Jump to content
Annons

maoto

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av maoto

  1. maoto

    Spellista

    Hejsan skulle vilja dela med mig av min spellista som består av elektronisk musik för den som gillar samma musik som jag! tips om mer musik tar jag gärna emot! https://open.spotify.com/playlist/4iAkXMf8HUWkZZM7QiWhxs?si=71vnA-7oR3yuIZ9mQoqwyQ
  2. ja precis är ganska hårt sidechain här, har varit och skurit ganska mycket mellan 300-500hz så ska testa panorera lite mer och se ! ska jag göra! tack för tipsen
  3. ingen busskompressor ska prova mig fram där! grejen att jag frågar här om mixen är att jag tycker att den känns lite grötig, inte när jag testar mina mix lurar utan när jag referens lyssnar tex i bilen eller i min sonos play1 super tack för ditt svar!
  4. Hej alla! Skulle behöva mixningstips på denna låt! Så gärna lite kritik om hur alla instrument låter och även tips för förbättringar! Jag själv upplever lite problem med mixen men återkommer med det vill höra era tankar om det först! länk : tack på förhand!?
  5. maoto

    Dx7 värde?

    Vet att det fanns slags kasetter till den om jag inte minns fel men tror dem är borta
  6. maoto

    Dx7 värde?

    Hejsan är så att jag har en dx7 som jag inte har använt på 10 år så tänkte kanske sälja den. Undrar lite vad den har för värde?
  7. Ska kolla in den boken men endast för en kul grej. ja hyffsat akut är det men det handlar bara om en låt med någon slags option på 3 st till. ska se vad jag hittar men känns som att det kan bli en liten dyr historia med en jurist bara för en låt och det lär säkert inte betala sig. gör det för att det är en kul grej och att förhoppningsvis få in en fot i branschen. ok ska kolla upp dem. verkar inga konstigheter att gå med där. ser väl ut att vara en organisation som stim
  8. Tjena alla har kommit en bit i min lilla musik bubbla. ska göra en release med ett större bolag nu och har bara kontrakt kvar att skriva. vad ska man tänka på ? blir nervös av alla punkter där det innehåller rättsliga åtgärder finns det något sätt man kan skydda sig på? använt ett par trum samples men dem är köpta och "rena". men har läst en del om detta och verkar som företagen kopierar från varandra. skulle vilja ha hjälp av någon med mitt kontrakt någon som vet vart man kan vända sig till ? läste om musikerförbundet, men då var man tydligen tvungen att ha ett företag. någon som har gjort detta och vill dela med sig lite tips? Tack på förhand!
  9. Nej du har uttryck dig skit bra! precis som jag vill ja. vill utvecklas mera. så tackar dig skit mycket för denna feedback och kommer ta med mig detta i fortsättningen! Hade gärna sågat din mix haha om jag hade känt att jag hade varit duktigare så får ta det längre fram i tiden! men tack än en gång!
  10. hej skulle gärna vilja veta vad ni tycker om denna mixning och även lite feedback på låten hoppas jag har lagt det i rätt ämne Tack på förhand https://soundcloud.com/smeddo/relapse
  11. tjena alla har ett fruktansvärt jobbigt problem i ableton. använder mig av synthen reveal sound spire och vill göra en automation på pitch bend i midi klippet går från värdet noll och upp till fullt i mitt klipp dvs 12 steg. men senare när jag kommer vidare i arrangemanget och ett nytt "klipp" börjar så har hela pitch bend "hängt" sig i nästa klipp. (börjar alltså där den sluta) spelar ingen roll om jag sätter pitch benden på värdet 0 under hela nästa klipp. men om jag pillar med automationen manuellt och sen ställer tillbaka värdet på noll igen under klippet så hoppar allt tillbaka. någon som har någon lösning på detta? tack på förhand!
  12. ok tack ska kolla upp sami! fick även kontraktet idag.. och skulle vilja ha hjälp att läsa igenom det då jag tycker det är lite krångligt! är det någon här som skulle vilja hjälpa mig eller vet någon som man kan kontakta? kollade in musikerförbundet men då var man tvungen att starta ett företag och man var tvungen att binda sig i 18 månader (tror inte direkt att det jag kanske skriver på är något som genererar några direkta summor) men vill veta om jag behåller licensen och även om allt annat känns "rent".
  13. ok tack för ditt svar! är det bara stim man behöver gå med i eller finns det andra saker som är bra att vara medlem i ?
  14. Hej alla! Har kommit till den punkt där jag fått en bra deal som jag är nöjd med. har endast kontraktet kvar att skriva på och det handlar endast om en låt jag ska signa. Nu kanske det inte blir någonting större av det (men vem vet) Vad behöver jag tänka på ? ska man ansluta sig till stim? om man kollar på andra artister på spotify så står det tex att "licensen ägs av spinnin records, under exclusive license ti disco:wax" ska man då starta ett företag för att kunna behålla licensen om jag och bolaget har kommit överens om det? som ni ser en del frågor, hoppas ni kan hjälpa mig lite! tack på förhand!
  15. maoto

