Jump to content
Annons

pressrec

Medlem
  • Antal inlägg

    382
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    7

Allt postat av pressrec

  1. Hej på er! Längesen jag var här nu men tänkte bara tipsa om att Penalty Loudness Plugin. Vet att man har tipsat om sidan innan och visst går det utmärkt att ladda upp filer och få de analyserade MEN så sjukt mycket smidigare att ha på Masterbussen kan jag säga! Det kanske redan har tipsats om innan och jag kan vara sist på bollen. Men väldigt väl spenderade 500 pix! Detta är en sån där plugin som man inte visste att man behövde men när man väl har den kan man inte förstå hur man klarade sig utan. :) https://www.meterplugs.com/loudness-penalty
  2. Ja, visst är det galet! Jag menar, att bara köpa in rören till att bygga en LA-2A går ju på mer än vad de säljer den för. Riktigt fina recensioner på Gearslutz också.
  3. Vet inte hur jag missat att Behringer planerar att konkurrera ut Warm Audio men tydligen har jag gjort det. Någon som har testat någon av deras kloner? Priset är ju löjligt lågt.
  4. Klipp upp spåret och lägg på olika kanaler alternativt att du jobbar med automation.
  5. pressrec

    Koppla pa

    Delningsfiltret hanterar enbart signalen, dvs det som du kallar lågnivå (ingen förstärkt signal). Skicka Signal ifrån mixer -> Delningsfiltret. Där väljer du var du ska splitta signalen frekvensmässigt. De lägre frekvenserna skickar du till subben (signalnivå) och de högre skickar du till slutsteget (signalnivå). Sen skickar du den förstärkta signalen ifrån slutsteget till dina passiva högtalare. Jag tycker det låter lite som att du borde be någon om hjälp som har gjort det här innan. Ta det här rätt, men detta är ganska mycket baskunskaper. Finns säkert någon du kan fråga i din närhet!
  6. pressrec

    Koppla pa

    Vad den bilden beskriver är ett helt aktivt system. Du får införskaffa dig ett delningsfilter. Då kopplar du mixer till delningsfilter. Skicka sub frekvenserna till din aktiva sub. Sen skickar du allt över delningen till ditt slutsteg som du kopplar till dina passiva toppar.
  7. Är det bara jag som tycker det är helt orimligt långa medlemsbeskrivningar? Konsekvensen blir att om en medlem med sisådär 30 rader under sitt namn, innehållandes diverse utrustning mm, gör ett inlägg med en (1) rad så blir det inlägget gigantiskt långt bara pga dennes oändliga beskrivning! Antingen får man begränsa längden eller så får man göra den dynamisk så att man själv aktivt får välja att veckla ut alla kompressorer och mikar mm. Och är det verkligen något som måste visas i ALLA inlägg? Men som sagt, det kanske bara är jag som stör mig på detta...
  8. Men i det här fallet så menar väl TS att vännen fakturerar hela beloppet med sitt företag för att sen ta ut eget uttag. Varför skulle vännen inte kunna fakturera momsfritt?
  9. Men det är ju ett artistframträdande och det är momsfritt sist jag kontrollerade.
  10. Låter det bra så är det bra. OM det sen kommer ifrån att man använt en bandmik eller att man har tejpat skiten ur en tamburin är verkligen helt ointressant om ni frågar mig. Själv är jag slagverkare i grunden och brukar faktiskt inte ha några direkta problem med tamburinen. Använder ofta en gammal 421:a och står en bit ifrån den.
  11. Koppla en USB mellan dator och mixer. Öppna valfritt DAW och lägg upp kanalerna.
  12. Du skulle ju kunna lägga upp två bussar med olika plugins och sen bara ändra till vilken buss du skickar signalen. Kanske inte exakt så som man vill mixa men det borde lösa ditt krav på blixtsnabb växling.
  13. Jag skulle absolut ha så mycket som möjligt på SSD och sen använda den andra som lagring.
  14. Ja, listpriset ska vara 899 dollar men Warm Audio har sagt att priset i Euro kommer ligga högre pga valutakursen. Men om du har fått reda på att det priset gäller även i sverige så är jag den första att gilla det!
  15. WA76 kommer fungera alldeles utmärkt, har en själv och den låter fantastiskt. Eller ja, den låter som en 1176 ska så om man gillar det... Dock så är såklart LA2A legendarisk på sång. Dock så kommer den hamna utanför din budget då den verkar landa på 1100-1200 euro då den släpps.
  16. Skriv ALLTID kontrakt där det är klargjort om hur fördelning av rättigheter ska se ut.
  17. Warm Audio släpper en LA-2A klon (WA-2A)! Verkar vara riktigt fina komponenter så ska bli kul att få läsa lite tester. Kommer gå för 899 dollar.
  18. Men det har ju gått så otroligt fel någonstans om lösningen är att alla ska använda adblocker. Jag har inget emot reklamen då jag vet att det behövs för att driva forumet. Men gränsen har passerats när det dyker upp mitt i meningar så då blir ju lösningen något sådant program. Studioforum gör ett sådant oerhört självmål i detta fall.
  19. Men idag ser jag inga sådana länkar. Har studio Forum lyssnat på kritiken?
  20. Ni tyckte inte att det var tillräckligt med all reklam som fullkomligt lusar ner den här sidan utan tyckte att det skulle vara ok med att slänga in det även i inläggen?!!! Är det medvetet som ni försöker få oss att lämna sidan? Hur kunde någon tycka att detta var en ok idé?!
  21. Hej Nilsson! Längesen sist! 🙂 Vi brukar ju aldrig hålla med varandra så jag tänkte fortsätta på det spåret. Jag vet att du säger att det är din personliga åsikt att allt med rör är sämre men nu pratar vi med en ev nybörjare och då blir det liksom inte en åsikt längre utan en rekommendation vilket kanske iofs är ok. Jag ville eg bara säga att jag INTE håller med dig. Det du nämner som negativt är det som många av oss (de flesta?) anser vara något positivt på ljudet. En harmonisk distorsion är det som många upplever som "värme" vilket jag iofs alltid tyckt vara ett lite konstigt begrepp. Precis som Yllet skriver ovan så tycker jag du ska kolla in Warm Audio:s produkter. Fantastisk kvalitet för pengarna. Har dragit igenom några mixar med mina EQP-WA, vilket är pulteq kopior med rör som då per definition skulle vara sämre än dina Solid State prylar. Helt fantastiskt resultat. Ha det!
×
×
  • Skapa ny...