Jump to content
Annons

christianwiren

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Jättetack! När man är van vid att leva med musik typ dygnet runt blir det hemskt när man plötsligt hatar all musik på grund av falskheten. Skönt att veta att det går över 🙂
  2. Jag sitter här med öroninflammation, livrädd, kanske nån som har vart med om nåt liknande som kan intyga att det går över. Jag har haft det i typ en och en halv vecka nu, med penicillin, men från första dagen har det ena örat varit transponerat ett halvtonsteg upp, men värre, låter helt falskt typ. Det plus tinnitus och överkänslig mot ljud. Har haft tillfällig tinnitus med den där skärande känslan förut pga spänningar i muskler, men aldrig så här mycket. Nån som vet något? Kan tillägga att jag vanligtvis hör upp till 17-18khz men nu tar det stopp vid 8khz.
  3. Digidesign Mbox 2 mini, inte världsklass på ljudet ändå, jag vet...
  4. Jag har alltid spelat in elgitarr direkt in i ljudkortet med en 20db pad på, eftersom att mitt ljudkort inte har en Hi-Z ingång. Förlorar man en väldig massa ljudkvalitet då så att jag borde skaffa en DI-box, eller är det okej? Låter okej gör det ju, men det kanske kan låta bättre 🙂
  5. Bra låt! Klart det låter bra, men jag tycker att det hörs tydligt att gitarren inte är äkta. Anslagen blir inte riktigt rätt. Elgitarren är snäppet verkligare, men den låter lite för ren och perfekt. Det är mest på de långa tonerna det hörs. Basen låter bra även om jag tycker att den lätt blir livlös om den inte är äkta. Jag älskar soundet av riktiga instrument med små fel och missljud. Jag är själv pianist men skulle aldrig kunna tänka mig att använda midi-gitarr. Tyvärr blir jag tvungen att använda piano-pluggar. Jag har testat de största pluggarna, men ingen ger ens i närheten av samma spelkänsla som ett riktigt piano. Särskilt när man med sustainpedalen nere slår om toner.
  6. Det finns ju en väldig massa typer av sound, som är bra på olika sätt, som passar bra till olika stilar och låtar. Jag har nog inga perfekta exempel, men några jag gillar på olika sätt. Gillar verkligen den här, särskilt för att vara live: (Kommer igång efter en stund, så lyssna inte bara på början) http://www.youtube.com/watch?v=eZBlRkF0-to Vad tycker ni här på forumet om Daft Punk's nya då? När låtarna kom upp på topplistan blev jag förvånad över den höga inspelningskvalitén: Daft Punk – Give Life Back to Music Tycker det är snyggt med väldigt rent sound: Ole Borud – Souls in Chains Edit: Glömde den här: Brian Culbertson – Always Remember - Live At Capitol Records (Studio A)/2009
  7. christianwiren

    Nya Mac Pro

    Tänk på att det mesta kan kopplas in med thunderbolt. PCIe: http://www.magma.com/expressbox-3t Firewire: http://store.apple.c...ireWire-adapter Finns ju mycket mer också.
  8. Jag vet inte om det här är vanligt eller väldigt ovanligt, men jag har absolut gehör och har haft det så länge jag kan minnas. Det tidigaste tillfället jag kommer ihåg om det var ungefär 7 år. Min pianolärare ville testa mig och började spela ett komp i en tonart utan att säga vilken, och bad mig improvisera. Jag improviserade då tydligen en bra melodi enligt rätt skala, och hon blev väldigt förvånad. Men jag fick inte veta att det kallades absolut gehör förrän flera år senare, men då testade jag min bror, som också hade det!! Men, jag har hört att det man kallar absolut gehör egentligen är ett tonminne. Att man kommer ihåg hur olika toner låter. Jag har ett piano (som ska stämmas) som nu stämmer i ungefär 434 Hz. Direkt när jag börjar spela på det känns det jobbigt, men efter några minuter känns det nästan som att den stämningen är rätt. Men det här med absolut gehör varierar nog från person till person. För mig är ett notblad i fel tonart inga problem. Man skulle kunna säga att det automatiskt kopplar över till relativt gehör. En felaktig uppfattning verkar vara att folk med absolut gehör inte har nåt relativt gehör. Men jag har själv testat nåt liknande till gradvis förändring av stämningen, och jag märkte det.
  9. Även om den här tråden varit död ett tag så är det bra att komma med ny information. Som det ser ut på ditto music så verkar de ha tagit bort 2£ / månad saken. Från deras FAQ sida: What are the costs involved? All Ditto distribution costs are based upon 33p/50c per track per store. That means it would only cost you 33p (GBP) or 50c (USD) to send a single track to iTunes. This covers each specific release and includes free barcodes and ISRC codes. Further than that we have a storage, accounting and maintenance charge of £5.50/$8 for one track, £16.50/$24 from 2 – 12 tracks and anything above 12 tracks is £27.50/$40, these payments are annual.
  10. Fast nej, det håller jag inte med om. Även om man vill ha ett dynamiskt sound så måste man ha eq. Tex för att få kicken att passa med basen precis som den här tråden handlar om.
  11. Hej! Jag har funderat på en sak ett tag. När jag spelar in i Pro Tools och det klipper så lyser det rött. När det klipper i logic så står det också någon siffra tex +6. Betyder det att det klipper med 6 dB? För när jag använder multipressor så brukar den ljudnivån ligga runt +6. Betyder inte +6 att det klipper eller ser multipressor till att ljudnivån klipper?
  12. Om det inte låter när du klickar på trummorna så är det nog inte midifiler som saknas utan samplingsfiler. En sak du kan testa är att installera om ezdrummer. Om inte det skulle funka så kan du kolla mappen där alla samplingar ligger. På PC tror jag att de ligger direkt i programmappen (kör själv mac så är inte säker). På MAC så ligger de på bibliotek/application support/Toontrack/Ezdrummer.
  13. Kicken och virveln är inte mycket högre än allt annat, och om jag stänger av masterpluggarna låter det helt normalt. Vad det gäller pluggarna så har jag inte ställt in dem själv, utan jag använder förinställningar.
  14. Fick det av en kompis. Eftersom det heter complete så borde innehålla alla waves pluggar.
  15. christianwiren

    Mastra i Waves

    ]Hej! När jag förmastrar mina låtar så får jag ofta en effekt som inte låter bra. När kicken och virveln inte kör så ökar volymen på allt annat väldigt mycket och sänks sedan igen när de kör igen. Det ska ju bli lite så när man mastrar, men inte så här mycket. Cymbalerna kan höjas till typ det dubbla. Jag använder Waves Complete och brukar använda multibandskompressor och multibandsmaximizer. Någon som har ett tips på vad jag ska ändra på? Jag bifogar ett exempel: Exempel.mp3
×
×
  • Skapa ny...