Jump to content

Johan Svensson

Medlem
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutralt

About Johan Svensson

 • Birthday 03/24/1981

About me

 • Kön
  Man
 1. Fortfarande nöjd? Jag står själv i valet och kvalet. P-95 är en het kandidat.
 2. Gammal tråd, men jag måste ändå säga att det finns ett instrument jag inte kan med i något väder. Tamburin. Triangel som ovan nämnts är förvisso inte mångsidigt, men jag tycker det har sin plats i vissa låtar. Tamburin dock har jag aldrig upplevt som annat än störande.
 3. Och allt med Lars Demian, förstås. 🙂 Känner du inte till honom så börja med klassikerna som "Skallen full med brännvin" och "HM" för att sedan fortsätta med lite nyare som "Den glade polisaspiranten" och "Expressen".
 4. Jag stör mig också på surr från skärmen. Lågenergilampor däremot tycker jag oftast håller käft. Det finns ju olika varianter. Ledlampor har ju naturligtvis en transformator, så de låter såklart. Traditionella lågenergilampor fungerar ju ungefär som ett lysrör och har inga transformatorer. Dessa tycker jag funkar fint, även om de inte är lika ljusstarka som glödlampor, men man slipper bränna sig när man sitter i närheten.
 5. Har just fått hem skivan som Vinyl Bastard har svarvat åt mig, med min födelsedagssång till min flickvän. Enormt bra resultat. Tack så mycket! 😄
 6. Min dator låter åtminstone betydligt mindre än en CD-spelare som snurrar en skiva.
 7. Jag köper vinyl, för den mesta av min musik finns i det formatet och för att jag gillar dessa skivor och konvolut. CD är för mig inget annat än ett värdelöst lagringsmedia. Spotify saknar den mesta av min musik, så den prenumerationen har jag sagt upp. Musik som endast finns på CD eller DRM-format skäms jag inte för att fixa på annat sätt. Nutidens generationer kommer spela skivor av nostalgiska skäl, men sen är det slut med det.
 8. We don't need no water, let the motherfucker burn... Ja, man kan uppenbarligen ha dubbelnegationer i en sångtext och det är fortfarande en sång. Det finns inga regler. Men eftersom du frågar om det kanske du är fel person att använda dig av det? Bara du själv avgör.
 9. https://www.studio.se/index.php?showtopic=79726
 10. Skojig pajkastartråd detta. Keep up the spirit! 😄 Min åsikt är som följer. 33 RPM på innersta spåret låter sämre än CD, men den musik jag lyssnar på får ytterligare en dimension på vinyl. Det var många år sen jag betalade för musik på CD, bortsett från en klassiker jag nyligen fyndade på Tradera. CD som media tycker jag är rätt dåligt. Digital media i optiskt format är dömt att strula. Digitala format har jag inget emot i övrigt. Jag har programmerat frekvensanalyseringsalgoritmer och vet hur ljudströmmar fungerar. Vad jag vill ha sagt är att musiken som hårdvaluta är mer än tekniska parametrar. Det är alltifrån vad du håller i och känner på, till vad du hör och vad du associerar det med. Vad som teoretiskt är mest naturtroget är ganska irrelevant i sammanhanget.
×
×
 • Create New...