Jump to content
Annons

Teo

Medlem
  • Antal inlägg

    212
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Teo

  1. Testa att dra i en hel låt och stretcha ganska grovt några ggr så kan du få en upplevelse om hur mycket du förstör ljudet.
  2. Gör pitch-envelopen mer tydlig bara så blir den mer kraftfull och märks bättre. Du kan hitta olika "vokaler" på internet. Sök på tillexempel: "vocal one shots"
  3. Fuck this! Jag är uppenbarligen för full för att kunna länka en fil under 1mb till ett inlägg i ett forum så ingen här kommer få höra den lilla snutten jag spelade in som var allafall snarlik, inte hela vägen som skrivet ovan. Nej. Kör hårt!
  4. Sinewave+Lush101(Någon orgelliknande-timbre), lite reverb o delay. Så trodde jag att ja skulle vara där. Njaa det fattas något i "klang". Det är mer orgel. Min känsla är att detta är gjort med någon synth som har haft en preset vars namn varit "orgel" och försökt härma en orgel. Sen har man hamnat som i detta fallet någonstans mitt emellan och fått en ganska cool klang. Försök hitta olika tillverkares försök att skapa en "orgel-klang", där någonstans tror jag det här ljudets källa finns. Om du bara ska återskapa det i närhet så är det nog olika orglar/orgel-ljud/orgel-timbres i samspel med sinuston ihopmixat fint som gäller. nu kom inte länken med, testar med soundcloud då
  5. Jag känner igen ljudet jättemkt, frågan är om dom använt quadrasid, men sen haru dist och reverb som ligger på som gör ljudet säreget. Kanske trash2, kanske vilket reverb som helst som jag aldrig kommer kunna lista ut vilket det är. Du skruvar inte till det här ljudet. Du hittar något som skapar en vibrerande lågupplöst sinuston, spelar upp din melodi. Distar den och ger den rum. Sen är du där.
  6. Detta hände mig en gång när jag kollade på ett tv-program. Allt skit bara flög förbi framför mig och ingen fattade någonting.
  7. Jag skulle ta det rosa pillret med Kalle Anka på. Då får du delta i en jävla resa!
  8. Fråga någon som kan.. alltså. Det här går ju inte grabbar.
  9. går snabbt att kolla på google
  10. Så jävla otydligt tråd alltså. Skriv vad du vill ha hjälp med... fan spåtant-aura på den här tråden nu
  11. För mig är denna tidsperiod i musikproduktion och skapande en större utmaning. Speciellt som låtskrivare. En riktigt bra låt är alltid en riktigt bra låt, vare sig den är inspelad hemma hos Kalle med en usb-mikrofon eller med en 100tusenkronorskedja av schyssta grejer från backinthedays. Så som svar på frågan: Det leder till att dom som vill bryta igenom isen måste prestera på en sån hög nivå att ribban kommer att höjas otroligt högt. Utmaning...
  12. Får en stark känsla av att det är regi (regissera) som det frågas om? Du har en hook, en tanke, lite text. Hur blir det en låt etc... ?
  13. vafan, komprimera den och limitera sönder den igen bara som ovanstående säger. funkar inte det så får du byta kick
  14. Jag tycker det sprakar genom hela låten. Hörs tydligt när trummorna kommer in men efter breaket 1.56 vare ju nåt helt annat, fail bara. Antingen äre en praktikant eller någon som inte gillade låten som mastra den.
  15. Det enda som skulle kunna göra den saktare är ju om du bouncar låten i 48khz och sen spelar upp den i 44khz. lyssningen kan inte påverka hastigheten på låten.
  16. Plucket låter ansträngt, tynger ner hela låten/mixen, överkomprimerat, jobbigt.
  17. Jag har alltid drömt om att få spela in like back in the days. Micka upp ett trumset i en stor jävla studio, alla enskilda mickar ska gå igenom outbourd, 1176a på virveln, manley eq på kicken, allt sånt där. Sen in i ett neevebord ut på band och sen mixa skiten med bara outboard bara på bordet. Det är "hantverk" för mig, men fan. Det kommer ju aldrig ske. Det är för dyrt, men fan va kul de hade varit och de hade fan blivit skitbra.
×
×
  • Skapa ny...