    Fråga ang logic

    nyinköpt macbook pro 13 tum Processor 2,6 GHz Intel Core i5 (turbo boost upp till 3,3GHz) Minne 16 GB 1600 MHz DDR3 Programvara OS X 10.9.4 (13E28)
  16. maoto

    Fråga ang logic

    Samma dator samma ljudkort och samma lurar, samma plugin samma preset. tyckte också det kändes lite skumt, tycker det är ganska stor skillnad, även samma inställningar i båda daw. tyckte det kändes konstigt och får mig kanske att vilja byta, men vad jag har läst så ska det väl inte vara någon nalle skillnad?
  17. maoto

    Fråga ang logic

    Tjena testade mig på logic igår kör ableton i vanliga fall. Men när jag testade logic med mina vst så tyckte jag att jag fick en mycket bredare ljudbild, och klarare ljud. Är det egentligen någon skillnad?
  18. det är kontakts klavve, gick du in på länken? där ser man bilden på hur den ser ut. vill gärna använda dessa samples. fick syn på detta för ett par veckorsen och tycker det låter så galet vackert!
  19. tjena har nyligen skaffat mig kontakt5 , skaffade mig samtidigt http://www.ilyaefimov.com/products/electric-guitars/tc-strum.html jag undrar om det finns något sätt att använda hela min klaviatur? om man tittar på kontakts klaviatur så är den uppdelad i olika färger (vissa effekter) men vill kunna lira på hela klavven är detta möjligt? isåfall hur? tack på förhand
  20. Får ingen ordning på det men nu är den ute och hoppas jag kan få lite kritik på den! https://soundcloud.com/smeddo/crunch
  21. gick inte att lägga till en privat länk från soundcloud :/
  22. tjena alla har precis gjort klar en låt och när leaden kommer in så har jag lagt ett high pass filter på den, ljudet från början är knastrigt men efter jag lagt upp låten på soundcloud så låter det åt helvete någon som har någon idé på någon lösning? har kört den i itunes m.m men där låter det perfekt!
  23. Hej alla ableton användare jag har problem med automation av pitch bend. min vst synth jag använder mest är sylenth1 när jag vill göra en automation med denna synth klickar jag i configure och sedan ett snabbt tryck på pitch bend i min vst och så kan jag göra automation i arrangement mode. nu till mitt problem, använder mig av reveal sound Spire vst går inte att göra på samma sätt som jag gör med sylenth, om någon har tips hur jag klarar det vore det fint?=) Har fått göra automationen i själva klippet och inte i arrangemang mode, Men när jag sedan spelar upp klippet i arrangemanget så funkar det fint men när det kommer till nästa klipp så är automationen som i det förra klippet, stoppar jag sedan låten och börjar på klipp 2 så är det som det ska vara! någon som har lösning på detta? tack på förhand
  24. tack så mycket för ditt snabba svar!!!!!!!!
  25. får bli att satsa på ett sådant kan man köpaste 2i2 eller ska man satsa på något bättre?
×
×
  • Skapa ny...