom andra först återkommer här sen när vi beställt så ni vet hur det gick sen.
  7. Aight, så vilken ska man välja om de va mellan RME Babyface och Apogee duet 2? Vad säger ni?
  8. Skulle du kunna skicka lite länkar om den skulle va bra o kolla upp.
  9. Jag vet inte hur interfacet ser ut på just den datorn i studion men den har USB och den är en stationer Mac dvs allt sitter i skärmen. Men jag är fortfarande osäker på vilket kort vi ska köpa in, vi kan gå över budgeten med några tusen om det är värt. Sen vet jag inte, är interna ljudkort bättre kanske än just externa? Vilken skulle man välja då, RME Babyface eller Apogee duet 2?
  10. Nice, vi tänkte beställa idag, vilket av dessa ljudkort som har kommit som förslag har bäst kvalité och latency? Det är till en Mac Dator antal ingångar spelar inte så stor roll, vi har en mikrofon. Förslag hittils Saffire pro 40 RME-Babyface RME UCX RME HDSP9652 - Kvalite 1-10? Latency: 0,7 Apogee duet 2 Steinberg MR816 CSX
  11. Hej Vi söker efter det bästa ljudkortet man kan få för 5000kr Där vikten ska läggas på kvalitén och där latencyn ska vara 0 ms Vad kan ni rekommendera?
  12. Ingen som vet? Vad jag letar efter är ett program eller VST plugin som kan läsa av en ljudfil och ge mig information som HZ och Tonläge
  13. Hej Jag undrar om det finns något program som kan visa en Hz:en i en låt dvs. om den är i 440 hz som är den standarden vi har idag eller om den blivit förvrängd i något annat format t ex 444 eller 432 hz Finns den funktionen kanske direkt i cubase?
  14. Går inte att jobba med enbart .wav jag behöver komma åt allt i projektet. Kan testa det, finns det inget annat som kan va fel? Okey men vi har använt hela mappen inklusive alla .wav via File -> Back Up Project när vi testat, jag skickade bara .cpr för att se om de gick ens att öppna den för det ska gå att öppna en .cpr fil utan .wav filerna då får man upp att dom saknas men i det här fallet öppnas inte ens projektet upp Har ni testat filen?
  15. Hej! Jo de så att jag och mina polare jobbar en låt som jag ska mixa åt han men när han skickar mig cubase filen .cpr så öppnas den inte, den fryser fast och man blir tvungen att stänga ner cubase för att den drar åt sig allt minne. Vi har prövat att ta bort effekterna/pluggarna det har hjälpt då går filen att öppna men vi vet inte exakt vilken plugg som påverkar eftersom alla kommer från Cubase så vi har i princip samma pluggar. Det enda som skiljer våra system är att han kör Win 7 och jag XP, vi har testat filen med samma Cubase version på både en Win 7 dator och en XP, på Win 7 funkar den på en XP så funkar den inte, versionen vi använder är Cubase 5 (5.1.0 Build 105 - Built on May 27 2009) Så jag undrar om ni har några förslag på vad man kan göra för o lösa de här problemet och om ni skulle vilja testa filen hos er och rapportera om den funkar eller inte. Gärna på både Win 7 och XP... Skriv gärna då vad ni använder för cubase samt operativsystem och vad som händer för er om den laddas in och funkar eller om den fryser vid inladdningen vilket är problemet för mig och den andra XP datorn fryser den fast vid "Loading Channel Copy of Audio 01" fattar inte varför? :s Filen finns här alla fall http://www.osirusworld.com/temp/files/Osirus_-_New_Single.cpr (1,24 Mb) Uppskattar verkligen er hjälp om ni har tid lite. Tack på förhand!
  16. Cubase 5 pausar musiken varje gång jag öppnar ett nytt fönster utanför programmet, hur ändrar man så den spelar på som vanligt i bakgrunden?
  17. Ok, så hur kommer det sig att Oskarshamn är dåligt? Är möjligen Växjö bättre? Blir det någon större skillnad om man tar andra året på distans? Hur skulle du jämnföra med denna utbildning http://www.miun.se/sv/Utbildning/Hitta-din-utbildning/ATLAS-Visa-program/?KatalogProgramId=1031 Menar du denna då? http://www.miun.se/sv/Utbildning/Hitta-din-utbildning/ATLAS-Visa-program/?KatalogProgramId=1031 Tog du en musikutbildning i lund? Tror ni man förlorar på att ta en sån utbildning helt på distans för att man inte knyter kontakter?
  18. Trevligt går du den i Växjö eller Oskarshamn? Tror du det är lättare att få jobb inom branshen med en examem, har du t ex börjat din praktik nu på andra året in? Jag läste även att det finns ett 3:e år man kan lägga till nu till programmet stämmer det? Joo jag vet har erfarenheten osv, behöver bara allt på papper så jag kan lättare få ett jobb, jag vet inte hur kommar man in annars förutom praktik och kontakter, kanske genom att bygga upp ett eget nätverk? Det är därför jag undrar hur värd den här utbildningen är om man redan kan lite.
  19. Hej Jag undrar vilka skolor eller utbildningar ni skulle rekommendera för någon som vill ta en examen som musikproducent? Är denna utbildning någonting att ha? t ex http://lnu.se/utbildning/program/KGMUS Eller finns det bättre som ni kan rekommendera? Tack
  20. Jo visst ASIO går men det är inte i reason jag vill kunna EQ:a utan allt ljud ut som ska vara filtrerat detta då mest för mastringen/mixningens skull jag behöver en bra referenspunkt, hörlurarna behöver justeras lite. Alternativet är ju en EQ i hårdvara vart hittar man en sån? Ska helst va en liten och simpel.
  21. Yes, jag använder ljudkortets mjukvara finns ingen EQ där, Detta är ljudkortet Maya44 MKII
  22. Hej, Undrar om någon här känner till något EQ program som man kan ladda ner och koppla till windows och ljudkortet direkt så att man kan EQa allt ljud som kommer ut från ljudkortet/datorn utanför VST och musikprogram? Alternativt är en liten fysisk EQ pryl om det finns? Tack på förhand!
  23. Hej Jag undrar om de någon här som vet något om magnetfält o sånt o spec när det gäller starka magneter som Neodymium I ett par lurar som jag ska köpa sägs det att dom använder Neodymium Magneter i med motivationen "Neodymiummagneten förstärker basprestanda och ökar känsligheten" "Neodynium är det bästa materialet för att skapa ett starkt magnetfält som ökar högtalarspolens känslighet, basrespons och ljudkvalitet." Visst det låter bra, men är det helt ofarligt o ha en sån stark magnet i örat så nära huvudet? Någon som vet?
  24. Checka de här Här är ett sample med och utan limiter Trycket från basen finns inte riktigt med när limitern är på, hur fixar man det problemet? Med limiter http://privat.bahnhof.se/wb009803/music/Ca...ith_Limiter.mp3 Utan Limiter http://privat.bahnhof.se/wb009803/music/Ca...out_Limiter.mp3 Med limiter fast mindre bass o diskant http://privat.bahnhof.se/wb009803/music/Ca..._and_treble.mp3 Hör ni någon skillnad? Hur ska man egentligen göra för att inte förlora tryck och att hela låten inte blir totalt ihoptryckt och igenom körd med limitern?
×
×
  • Skapa ny...