Jump to content

Die Hard

Medlem
 • Content Count

  5,169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  127

Everything posted by Die Hard

 1. Det är väl bäst att du först talar om var du bor först? Finns en bra studio i Skåne. I Skåne, nä lite långt. Jag bor i Svappavaara.
 2. Die Hard

  Demon vs Demot

  Och det heter gött och inte gott på göteborska.
 3. Vill man ha och behöver mer subbas till sin musik så är det här rätt verktyg för saken. Intro pris är $29. https://www.waves.com/plugins/submarine?utm_source=wnletter&utm_medium=email&utm_content=watch-demo-video-link&utm_campaign=submarine-product-launch-may-2019#how-to-add-subs-with-submarine-plugin
 4. Ja när t om en gammal hårdrockare som mig vet hur en TB-303:a ska låta så......
 5. Die Hard

  Cubase 50%

  Det går utmärkt öppna äldre projekt i 10:an.
 6. Die Hard

  Cubase 50%

  Varför? Läs igen vad jag skrev.
 7. Die Hard

  Cubase 50%

  Om man tänkt skaffa Cubase så finns det ingen bättre tid än nu när Steinberg firar 30 år. Om man som undertecknad skippade senaste uppdateringen till 10:an och är kvar på 9.5 så är det verkligen dags att köpa uppdatering för endast 473:- och låta bli installera den tills 10.5 kommer och får den gratis. Läs mer på: https://new.steinberg.net/cubase/celebrate/
 8. Håller med vad Ludde redan sagt och angående sången. En de-esser är inte alltid tillräcklig. Ibland får man gå in och även skära med EQ också för att få bort det oönskade. Precis som man får göra med andra ljud beroende på materialet, skära på mer än ett ställe. Varför bestämde du dig för att trummorna skulle vara så låga? Med för låga trummor tappar en låt energi. Sen låter det som om du har någon som spelar trummorna i ett annat rum. Sången är lite för hög dessutom. Mixen limmar inte alls som det är nu. Låter allt för splittrat. Sen låter mixen överlag tråkig och för ren. Skita ned allt lite mer med saturation. Det saknas volymåkning. Det händer för lite i mixen. Sången är för torr också. Blöt ner den mer med delay och eller reverb.
 9. Dessutom så låter som det bara står och stampar utan att komma riktigt till skott.
 10. Hehehe Bra gjort. Själv hör jag till dem som inte står ut att lyssna på coverband utan går. Men känner igen i andra det där med att de vill höra samma gamla trötta och uttjatade coverlåtar som t ex sweet home Alabama.
 11. Borde det väl göra. Det är ju bara hämta hem och testa. Det kostar ju inget.
 12. Inte min typ av musik men kan definitivt känna att det är vårklänsla du vill förmedla i låten.
 13. Inte min typ av musik men introt lät rätt så bra.Kanske lite för långt för den här typen av musik? Sen blir det bara jobbigt och störigt. Det är även mixen som gör att det blir väldigt jobbigt att lyssna.
 14. Nänänä inte alls rätt lik. Kört med Cubase i evigheter. Testade Cakewalk för väldigt länge sen och....Nä tyckte den var för plottrig och svår att förstå sig på och inte intuitiv. Tracktion gillade jag inte heller.
 15. Smygreklam eller? Ditt första inlägg och sen länkar du t om till en betalsida.
 16. Hellpig har ju demat flera av reampzones profiler på sin youtubekanal så kolla in dem.
 17. Om du är intresserad av Diezel VH4 , Fryette Sig:X Pack or Suhr Badger så kostar varje pack bara $5 med coupon koden APR19OFF. https://reampzone.com/
 18. Vill man att det ska låta bra så måste man börja från början innan man ens tänker tanken på att spela in. Skit in=skit ut. Det är ungefär som att säga att gitarren rasslar lite för mycket. Enkelt, man gör en setup och sen spelar man in. Nu hör ingen hur mycket rassel du har. Att EQ:a och trixa och allt blir bara som konstgjord andning tyvärr. Kanske kan rädda det hela med trumsamplingar för virvel istället?
 19. "Liksom hur går från dansgolvet till scenen? " Genom hårt arbete. Som det brukar sägas att bakom varje övernattenframgång låg flera års hårt arbete. Hårt arbete, skaffa sig de rätta kontakterna är det som brukar generera framgång i alla branscher. Ja givetvis krävs det att man har en bra inställning till de man knyter kontakter med. Annars dumpas man snart på bakgatan så att säga. Tur/otur existerar inte. Det är bara en myt. Allt beror på en själv. Man formar sitt eget öde. Ingen annan kan göra det än en själv.
 20. Det är så att trummor är det svåraste som finns att mixa bra och bas för att det ska låta proffsigt. Nåja hellre en sämre mix och en bra låt än tvärtom för det är ingen som orkar lyssna på en dålig låt ändå. Eftersom ni ändå satsar så satsa på att få låtarna en proffsmix. Är definitivt värt det här skulle jag säga.
 21. Är man inte heller tjenis med Björkman så får man inte vara med och leka oavsett hur bra låt man har.
 22. Är du en sån där fejsbokanvändare så finns det köp å säljsidor där
 23. Tja, vad sägs om blocket som är störst?
×
×
 • Create New...