Jump to content
Annons

Sibben

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Musikprogram helt enkelt. Digital audio workstation.
  2. Reaper är bra skit. Eller, om du inte är benhårt inställd på Cubase kan du köpa ett Presonus-kort (bra grejer) och få Studio One Artist på köpet. Om du gillar det kan du uppgradera för typ 900 till versionen som stödjer VST. En möjlighet bara. Jag skulle personligen köra 64-bitars OS och 64-bitars DAW.
  3. Om du har SWS extension finns det en action som heter SWS: Create folder from selected tracks eller något liknande. Den kan man lägga som en knapp nånstans eller binda till en shortcut. Den tar alla valda tracks och låter först valda/översta bli folder och de under barn. Supersnabbt sätt att bussa. P.S. Om du använder 4:an och 4:ans default theme så sitter folder-knappen numera längst till höger i bandet där tracknumret står. Och där sitter den ju mycket bättre.
  4. Sibben

    Reaper layout.

    Walter skall inte behövas för detta. Tror jag. I preferences under Theme Editor finns ett helt block för mixern. Du kan ställa in olika färger beroende på om de är offline o.s.v.
  5. DP-004 är liten och smidig och mickarna är förvånansvärt bra. Man bör vara medveten om att man måste konvertera mellan internt format och WAV vilket tar lite tid om man studsar saker mellan portan och en DAW t.ex. Den är ypperlig om man vill spela in enklare saker snabbt. Själv stod jag och valde mellan 008:an och 004:an. För mig var det storleken som avgjorde. 004:an kan man fortfarande klämma ner i en hyfsat stor rockficka men 008:an är säkerligen snäppet bättre.
  6. Jag är inte säker på att Reaper kommer bli mainstream. Som nämnts väljer ju Cockos dom lösningar dom gillar för att dom har en vision. Den visionen kan man köpa in sig på för en femhundring eller låta bli. Det är väl bl.a. därför dom har ett generöst trial-system där du egentligen inte tvingas betala. Men att säga att dom inte lyssnar till sina konsumenter, som någon gjorde, vittnar om stor okunskap rörande Cockos arbetssätt. Dom är extremt lyhörda för communityn på ett sätt som mer liknar Open Source-utveckling än traditionell mjukvaruutveckling. Till syvende och sist väljer dom dock alltid lösningar dom själva tror på. Är det en form av elitism? Kanhända. Det kan också vittna om en stark vision. Gränsen är väl ibland hårfin. Tycker det är rimligt att jämföra Cockos med Propellerheads här. I hur många år har det inte skakats på huvudet åt deras hårdnackade motstånd att stödja VSTs för att bara ta ett exempel. Men deras vision är att bygga ett stabilt musikprogram som alltid funkar. För att klara den visionen tvingas dom vara restriktiva och i viss mån begränsa vad man kan göra. Personligen har jag inte stött på ett program som är så tajt och stabilt som Reason heller. Det är inte riktigt min kopp te men om det vore skulle den nog vara smaklig. Skulle gissa att Cockos vison handlar om snillrika lösningar, maximal flexibilitet och möjligheten att köra programmet på ångorna från en thinner-trasa. Så långt har dom lyckats. Givet att det kräver en hel del arbetsinsatser från användaren och ett visst mått av intresse. Reaper är ganska hardcore. Mer för de seriöst teknikintresserade som får gåshud av att man kan routa vad som helst vart som helst och att man alltid har virtuell tejp och ett gem att sno ihop saker med. Vill man hellre komma igång snabbt och/eller har en professionell situation som kräver att saker alltid funkar på samma sätt så finns det ju bättre DAWs för ändamålet. Horses for courses and all that.
  7. Intressant hur Cockos och Reaper lyckas få igång folk. Ett par dudes bestämmer sig för att göra en DAW till ett vettigt pris och på ett annorlunda sätt och det delar alla i läger. Vad det sticker folk i ögonen. Jag kör Reaper för det passar mig men jag har väldigt lite tyck om vad andra kör. Dom flesta DAWs idag är väl bra, typ.
  8. Som Valle säger. http://forum.cockos....850&postcount=7 Detta är från 2008 vilket är väldigt lång tid i REAPER-sammanhang. Testa att uppgradera och se om det fixats. Nedladdningen är ju typ 5 meg eller nåt.
  9. Det är väl en körbar fil som hamnar i installationskatalogen vill jag minnas.
  10. Om man främst är ute efter bra tangenter kan man kanske kolla stage och digitalpianon. Kurzweil kanske.
  11. Förutom det som andra nämnt; att det är väldigt stabilt så tycker jag det bästa med REAPER är flexibiliteten. Det verkar inte finnas någonting som inte går att göra på något sätt. Kan du tänka det kan du göra det, typ. Allt från sidechaining och paralellkomprimering till olika scenarion där en signal styr en annan. P.g.a sin flexibla routing, öppna track-struktur och skriptning så kan man alltid trixa till saker som utvecklarna inte tänkt sig. Lite som en modulärsynth. Man kan koppla saker lite hur man vill. Resultatet kan bli meningslöst men systemet tillåter det. Detta innebär naturligtvis att REAPER kanske kan bli lite ointuitivt om man är van vid mer anpassade lösningar men också att programmet gladeligen ger dig tillräckligt med rep för dig att hänga dig i. Jag gillar det men det kanske inte alla gör. I övrigt är ju priset, dom snabba uppdateringarna med utvecklare som tar del i diskussionen och anpassningsbarheten feta plus. Personligen passar det mig att programmet bara kommer med en massa grundläggande effekter men inga instrument. Då kan man ju välja själv (REAPER + NI Komplete t.ex. är ju ungefär samma summa guldmynt som de andra programpaketen). På minussidan är programmet lite offer för sin egen snabba utveckling och gränssnittet är inte i klass med t.ex. Studio One eller liknande slickare produkter. MIDI-implementationen är ofta föremål för diskussion men personligen tycker jag den är grymt snabbjobbad och flexibel. Det är kanske en fråga om smak eller vana.
  12. Hehe. Nog inte alla. Skulle tippa på att många inte vad vilken platta din kommer från heller. Fast det vet jag! 🙂
×
×
  • Skapa ny...