Jump to content

Die Hard

Medlem
 • Content Count

  5,194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  128

Die Hard last won the day on June 4

Die Hard had the most liked content!

Community Reputation

766 Utmärkt

3 Followers

About Die Hard

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nej tvärtom det blir dyrare köpa en som ska byggas ihop.
 2. Det funkar bra med en köpedator. Minst 8gb i ramminne. Bör finnas uttrymme för typ 16 om man vill fylla på. 1tb hårddisk så man har gott om uttrymme. DAW, pluggar, samplingsbibliotek etc tar gott om uttrymme. Så länge man kör som amatör så klarar man sig utmärkt med en köpedator. Allt annat är bara onödiga pengar som du hellre kan lägga på andra saker till studion/datorn. Kommer det en tid då du kan börja försörja dig på det här, ja då är det dags att för en byggdator.
 3. Varför vill du använda stereogrejer och lägga ut pengar på det? Kostar inte ett öre mer att använda datorn. Och du vill väl kunna spel in också?
 4. Jamne om de sitter och grillar och dricker så kanske de sjunger med i låten. Vid flera omtagningar så har de lärt sig den och sen kanske du kan gå ut och få lite grillat och drickande som tack.
 5. Nä alla deras pluggar brukar då och då vara på rea för 29$. Bara vara med på maillistan så...
 6. Och glöm inte Guran också.
 7. Idioti. Finns så mycket annat man kan göra för kreativiteten än att gå och köpa något man egentligen inte behöver.
 8. Bättre? Alltså om du tror att det kommer att låta bättre med ett nytt ljudkort så glöm det. Även med ett billigt kort går det att få toppresultat och det har gjorts tester som bevisat det. Vill du att det ska låta bättre? Fixa till det bättre i det rum du spelar in i. Lär dig att bli bättre på att spela in. Kolla in hur proffsen mickar. Problemet är att allt för många när de inte tycker att de får till det lite bättre så tror man att det är ljudkortet som är orsaken och som behöver bytas ut. Sanningen är att det är det minsta du behöver oroa dig för. Det är som att säga att nä jag spelar inte riktigt bra nog och låter inte så bra som jag vill så därför köper jag en dyrare gitarr och hoppas att jag kommer spela bättre och låta bättre. När det i stället är jag som borde öva, inte mer men bättre och spela bättre så kommer det att låta bättre om allt. Det finns inga genvägar men ändå letar folk efter genvägar oavsett vad det handlar om. Alla vet att bantningspiller/pulver är bluff. Ändå köper idioter sånt och hoppas på att de ska gå ned i vikt.
 9. Nä i Norrland går det väl aldrig snabbare än 120 bpm 😂 Sjuuu
 10. Die Hard

  Cubase 50%

  Nja nu har ju faktist Steinberg höjt sina priser. Och varför betala, även om det är frågan om 500:-, när man kan hoppa över få två till priset av en. Sen tyckte jag inte att 10:an innehöll så mycket nytt som var värt uppdatera för så hoppas att 10.5 innehåller än mer nytt.
 11. Om mixaren kan sin sak så kan det ju vara att på vissa ställen så behöver delay eller reverb eller både ock behöver automatiseras för att lyfta lite. Det går inte om man redan har fått med dessa effekter.
 12. Viktigt att diskutera sånt om volym ja. Men mixaren borde ändå förstått att melodierna ska vara högre än komp, som candybag skriver och ibland inte hörs alls. Det är en varningssignal, verkligen. Skicka med delay och reverb anser jag inte är nödvändigt. Det ska mixaren fixa utan problem och en del av det man betalar för. Sånt är ju ändå det sista man slänger på när resten är klart.
 13. Ja men nu står det i OnSatans presentation att han bor i Malmö. Lite väl långt och borde finnas kunnigt folk där.
 14. Skulle inte ta risken på en dyrare gura om man aldrig gjort sånt här tidigare. Risken är att man ångrar sig när det går åt pipan och då är det försent. Lämna in istället. Surt betala men vad är alternativet? Bättre att de som kan sin sak får göra det de är bra på. Att justera halsen, stränghöjd, intonera, allt det går göra riskfritt och lära sig. Men sånt här görs troligast bara en gång i en gitarrs liv.
 15. Die Hard

  Cubase 50%

  Bara ha tålamod i ca ett halvår som gäller. Köpte uppdateringen för 10:an så får hoppas att 10.5 kommer med bra saker som var värt att vänta på.
×
×
 • Create New...