Jump to content

ljudfrö

Medlem
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About ljudfrö

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 1. Kollat så att "Audio from" på kanalen står på rätt input?
 2. Tack för svaren! Gitarrstärkare, skär botten, komprimera....ska laborera lite när jag får möjlighet!
 3. Tja! Hörde en låt häromdagen och undrar hur dom får till sitt sångljud. Låten heter "Stare in to the Sun" och artisten är Graffiti6. http://www.youtube.com/watch?v=Kndl5XHVqk8 Liknande sångljud finns även på "Song for no one" med Miike Snow: Miike Snow – Song For No One Tacksam för svar! /Simon
 4. Tja! Jag och mitt band är på jakt efter en basist, vi lirar soul/pop/funk för det mesta. Hör av dig om det verkar intressant! facebook.com/seedofsound
 5. Eh, innan jag gör något förhastat...kan man inte nollställa hjulet där det är? Som en våg ungefär. Jag lägger en vikt på vågen, nollställer, vågen visar nu noll även fast det är en vikt på. Yes?
 6. Fint! Misstänkte att det var något sådant. Ska leta fram en skruvmejsel. Tack för hjälpen. Jag uppdaterar om hur det går.
 7. Tack för ditt svar Claes! Jag ska alltså skruva upp klaviaturen och justera hjulet? Borde det inte vara "ostämt" från början om det är så att det inte går tillbaka till noll-läget?
 8. Lånar tråden lite... Har dykt upp ett problem med att min midi-klaviatur är ostämd! Låt mig förklara: Jag skapar ett nytt midi-spår, lägger på nåt instrument och spelar, inga problem. Men...så fort jag rör pitchbend-hjulet så är tonerna jag hör lite sura (har även kollat med diverse stämapparater på ljudet från monitorerna)..även fast pitchbend-hjulet har återgått till sitt ursprungsläge. Om jag i samma projekt skapar ytterligare ett midi-spår, lägger på något instrument och spelar så är det ok igen (dock inte i det första spåret). Om jag rör pitchbend så dyker problemet upp igen. Någon
 9. Intressanta svar! Kan ju hålla med om att EQ på mastern från början är lite skumt, men jag tycker det låter bättre helt enkelt. Finns en plugg som heter "vintage mastering" i ableton, brukar köra med den. Kan tillägga att inspelning och mix tenderar att flyta ihop lite för min del. Jag spelar in, prövar olika panoreringar, EQ, reverb m.m, och fortsätter så tills jag känner mig klar. Fast det blir jag ju å andra sidan aldrig så att eeh...
 10. Tja! Har en liten fundering över vad som är vanligast att göra när man mixar en låt och tänkt att mastra den själv. Har nyligen börjat med att mixa och mastra samtidigt. Alltså, jag lägger limiter, EQ och ibland vissa förinställda masterpluggar på master-busen och sedan mixar jag. Tycker att det låter bättre, speciellt under tiden man mixar, om man gör på detta sätt(är väl främst för att man får upp volymen på låten, men ändå). Känns dock som att man "fuskar" på nåt sätt. Som att jag borde mixa först och mastra sedan. Hur gör ni?
 11. Att ingen nämnt JustinGuitar. Mycket bra att titta och läsa på den sidan. Allt från nybörjare till lite mer avancerade saker. Har själv spelat gitarr i ca 10 år och är ibland inne där och lär mig nya saker. Skulle uppskattat om någon tipsat mig om någon liknande sida när jag började spela.
 12. Här är ett klipp från när vi lirade på mitt andra hem! Mysigt litet ställe faktiskt.
 13. Har exakt samma problem! Gjorde en tråd om detta för ett tag sen. Fick tipset att det kan bero på att jag har kopplat in allt i ojordade uttag. Har inte hunnit pröva i ett jordat uttag än för att se om det är problemet. Hur har du det kopplat, jordat eller ojordat?
×
×
 • Create New...