Jump to content
Annons

Rubberpiggy

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Rubberpiggy

  1. Hej, hoppas att ni kan assistera mig med några tips. Vi har byggt en liten hemmastudio med ok utrustning där vi har Pro Tools som DAW. Jag meckar mest med metal och har lärt mig det jag behöver via trial and error. Min fru är inte alls lika tekniskt intresserad och vill helst hålla på med elektronisk musik (hon är pianist och sångerska). Det har blivit en tröskel att komma igång då hon inte kan pro tools och inte riktigt har tid att sätta sig in så pass bra som hon skulle vilja. Vi har även en liten kotte hemma som suger i sig en hel del tid. Hon fyller snart år och jag är ute efter att få iväg henne på en kurs/utbildning eller motsvarande där hon kan få kompetent undervisning i hur man använder Pro Tools, gärna med inriktning på elektronisk musik. Det behöver inte vara ett formellt institut, går såklart lika bra med privatlektioner av någon kunnig figur eller liknande. Poängen är att få bort henne från alla andra åtaganden så att hon kan fokusera på detta i ett par dagar och sen kunna fokusera på musiken istället för tekniken när hon väl sitter i studion. Jag tar tacksamt emot tips och rekommendationer. Vi bor i Stuvsta i Stockholm, så något närliggande är klart att föredra. Tack på förhand!
  2. Ett tips är ju annars att bygga en ljudfälla, dvs en liten labyrint med absorberande material. Om du söker på forumet hittar du flera beskrivningar. Jag kollade på en tråd som heter "inkompetent bygger ljudfälla" eller något åt det hållet. Kör en liknande i min gillestuga och det funkar finfint.
  3. Jag kör en SansAmp bass driver. Är mycket nöjd med den och där kan du även reglera hur mycket av effekten du vill blanda in i utsignalen samt att du har möjlighet att lagra tre presets, http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdi.html
  4. För bas kan jag rekommendera Dean Markley K20 B. Orange Tiny terror funkar bra för gitarr, men då behöver du en lådda till.
  5. Jag kör Addictive drums på Pro Tools, funkar finfint. En hel del plugin-strul på Pro Tools 9 kan lösas genom att köra Pro tools som administratör.
  6. Jag menar att ditt externa ljudkort skall vara både ikopplat och påslaget innan du startar datorn. Har du testat att uppdatera drivrutinerna?
  7. Har haft lite strul med liknande, som löstes av att jag numera drar igång mitt externa ljudkort innan jag startar datorn (annars strular laddningen av drivrutinerna).
  8. Jag har hittills inte blivit besviken på en Ibanez-bas.
  9. Hej! Skall plocka ihop en dator för inspelning och har fastnat för Pro Tools 9 (ej HD) som inspelningsprogram. Avid har ju bara några få burkar som är "godkända" för att använda med Pro Tools och min fråga är nu hur noga det är med konfigurationen, alt om det finns en mer utförlig lista på moderkort, processorer etc. som är beprövade och funkar med PT? Om någon av er nyligen plockat ihop en burk som ni är nöjda med skulle jag vara tacksam för en lista på de komponenter ni använt. Tack på förhand. /Joachim
  10. Generellt så kan du ju mecka ihop vilka komp du vill i MIDI eftersom de läggs in som midispår. Där kan du ju även styra anslag osv.
  11. Tack för all input. Nu skall jag bara smälta intrycken en stund och se vad som kommer ut på andra sidan...
  12. Argh, the agony of choice. Men den kombon lät klart aptitlig. Jag har dock fått för mig att Behringer är lite lågbudget i sammanhanget. Är det oförtjänt?
  13. Tack för svaren! Jag var inne på det spåret först, men hörde mycket bra om Focusrite från en polare som är semi-professionell musiker/studiofilur och då kommer jag undan nästan 5 000 kr billigare då en ny 1640i kostar närmare 12 500. Den såg fin ut, men kostar nära 20 000 kr, det är klart över budget för mig i denna övning. OK, bra synpunkt, tack. Då är bara frågan om MOTU 896mk3 är c:a 4 000 kr bättre än Focusrite Sapphire Pro 40. Jag utgår från att det inte är en helt självklar fråga...
  14. Hej på er! Är ny på forumet och håller på med en hemmastudio som kommer att inrymmas i vår gillestuga. Jag skulle vilja ha lite synpunkter på ljudkortsupplägg då jag vet att det finns gott om hjälpsamma individer på forumet med mycket erfarenhet. Studion kommer även att användas som replokal och vi kommer att vilja tratta in allt direkt in i en PC DAW (sannolikt cubase eftersom jag är van vid det). Behovet är att kunna spela in trummor, två gitarrstärkare, bas samt sång så vi kommer att behöva uppåt sexton kanaler där samtliga har preamp. På lite sikt kommer jag att skaffa en dedikerad preamp och kompressor till sången. Vi kommer även att ha behov av midi-interface, men jag har en delta 1010 sedan tidigare som kan lösa det om jag fastnar för en lösning som saknar midi. Efter att ha smugit omkring i lite trådar på forumet känns det som jag fått lite kläm, men det finns fortfarande lite olika lösningar som jag velar mellan. Jag skulle vilja ha synpunkter på nedanstående kombinationer avseende det jag skrivit om behoven ovan och tar tacksamt emot kommentarer och erfarenheter kring olika lösningar. Mina olika varianter är enligt nedan och priset skall väl även ligga där någonstans. Jag har fastnat lite för Focusrite-upplägget, men har läst mycket gott om Motu. Frågan är väl mest om prisskillnaden är motiverad... Motu 8 pre 4 431 kr MOTU 896 MK3 8 408 kr Tot 12 839 kr Focusrite Octopre Mk II 3 550 kr Focusrite Sapphire Pro 40 3 995 kr Tot 7 545 kr Mackie Onyx blackbird x2 4 440 kr Tot 8 880 kr Som sagt, tacksam för input alt/och kommentarer kring om jag överhuvudtaget tänkt rätt. MVH Jocke
×
×
  • Skapa ny...