Jump to content
Annons

kristiang

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av kristiang

  1. http://www.polkasound.com/virtualinstruments.html 🙂 Lite orkesterbibliotek annars: http://www.spitfireaudio.com/ http://www.embertone.com/ http://www.auddict.com/
  2. Här är min mix på Memories and a Bottle. https://soundcloud.com/kristiangrundstrom/memories-and-a-bottlewww.soundcloud.com/kristiangrundstrom/memories-and-a-bottle
  3. Tänkte ge mig på en mix här också när tid ges.
  4. Låter bra! Som CHAE skriver så vore det bra med lite tjockare bas sen kanske sänka sången ett litet snäpp för mina öron 🙂 Trummorna låter riktigt bra! Lite ytterligare percussion som redan skrivet skulle nog fylla ut lite extra helt klart.
  5. Tack för lyssnandet! Körde en referns på en Jill Johnssonlåt (minns dock inte vilken) och gjorde den här avvägningen. 🙂 Svårt det där med S-ljuden. Man lyssnar sig hårt på dem men kunde nog dra ner lite mer som du säger.
  6. Jo det verkar vara så. Lite synd men men. 🙂
  7. Gav mig också på en mix på den här låten. Trevligt arkiven den där siten så man tackar för tipset! https://soundcloud.com/kristiangrundstrom/back-home-to-blue/s-uJG0O Edit.. Verkar gå mindre bra att länka till Soundcloud..
  8. http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/error_message/Pro-Tools-First-AAE-error-6117 Jo det verkar inte som att Pro Tools hittar ditt ljudkort.
  9. Har inte sett så många 003+ ute på begagnatmarknaden men det dyker väl upp förr eller senare. Alternativ är som sagt en äldre 003a sen ADAT som du skriver. Jag tror att de släppte Pro Tools öppet till mer än deras egen hårdvara från version 9 och framåt. Rekommenderar självklart senaste versionen. 🙂 På Thomanns hemsida kan du sortera sökresultaten baserat på ljudkort med exempelvis minst 8 ingångar. Ett tips för att se vad som finns!
  10. Är det Pro Tools m-powered 8 du har? m-powered är låst till m-audiointerface, som din mbox, och då är enda alternativet att köpa ett interface med fler ingångar. Här är en lista som officiellt stöds av Pro Tools 8 mpowered: http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/compatibility/en354419 Har du Pro Tools LE så är det den här listan att titta på:http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Compatibility/en353241 Senare versioner av Pro Tools stöder betydligt fler ljudkort men då blir det ju dyrare allt som allt. Det billigare valet hade ju att köpa nytt ljudkort och sen testa gratisprogramvara förstås.
  11. Intressant lista. Ska testa några inom kort!
  12. Som alltid trevliga och tänkvärda tips! Bra jobbat!
  13. Riktigt bra tips som vanligt Jon! Nyttjar panoreringen ganska friskt just i refränger. In med lite extra underliggande instrument samt bredare panorering gör väldig mycket. Sen är ju sjävla arrangemanget det jag tycker är mest väsentligt. Kan ju faktiskt bara ha en överstämma (eller upp en oktav på något instrument) som ger känsla av bättre tryck i låtens klimax. Ett mer subtilt trick är också att höja volymen bara så då där pyttelite extra för att höja trycket 🙂
  14. Har shoppat hos Claes. Det är betydligt trevligare akustik nu. 🙂
  15. De har med Jessica Gärdlund i dagsläget.
  16. Double tracking och harmonize är mina förslag.
×
×
  • Skapa ny...