Jump to content
Annons

Erik Carlsson

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Erik Carlsson

  1. Jag brukar ha en liten kort reverb på enskilda kanalen och sen en skicka till en buss där jag har en liten längre reverb som jag sedan lägger en side chain och ganska mycket lowcut på. Detta brukar ge ett väldigt fylligt sound och göra så att det låter större utan att gröta ihop det.
  2. Izotope ozone är väldigt enkelt och låter faktisk bra (Kanske beror på genre). I ozone 5 finns det färdiga presets till olika genrer. Till 6an har det inte kommit presets än.
  3. Det är svårt att promotea en låt om du innan inte har någon kontaktnät med andra producenter och bloggar men har 2 tips. - Skriv ett seriöst och trevligt mail till olika "housebloggar" där du berättar lite om dig själv och låten och fråga om dom vill länka den. - Länka på facebook och be dina nära och kära dela och gilla. Men otroligt viktigt är att inte vara jobbig. Du ska inte spamma låten på sociala medier, det gör bara folk irriterade Sen är A och O när det gäller promotion av låtar enligt mig att ha ett kontaktnät! Var aktiv på soundcloud och börja följ och kommentera på andras låtar. Ger du folk uppmärksamhet på deras låtar kommer dom ge uppmärksamhet på dina låtar. Är låten bra och folk gillar den så kommer dem visa den för sina kompisar och det blir en naturlig spridning. Men det handlade ju inte tråden om 🙂 Lycka till!
  4. Du kan anmäla låten på soundcloud genom att klicka "Report copyright infringement" till höger. Skriv sedan till de youtubekanalerna som lagt upp låten att ändra namnet till ditt! Var ett tag sedan jag läste upphovsrätt men av vad jag kommer ihåg gäller detta: - Du har inte gjort en remix då du inte äger rättigheterna till vocalsen utan det är en så kallad "bootleg". Dock äger du rättigheterna till instrumentalen. - På internet idag läggs låtar alltid upp av olika personer på ex. soundcloud och youtube det bryter mot sidornas regler och låtarna tas alltså ner om du kan styrka att du äger rättigheten till låten. - Ingen har hitintills försökt tjäna pengar på ditt verk(?) Så sammanfattningsvis kan man säga att det du kan göra nu är bara att maila/inboxa/anmäla till de som lagt upp låten och be de antingen byta till ditt namn eller ta bort låten. Skulle däremot Jean blanc släppa låten som en officiell remix och tjäna pengar på den så kan du anmäla honom för brott mot upphovsrättslagen. Länk till upphovsrättslagen: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19600729.htm
  5. Arrangera är inte det roligaste att göra med det måste göras. Jag brukar så fort jag känner att "detta gillar jag", arrangera lite t.ex. göra ett intro lite snabbt bara för att få lite struktur i det. Allt behöver inte vara perfekt på en gång utan bara för att snabbt få en helhet av låten. Sen när du har hela arrangemanget klart, då börjar det riktigt roliga med att finslipa allt och förbättra del för del. Tänk dig att låten kanske är uppdelad i 6 bitar intro, break, drop, break, drop, outro. Tröttnar du på att jobba med första droppet kanske du går till introt och leker med lite roliga beats. När du jobbar med introt kanske du kommer på något som skulle vara fett att ha med i andra breaket osv osv. Detta funkar för mig iaf men som ovanstående sa så ibland måste man "slänga"(Radera den för guds skull inte) låtar där man känner att man inte kommer längre eller att man tycker att den inte duger.
  6. Det är någon organ pluck. Vet inte riktigt hur jag ska hjälpa dig att hitta en då jag använder logic :/
  7. Hej Johanna! Blev mycket nyfiken på att lyssna på det du gjort av ditt inlägg. Kan nog komma med lite tips och idéer och förhoppningsvis hjälpa dig lite på traven! Lägg gärna upp en länk här i tråden på något du gjort då det blir enklare för folk som bara tittar förbi att nappa(Folk är lata) 🙂
  8. Mixen kan jag tyvärr inte ge någon kritik på då jag är hemma och sitter med vanliga hörlurar. Men jag gillar melodin och soundet. Dock saknas det lite drag tycker jag. Jag skulle använt en lite hårdare och rispigare bas. Melodin i droppet blir lite väl upprepande också, försök gör den lite längre och varierande, det blir lite som en loop nu. Sen padsen och sawsen du har i bakgrunden i droppet, försök hitta på någon melodi till dom också som passar den blir lätt väldigt platt och förutsigbar. Men det kan absolut bli något 🙂 v.h. edit Låter lite som tommy trashs gamla spår the end och future folk! Försök gör något liknande av det kanske?
  9. Jag använder en thunderbolt display 21". Det blir som på macbooken fast större. Förstår inte riktigt vad du menar med att allt får plats men jag upplever det som att allt får plats på macbooken också bara att arrange och piano roll blir störra dvs att man ser mer.
