Jump to content
Annons

Laer

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Gävle
  1. Såja, nu knäckte jag det, en tidigare/äldre/fel version av x64-drivrutin samt att lägga in drivrutinen INNAN jag anslöt klavven, så gick det. Logiskt och bra. 😄 Tack för tips och så. 🙂
  2. Till M-Audion gör det, eller ja, man får fram en drivrutin från 2010 när man klickar i sin produkt samt OS på deras support/download-sida. Och där framgår igen att enligt dem så är "Keystation 49e is class compliant and does not require an additional driver for the selected operating system." Jag har funderat på att prova lite drivar till andra/äldre OS också vid tillfälle.
  3. Jag har i alla tidigare fall sen 2007 fram till så sent som förra datorinkarnationen/installationen aldrig stött på patrull med mina MIDI-klavvar/keyboards, bara in med USB-kabeln och åka, inga problem. NU dock vägrar det funka. Har provat med både en Evolution MK-449C samt en M-Audio Keystation 49e och båda vägrar fungera. Det dyker upp ett felmeddelande direkt när man skickar in kabeln som säger att enheten inte känns igen. Mången googling senare verkar många stöta på samma problem, men irriterande nog funkar det finfint för andra (och även mig tidigare). Jag kör Win 7 x64 SP1, och jag har provat både USB 2.0- och 3.0-portar, även flera olika kablar såklart. Har provat att dra ner dedikerade drivrutiner (som enligt tillverkarna absolut inte skall behövas, då dessa är så kallade "class compatible and should therefore work once plugged in", vilket de då nu inte gör. Har även försökt styra om drivrutinsinstallationen via c:\windows\winsxs vilket det tipsats om en del, då det ska vara därifrån den hämtar den generiska drivrutinen när man kör i kabeln, men det hjälper inte heller. Så, några generella tips? Bara skaffa en nyare MIDI-maskin eller missar jag nåt skitenkelt? Nåt med registret, eller om det är nåt sånt tjafs med Root-USB-portar? Mycket tacksam för tips.
×
×
  • Skapa ny...