Jump to content
Annons

rawbin

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. rawbin

    Time Stretch

    Jajamen advanced är kryssat och slänga preference filen har jag också testat. Stort tack att du försöker hjälpa mig. 🙂 Alla tips uppskattas, så har du fler på lager är jag idel öra.
  2. rawbin

    Time Stretch

    Jo behörighet har jag också fattat att det gäller. Jag använder stretch funktionen ganska mycket i mitt arbetsflöde så detta gör mig galen. Särskilt när man har deadlines. Reparera behörigheter provade jag men utan lycka. Jag kör OS X 10.10.2 och LPX 10.1.1.
  3. rawbin

    Time Stretch

    Ja precis. Men allting verkar stämma när jag går igenom användare och behörighet på filer och mappar. Yes alla filer jag drar in i projektet och försöker stretcha. Men flextime funkar som det ska. Känns som att det är någonting jag missar. Har du stött på detta tidigare?
  4. rawbin

    Time Stretch

    Hej Jakob! Ja jag har sparat projektet. Vanligtvis gör jag bara en klassisk drag and drop direkt i arranget men har i detta fall även provat att gå via menyn utan framsteg. Det spelar ingen roll om jag startar en ny och tom session eller ett pågående projekt, logic tillåter mig inte att stretcha. Varken genom att altklicka eller gå via edit menyn. Så weird. Jag har aldrig haft det här problemet i 9an.
  5. rawbin

    Time Stretch

    Hej studiovänner! Jag har stött på att problem som jag hoppas någon vänlig själv kan hjälpa mig med. Av någon konstig anledning så funkar inte time stretch funktionen, den där man alt+klickar nere i hörnet på en ljudfil och drar för att ändra längden på filen. Precis när själva processionen ska starta så får jag upp detta felmeddelande. Insufficient access privileges for operation Result code = -5000 File = LogicTempFile Som sedan följs av detta: Error when creating temp file! Jag har provat att ominstallera logic, reparera skivbehörigheter med skrivverktyget, dubbelkollat användare samt läs o skriv behörigheter, behörigheter på filer o mappar, frågat google, bett till gud och det mesta man kan tänka sig. Men icke! Har någon annan varit med om detta och hur löste ni det?
  6. Låter riktigt bra! Som vanligt så låter trummorna fantastiskt. 🙂 Måste fråga av ren nyfikenhet hur du spelade in skriksången? Vågar man låta någon stå och gorma för allt vad han är värd i en dyr stormembranare? eller han kanske inte var så "närmickad" hehe.
  7. Peter in de Betou, jobbade tidigare och var delägare i cutting room.
  8. svårt att hitta shyssta lurar i den prisklassen, tycker du borde höja budgeten lite. Ska du ha dem till inspelning eller mixning? slutna eller öppna? kolla in dessa akg k-271mkII(slutna) och sennheiser hd 595(öppna), kostar lite mer än tusenlappen.
  9. Det är uppmickning av gitarrstärk som är huvudsyftet? Audix i5 funkar fint, mjukare i mellanregistret än sm57an. Lite dyrare iof, men kolla in audio technica 4047(om du har råd,multi pattern varianten vilket kan vara bra om du har ett shysst rum, kan även funka jättebra på sång beroende på sångaren.
  10. svarar inte riktigt på alla dina frågor men ägde iaf tidigare en mbox och körde protools 8le. fick sedan logic 8 av polare som jag sedan övergick helt till och körde det med mboxen vilket funkade bra. kan tillägga att det var på en 2009 imac modell.
  11. har inte gjort seriöst a/b test på art preampen men har en polare som har en sådan. enligt min uppfattning är den väldigt toppad och som någon nämnde ganska mycket brus. om man nu ska kika på "rör"preamps i den lägre prisklassen så kolla istället på studio projects vtb1. men jag tycker ändå att man ska sikta lite högre.
  12. universal audio 610 solo(om man nu inte har råd med la610). den kan feta till det rejält och är heller inte allt för dyr.
  13. jag skulle istället sikta in mig på akg 414b-uls. användbar på de flesta ljudkällor. eller varför inte audio technicas 4047mp den är dock ganska färgad.
  14. rawbin

    Micpreamp tips

    kolla in universal audios 610 solo. shysst rörpreamp som inte kostar skjortan. men som ovanstående tidigare nämnt så är självklart mikrofonvalet viktigare.
×
×
  • Skapa ny...