Jump to content
Annons

Mr. Math

Medlem
  • Antal inlägg

    188
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Mr. Math

  1. Som Pesek har listat ut så lutar högtalarna, så mina öron möts av någonstanns mellan mitten av baselementet och mitten av högtalaren. Och ja, jag har mätt utifrån triangel-tekniken eller vad det nu heter 🙂

    Och angående bildskärmarna. Man kan ALDRIG ha för mycket arbetsyta 🙂 Jag skulle aldrig kunna tänka mig att gå tillbaka till "bara" två skärmar.

    • Gilla 1
  2. Jag laddade upp min senaste låt för två dagar sedan, i elektronisk musik-delen. När jag skickade länken till en annan forumsmedlem så kunde denne inte hitta länken. När jag går in i den forumsdelen ligger min låt överst och är röd-aktigt markerad, men jag kan gå in på den som vanligt. Allmänt när man kollar forumsdelen står dock den senast uppladdade låten den som lagt upp innan min. Vad händer?

  3. Jag märkte här om dagen att min ena monitor (mackie HR624) har börjat med ett svagt surr. Ena dagen när jag kommer hem från jobbet är det borta, men nästa dag är det tillbaka. Det är på även om datorn är av, och slutar när man drar ur powerkabeln. Har provat byta powerkabel men det blir ingen skillnad. Ljudet kommer uppenbarligen bakifrån. Är det aggregatet som har gått sönder eller vad är det frågan om?

  4. Jag har precis inhandlat ett stycke ljudkort - Steinberg Ci2 http://www.thomann.d...einberg_ci2.htm och tänkte använda detta istället för min nuvarande uppsättning i form av ett Delta Audiophile 2496 http://www.thomann.d...ophile_2496.htm. Men jag har lite funderingar.

    Till mitt audiophile har jag kopplat en mixer i form av Phonic MM1002s - se bifogad bild. Behöver jag fortfarande mixern med det nya ljudkortet? Jag funderar på vad jag egentligen kommer att sakna utan den, förutom volume meter-LED-lamporna (och är dessa en väldigt bra feature som jag inte bör kasta bort?) Det kanske rent av blir en prestandasäkning om jag har den ikopplad, ökat brus i monitorerna eller så?

    Lite info om hur jag arbetar:

    *Spelar inte in analoga instrument...möjligtivis någon elgitarr någon gång i framtiden.

    *Har en kondensatormick för sång.

    *Använder enbart VST-synthar och -effekter.

    *Har ett par aktiva monitorer med xlr-ingång.

    post-2812-0-98291300-1343106956.gif

  5. Jag säger inte att du ljuger om din släkting, men det låter ju som att det kan ligga andra faktorer bakom som kan spela in. En synth är vanligtvis så stor att den måste skickas som ett separat bagage, vilket självklart ökar misstänksamheten. "Du lämnade landet med ett bagage, men kommer tillbaka med två?" Sen om han nu fraktade den i originalembalage är ju inte till sin fördel heller.

  6. Att tullen skulle skönsmässigt bedöma att man har köpt saker i USA utan någon form av bevisbörda låter väl inte sådär jättetrovärdigt. Det skulle ju betyda att man riskerar att åka på tull på i princip allt man har med sig....kläderna du har på dig, skorna du har på dig, din mp3-spelare, smartphone, dator....allt. ÄVEN om du inte har köpt en enda pryl på resan.

  7. Sant, man kanske ska undvika att köpa saker som kräver extern strömförsörjning....hålla sig till usb-strömförsörjande saker helt enkelt.

    Tullen är nog inga problem. De sakerna kommer jag naturligtvis "redan ha haft med mig när jag reste från Sverige" 😉

  8. Jasså är det så det fungerar? Nätshopping medför ingen tax, men köp i butik betyder alltid påslag av tax? Stämmer inte riktigt överens med grejer jag har köpt på nätet, bl.a när man beställer från apple.com, de slänger på sales tax.

    Hälsar f.ö på syrran så jag har en fast shipping adress.

  9. Mitt plan till USA blev inställt tills imon så då tänkte jag passa på att be om tips på vad man kan köpa i USA. Det mesta är billigare och jag har redan noterat att ett Steinberg CI2-ljudkort ligger på halva priset.

    Jag är den typiske elektronisk-musik-killen för övrigt, sysslar inte med gitarrer, rock och sådant.

  10. Mitt problem är inte att det inte fungerar, jag har ljud. Men det uppstår pops och clicks i ljudet, vilket är sinnessjukt störande och oacceptabelt. Jag har tidigare läst att det hjälper att gå in i grafikkort-inställningar och ändra från (eller det kanske var till) performance mode. Jag har absolut ingen förståelse för hur detta skulle korrelera med funktionen för ljudet i datorn, men jag har testat och det blir faktistk bättre...men störningarna i ljudet finns fortfarande kvar i viss mängd. Finns det några andra totalt oväntade inställningar man kan göra i datorn för att få bort clicksen? Typ "avinstallera MS-röj, rutnätet i spelet gör att ljudkortets prestanda minskar med 40%" eller nåt?

  11. Jag har fått problem med mitt m-audio audiophile 2496 i win7 x64, m-audio verkar inte särskilt pigga på att fixa bra drivisar till sina (eller åtminstone det här) kort till detta OS.

    Vad kan jag tänka behöva istället? Min övriga utrustning är ju egentligen en mixer där jag kan koppla in monitorerna (Mackie HR624) och mick (xlr och fantommatning). Finns det något externt ljudkort som täcker mina behov tro? Med inbyggd mic in och möjlighet att koppla in monitorerna (xlr helst antar jag, eftersom jag antar att det är det bästa uttaget monitorerna har?)

  12. Jag försökte importera en sampling i form av audiospår i ett projekt, men programmet kör ljudet i uppskattningsvis dubbel hastighet och dubbel pitch (eftersom ljudet är i 22kz istället för projektets 44kz). Jag noterade att man kan välja resample på ljudet, men den enda skillnaden blir att det möjligtvis blir sämre ljud. Hur får jag Cubase att spela upp ljudet som det låter när man spelar upp det i vilket annat program som helst?

×
×
  • Skapa ny...