Jump to content
Annons

gubbi

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack än en gång CHAE! Du har helt rätt, jag vill komma igång och slippa en massa jidder 🙂 Så det får bli ett nytt ljudkort helt enkelt.
  2. Eller är det här bättre än Fasttrack-kortet: Emu 0202 USB2 Soundcard179852
  3. Med andra ord, vad säger expertisen om alternativen: 1) Köpa ett sånt här eller likvärdigt: M-Audio Fast Track MKII (jag måste ha ett externt USB och maximalt i den prisklassen för tillfället) 2) Köra på det ESI Maya44 USB jag har och köpa till en preamp för ~500 pix.
  4. Ok, postade samtidigt som svaret innan 🙂 Så det går alltså att köra en preamp, men det är ingen optimal lösning om jag förstod det hela rätt. Så kan jag i teorin köpa den som CHAE nämnde (ART Tube MP) och använda mig av den och tipsen ovan? Eller är det helt enkelt mer värt att lägga pengarna på ett bättre ljudkort?
  5. Ok! Tack för assistansen. Jag tolkade det som att det skulle funka med en preamp, men så är det alltså inte. Bara att slänga ljudkortet på skräphögen med andra ord och skaffa ett nytt! 🙂
  6. Och om det funkar bra med en preamp, vad behöver jag för kablar? Micken in i preampen och en XLR-hona till RCA-hane från preampen till Maya44-ljudkortet?
  7. Ok! Tack för hjälpen! Kan inte byta ljudkortet, så då är frågan: Kommer det att funka bra med en preamp (t ex den som CHAE föreslog) och mitt ljudkort eller behöver jag satsa på ett helt nytt ljudkort?
  8. Hej! Är nybörjare på det här med heminspelning. Har precis fått hem ett ESI Maya44 USB-ljudkort och en Studio Projects B1 mick. Har dock ingen aning om vad jag behöver för att koppla ihop dem. Specifikationerna för ljudkortet finns här: http://swedenmidimusic.se/visa_produkt.asp?t=ESI+Maya+44+USB&id=180&lang=sv Tack på förhand!
  9. Tack för inputen! Kändes som en djungel med vad som behövs/inte behövs/vad man ska ha/vad man inte ska ha. Verkar trots allt ha prickat helt okej grejor i min prisklass och nuvarande ambitionsnivå. Nåt annat som borde tillfogas till inköpslistan när jag ändå är igång? Nåt jag borde tänka på? CHAE -> Tack för boktipsen! Ska kolla upp dem!
  10. Hej! Har lekt med FL och Cubase ett tag nu, men känner att det är dags att göra det hela lite intressantare. Jag vill kunna spela in musik via MIDI-keyboard och dessutom kunna spela in sång och akustisk gitarr. Inte på proffsnivå utan enbart som en hobby. Det jag har (eller planerar att köpa) är * Har: Laptop (2gb minne, Pentium Dual Core, integrerat ljudkort 2 in/2 out + ASIO4All) * Har: FL Studio 9 & Cubase 5.1 * Planerar att köpa: Externt USB-ljudkort (ESI - MAYA 44 USB) * Har: JJlabs KS61A USB MIDI-keyboard * Planerar att köpa: Studio Project B1 mic Funkar denna uppsättning för det jag vill göra? Saknar jag nåt? Missar jag nåt väsentligt? Jag är rookie när det gäller dessa grejor och tar gärna emot tips från personer som har koll på det här! Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...