  10. Hur har du placerat monitorerna i rummet? Att monitorerna inte har samma bas som datorhögtalare 5.1 med sub är ganska självklart men som du framställer problemet så verkar det som att det knappt är någon low alls med monitorerna. När jag producerar/mixar brukar jag hoppa mellan monitorerna, stereoanläggning m. sub och iphonehörlurar just för att få olika vyer på mixen. Dock tycker jag att det är skönt under produktionen att slippa sub-basen då man
  11. Det är en effect som kallas gater om jag minns rätt. Finns en VST som heter db glitch som du kan använda dig av!
  12. Håller med, innan du börjar lägga pengar på dyr utrustning. Ställ dig frågor likt dessa! Har jag bra taktkänsla? Är någorlunda musikalisk? Kan jag lätt höra om en person sjunger falskt? Har jag tiden som krävs för att bli duktig? Att börja producera musik och dj:a kräver både tid och pengar. Det värsta du kan göra är att börja med att köpa "halvbra" utrustning. Är du osäker? Börja med att testa T.ex. Virtual dj och dja lite. Testa FL studio och lek runt lite. Känner du att detta är som gjort för dig? Köp ett par ordentliga monitorer plus ljudkort. 2 spelare och en mixer!
  13. Vill du börja DJ:a eller producera musik?
  14. Jag är absolut ingen expert men skulle nog säga att fokusera inte på få din mix att låta hög. Använd en preset om du känner dig osäker. Sen att Axwell och sick induvidiuals I am låter högre än din egen låt är för att den är mastrad. Mitt tips är att inte snöa in dig för mycket på att få dina enskilda instrument att låta högt. Fokusera på att få en bra stereobild och en in fin ljudvolym så du har bra med utrymme inför när du ska mastra. Åter igen så är jag ingen expert utan hemmaproducent och detta är endast min egen åsikt.
  15. För att få upp remixer på spotify måste du ha rättigheter till det! Dvs du kan inte lägga upp en bootleg på spotify.
  16. Intressant! Detta är faktiskt inget jag stött på förut och ärligt talat kommer jag inte på någon perfekt benämning på vad du gjort. Det du kan göra är dock att döpa det till en Bootleg vilket i runda slänger är en låt där du använt element från ett verk du inte har rättigheterna till. Zedd - Clarity/"Anders- Anders låt"(Henkoo Bootleg) Eller bara använda dig av benämningen "Mashup" vilket antyder på att du blandat två låtar sen att du lagt till egna komponenter kommer väll inte riktigt fram då. Zedd - Clarity/"Anders- Anders låt"(Henkoo Mashup) Allt detta beror ju på hur seriöst du ska "släppa" låten. Antar att du ska lägga upp den på soundcloud/youtube. I sådanafall spelar namnet inte så jättestor roll egentligen och du skulle helt enkelt bara kunna skriva: Henkoo - Clarity/"Anders låt", eller något dylikt!
  17. Jag jobbade i fl studio i 2 år innan jag sommaren 2012 bytte till logic på grund utav byte till mac. Jag kan börja med att säga att jag föredrar logic framför fl studio. I början var det lite ovant då det är lite två olika arbetssätt tycker jag. Men när du väl lärt dig hur du jobbar i logic så kommer du helt klart föredra arbetssättet i logic. Ser egentligen inget som var bättre i fl studio förutom att jag gillar peak controller. Listar nedan vad jag tycker är bättre i logic: - Ljusare och bättre projektöverblick -Lättare att arrangera sitt project -Bättre hantering av samples -Lätthanterligare mixer -Kommer med mycket plug-ins (som faktiskt är väldigt användbara när du söker det simpla grejerna!) Detta är typ det jag kommer på nu! Ang tutorials så använde jag mig av en guide som jag hittade här på forumet. Ska försöka leta upp den!
  18. För er som vill använda Logic Pro X med en äldre dator som inte stödjer senast OS så går det. Man ändrar en kod i en fil. Googla så finns det säkert guider!
  19. Din soundcloud låter mycket intressant! Vilket program arbetar du i?
  20. Tack för svaren! med lite mer kött på benen kring compressorn lyckades jag 🙂
  21. Hej, Är ganska ny med logic efter att ha övergått från FL studio. Har till att börja med en generell fråga: Är det okej att göra sidechain med logics egna compressor eller ska man köpa en tredjeparts compressor? Om logics egna funkar utmärkt kommer här min fråga. Jag har följt olika guider för hur man skapar en sidechain i compressorn och lyckas få till det bra. Problemet är dock att i de bitarna i låten där jag har sidechain blir volymtopparna mycket lägre än där jag inte har sidechain och lyckas inte få så att volymtopparna är desamma oavsett om sidechain är "aktiverat" eller inte. Hur löser jag detta? Har någon tips på guide där någon förklarar grundligt hur compressorn fungerar?
×
×
  • Skapa ny...