Jump to content
Annons

JayJingle

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

  1. Nej ljudkortet har alltid suttit på en egen IRQ adress och det nya grafikkortet satt på samma som det gamla. Problemet var antagligen en dålig drivrutin eller strömsparfunktion i grafikkortet. Jag ska prova ett ati-kort istället.
  2. Nej det verkar inte vara så eftersom att jag nu använder ett annat grafikkort än spelkortet och nu kan jag köra med de lägsta bufferinställningarna för mitt ljudkort utan att någonsin få sprak, knäpp eller avbrott i ljudet. DPC latency spikarna var närvarande när jag hade det kraftfullare grafikkortet i burken. Utöver programmet "DPC latency checker" har jag använt mig av ett program ifrån Microsoft där man kan få reda på exakt vilken eller vilka drivrutiner som orsakar de högsta spikarna. Ibland kunde grafikkortet ge ifrån sig en spik på några millisekunder. Nedan är en länk med information om programmet från Microsoft som jag använde mig av. http://msdn.microsoft.com/en-us/performance/cc825801 Programmet som heter xperf finns att ladda ner här och det kommer även med en massa andra verktyg, tror inte man kan ladda ner xperf individuellt. http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=6b6c21d2-2006-4afa-9702-529fa782d63b&pf=true
  3. Om någon drivrutin i Windows är ineffektiv så kan det göra att det blir ett knäpp, hack, sprak, i ljudet. Det behöver inte ha med ljudkortet att göra. Läs gärna på i länken nedan om DPC latency om du inte förstår vad jag menar. http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml "If any kernel-mode device driver in your Windows system is implemented improperly and causes excessive latencies of Deferred Procedure Calls (DPCs) then probably drop-outs will occur when you use real-time audio or video streaming applications"
  4. Hej! Finns det några kraftfulla grafikkort med låg dpc latency? Jag köpte nyligen ett GTX460 men fick lämna tillbaka det då det gav mitt system för hög dpc latency. Nu kör jag mitt gamla 8400gs och det fungerar bra för windows 7 och musikprogrammen men jag kan inte spela med det. Är ati kanske bättre än nvidia på den här punkten?
  5. Bra tråd! Här är lite tips från focusrite! http://www.focusrite.com/answerbase/en/article.php?id=1071
  6. Det är jäkligt bra om du jobbar mycket med samplingar
×
×
  • Skapa ny...