Jump to content
Annons

wwilton

Medlem
  • Antal inlägg

    99
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av wwilton

  1. Har också Bellman & Symfon gjutna hörselskydd med 25 dB dämpningsfilter. Väldigt nöjd med dessa och dom sitter som en smäck. Köpte även deras hörlurslösning som sätts i proppen istället för dämpningsfilterna. Måste tyvärr säga att jag är besviken på ljudkvalitén i dessa, så jag har knappt använt dem. Men det kan ha varit så att jag fått ett måndagsexemplar, köpte dessa billigt i uppackat format på en ljudmässa.
  2. 1. För att starta skivbolag behöver du bland annat ha en enskild firma (andra bolagsformer fungerar också), men du behöver också ansöka om en egen bolagskod för ISRC. Det gör du via IFPI. En bolagskod behöver du för att kunna sätta ett "ID" (ISRC-kod) på dina verk. En ISRC-kod för ett verk kan se ut t.ex. såhär: SEY3M1602101 SE - Land Y3M - Bolagskod 16 - År 021 - Katalognummer 01 - Spårnummer Vet inte hur relevant det är för frågan, men det kan vara bra att veta hur man faktiskt läser en ISRC-kod.. Dokument och mallar för att ansöka om bolagskod kan du hitta här: http://www.ifpi.se/d...ment-och-mallar
  3. Aerosol Grey Machine i Skåne kanske? 🙂 http://www.agmsweden.com
  4. Det är samma mått som 53mm x 180mm. Bara att det är angivit i inches 🙂
  5. Snygg röst! Sparar din mail om det skulle dyka upp något. Undrar också om du har egna inspelningsmöjligheter?
  6. wwilton

    Hur funkar XML?

    Hej! Har någon här erfarenhet av att skicka XML-filer mellan program vid ljudläggning till film? Har gjort ett par ljudläggningsjobb men aldrig fått XML-importen att fungera. När jag importerar en XML-fil får jag först upp dialogrutor där Logic ber mig leta upp varje fil på hårddisken. När det är gjort får jag ändå bara ljud i 1-2 kanaler. Därefter måste jag kolla på tidslinjen vilka ljud som ligger var och sen lägga ljuden manuellt, vilket är löjligt opraktiskt och tar väldigt lång tid. Hur är det tänkt att detta skall fungera? Filmklipparen jobbar i Premiere Pro och jag sitter i antingen Logic Pro X eller Pro Tools 12.
  7. Använder du logic så kan du: 1. Skicka kanalen till en aux 2. Lägga på Logics plugg "Sample Delay" först i kedjan på auxen och skriva in hur långt du vill förskjuta signalen. 3. Lägg på reverbet efteråt. Förstod jag dig rätt?
  8. Men låten är i 44,1 kHz. Det är inte så lyckat att blanda samplerate? Är det bästa alternativet att jag spelar in med 44,1 också?
  9. Hej vänner! Under ett par dagar framöver med start imorgon ska jag ta ljud på en musikvideo. Rakt på sak: Vilken samplerate kör jag på ljudet? Har alltid spelat in med 48 kHz på de vanliga filmjobben jag gjort, men eftersom musiken ligger på 44,1 kHz så blir jag osäker. Vad säger ni?
  10. Ah! Sandberg! Var och testade en på 4Sound idag. Fick bilden av att den är väldigt mångsidig och användbar i studiomiljö. Vad tycker du som suttit lite mer med den?
  11. Det jag kommer att tänka på är Voice Center på Söder! (Har ingen egen erfarenhet av dem) http://www.voicecentre.se
  12. wwilton

    Någon som vet?

    Skulle också gissa på någon form av ESP-gitarr. Sen är det en E-Bow han har i handen. http://www.thomann.de/se/ebow_ebow.htm
  13. Tyckte sändningen var kanon. Bra bild och ljud. Hur gjorde du för att ha flera bilder i en? Du hade tex. en "main-ruta" och små mindre i hörnen?
  14. Har bara hunnit testa sång i en stormembranare och elgitarr genom Hi-Z. Men av det jag har hunnit lyssna på så låter den kanon! Tänkte jag skulle prova reampa den senare 🙂 Jag jobbar en del med Calle (caller här på forumet) som jag såg skulle lägga rap på en av dina låtar. Det hade varit kul om vi kunnat köra genom den då, så hade du kunnat lyssna där!
  15. Denna skönhet fick jag med mig hem efter helgens besök i huvudstaden! 🙂 Universal Audio LA-610
  16. Se till att tagga mycket personer i inlägg/foton, det sprider sig fort då!
  17. Blev väldigt imponerad när jag köpte ett set Martin .011 - .052 till min akustiska. Kan rekommendera! På elgitarren har jag haft lite olika. Oftast D'Addario. Hade ett tag .009 - .042 som jag trivdes att spela med, men stämningen höll sådär. Så jag bytte till .010 - .046 som sitter där än idag 🙂
  18. Hur tycker Herr Nilsson att sin LA-610 låter? Går själv i inköpstankar!
  19. Vet inte riktigt om det är samma regler där du beställde ifrån. Men för ett par år sedan skickade jag tillbaka ett PA-system som plötsligt lade av. Fick infon att dom stod för frakten utifrån de förutsättningarna att det inte var mitt fel att varan var defekt. Om dom skulle bedöma att det var mitt fel så skulle jag vara tvungen att betala frakten båda hållen och även undersöknings-, reparations-, materialsavgift och allt vad det hette. Som tur var hade inte jag orsakat det och slutnotan landade på 0 :- för min del. Detta beställde jag från Thomann. Däremot ville jag (vid ett annat tillfälle) skicka tillbaka en produkt som jag ångrar att jag köpte. Då var jag tvungen att själv betala returfrakten. Också Thomann. Vet inte om det hjälper dig någonting, men så gjorde jag iallafall 🙂
  20. Tack för ditt svar ElectricPulze! Ljudkortet har han ägt ett par år, men inte förrän nu kollade jag igenom specsen och såg detta! Kan tycka det är en besvikelse som du säger. Det står ju faktiskt 28 I/O i specsen, det står inte "möjlighet till 28 I/O".
  21. Lånar tråden. Min kompis äger även han ett Focusrite Liquid Saffire 56-kort (8 preamps). Enligt tekniska specifikationer ska detta kort innehålla 28 I/O's. Hur kommer man åt dessa?
  22. Har jag förstått dina planer rätt borde dessa funka: http://www.thomann.de/se/neutrik_na_3_fdm.htm
  23. Vet att jag har tittat på en proddstream med Deadmau5 för en tid sedan men kommer inte ihåg var jag hittade den.
×
×
  • Skapa ny...