Jump to content
Annons

Byzance

Medlem
  • Antal inlägg

    40
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Trodde tysken hade övergått till HDX samt de nya AVID HD interface'n
  2. Byzance

    Andra hands pris ?

    Hej, Rakt på sak, har fått ett erbjudande om en Pro Tools HD3 Pci-e rigg inkl ett 16in 8ut 192 Interface. + Pro tools 9HD licens. Vad är marknadspriset idag på liknande? Mitt köpepris är 3000€, dvs i runda slängar 25 papp. Känns spontant prisvärt?
  3. Tänkte kidnappa tråden och fråga om HD HDX Native och Voices. Vad jag inte får grepp om riktigt är varför RTAS plugins kapar 1/ut 1/in. Vad jag förstår det som så är 1 voice = 1 spår/track. http://www.avid.com/US/products/Pro-Tools-HD-Native#Features Och att t.ex för ett HD1 system så har du alltså 96 voices. slungar du på en RTAS plugin på ett spår har du 94 voices, Innefattar dessa voices även fysiska I/O???? Kan du routa signalen från din virituella kanal stripp ut till hårdvara in tillbaka och hämta upp signalen t.ex sidechain i en plugg? Så att man slipper använda två strippar?
  4. Sänk nivåerna. Max är inte alltid bäst. Sedan kan du prova att sidechaina / trigga från kicken till en kompressor som säker basen 0.5 1dB varje gång kicken spelar. Det brukar skapa rätt mycket rum. Sedan ligger de ju ofta i samma frekvensspektrum. Ibland får man bestäma vilken som bör vara dominant (kan vara olika på olika partier i låten). Som de andra säger. Rött är inte gött.
  5. Finns bara ett alternativ i min mening, prova båda varianterna lita till ditt öra. Claes har rätt angående kortast signalväg men om preampen i VLZ låter bra behöver det inte nödvändigtvis bli supermycket brus om du har en bra linje signal från mixern till ditt ljudkort. Om du använder Mackie mixern se till att du verkligen går linje in på ljudkortet så att du inte går igenom 2 preamps och färgar ljudet ofördelaktigt. Förstås är allt i slutänden beroende på ditt eget tycket och smak. Lycka till!
  6. Har för mig att jag med flera höll på och krånglande med SMTPE för att synca "Transport controllern" på ett bord till protools för ett par år sedan. Även hört att den interna klockan alltid är mest korrekt för den omvandlare du kör (om du inte använder fler och måste använda en extern för att synca de olika enheterna). oavsett om du kör en $$$ Antelope eller Bigben eller vad du nu använder. Alltså att man inte vinner något på att köpa en extern klocka till din kanske "billigare" som sitter inbyggd i enheten. Om det är korrekt eller ej låter jag någon mer sakkunnig slå fast.
  7. Ja precis det är det som hela mitt bakomliggande resonemang och tankar kring ämnet. Ju fler omvandlare desto större jitter, samt en soppa att försöka synca allt. Det känns som att gå analogt så långt som möjligt innan du byter medium är helt klart lättast. Sedan vet jag inte exakt hur det fungerar om det räcker att synca alla dina enheter med Word Clock eller om du även måste locka via SMTPE? Måste också erkänna att jag har dålig koll på när expanderar från en omvandlare till 2x av samma typ eller fler behöver du absolut sätta en till masterclock och resten till slave? Direkt när du går från 1 till 2? Jag antar att det är idialet. Då även om de är av samma typ så måste en alltid sätta klockan så att omvandlarna arbetar samtidigt?
  8. Tack Claes, det börjar klarna nu 🙂 Då är det nästan bara mina egna funderingar kvar varför man man skulle vilja ha en 100% AES/EBU flerkanalig omvandlare. Jag hade själv körde en Benchmark DAC 1 vilket jag anser vara helt fantastisk rent ljudmässigt då jag fick den på köpet i en bytesaffär. Jag kan helt och fullt köpa att många tillverkare av låt oss nu säga preamps med AES ut anser att deras omvandlare är fullt och helt goda nog. Men jag vet inte om jag kan greppa nödvändigheten av dessa 8-16 kanals omvandlare. Edit: Med tanke på att AVIDS 16digitala med tdif/aes/adat är nära exakt halva priset mot deras analoga så kanske det också är ett tecken och svar på min fråga. Och en indikering på efterfrågan av dessa?
  9. Jo jag har förstått att signalen är digital, men det jag inte begriper är vart själva omvandlingen sker? Skickar preampen en PCM signal i 24 bitar vanligtvis 44.1 eller 48? Isåfall vad gör ditt interface? Vad använder avid för protocoll för att överföra datan från ditt 192/HD interface till din DAW? Edit: Glömde tacka för att ni ens svarar en virr-panna!
  10. Hej gott folk, Som rubriken tyder är jag lite kompfunderad över deras AD/DA converters. I synnerlighet varianterna med AES/EBU. Eller... jag kanske skall expandera min undran till att förtäcka alla converters med fler än 8 kanaler. Till att börja med måste jag fråga om du har en mono preamp med aes ut på är signalen då digital när den lämnar preampen?(jag förutsätter att så är fallet) och isåfall använder du då bara din ad/da för att ha en in/utgång från/till ditt DAW? Hur ofta har man i AVID's fall 16 st externa mono preamps med aes ebu eller 8st stereo? Jag kan tänka mig att dessa converters är avsedda för mixerbord/konsoler med dsub/edac don direkt med aes på? Är det så de har tänkt? Också vilken är fördelen jämte deras analoga converters? (Ursäkta att jag skriver "Converters" men har totalt hjärnsläpp och glömt bort det svenska ordet, konverterare låter banalt.)
  11. Vad jag vet så har focusrite inte släppt det än. Det finns för förhandsbokning från vissa återförsäljare. Vad jag vet är det ingen som provat det än. De visade någon prototyp på det på AES 2010 redan tror jag. Men sedan dess ganska ljummet från Focusrite.
  12. Skulle vilja låna tråden lite och höra vad folk har för tipps på preamp stereo eller två mono, för rum/overhead/vocals i 4-5000:- klassen. Nytt eller begagnat spelar ingen roll, "bang for the buck" som gäller. Helst med så lite lull lull krafs som möjligt. dvs de-essers som man aldrig använder vid inspelning osv.
  13. Du ska kunna daisychaina upp till 4x ferrofish ad/da converters alltså 16x4 då landar du på 64 kanaler i 44.1khz om du kör adat. Finns ju även möjlighet till MADI vilket ger dig möjlighet till andra skaffa ett annat PCIe kort.
×
×
  • Skapa ny...