Jump to content

Jamolir

Medlem
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Jamolir

 1. Att ha analog hårdvara men styra det digitalt ligger ju helt rätt i tiden. Hade de bara integrerat det som en plugin i den DAW du jobbar i så hade det ju varit en no-brainer..
 2. Jeez! Såg inte denna tråden förrens nu...! Jag kommer gärna oxå om det finns plats.
 3. Avsevärd skillnad men det måste väl ha varit något fel på original kapseln..? Hur som helst måste det väl kännas som om det var väl värt pengarna?
 4. Ja, sju dagar är det så man hinner ju med en del..
 5. Ja helt billigt är väl fel att säga men jag tror att jag kommer ha stor nytta av det. Plus att man får träffa likasinnade från hela världen! Man får räkna med att det kostar mellan 30-50 tusen. Inkl logi och mat. Et voilà
 6. Ja, jag tror verkligen det blir en höjdare!
 7. Eller hur!!?! Han har mycket intressanta filosofier kring kompression bland annat. Och han kan sitt mellanregister..
 8. Södra Frankrike, i en studio som heter Le Fabrique. Kolla www.mixwiththemasters.com
 9. Tjo! Är det någon här som har varit eller skall på ett MWTM Seminarium i år? Jag skall åka i slutet på April för en vecka med Jack Joseph Puig och det hade varit kul att höra andras erfarenheter. Må väl! /Marcus
 10. Var hos Recordia i Varberg idag, Fredrik berättade att dem bänktestade med en Mac Pro 3,1. 1200 pluggar, inga problem... inte de tyngsta pluggarna men ändå.. Stabilt!
 11. Jag är nog benägen att hålla med.. Dom har knappast lyssnat på alla bidrag.
 12. Jaha ja... Det var ju en udda skara vinnare, men med det sagt så hade 1:a platsen en mix med mycket driv i.. Era reaktioner?
 13. Håller med föregående talare... Det är inte ledningen som driver detta forum. Det gör vi... Vad i din mening hade varit en förbättring?
 14. Har lite svårt att se poängen med det om du bara låter det passera igenom. Är väl lika stor förändring som att låta det rulla genom först Pro Tools och sen Logic..? Hela grejen med Mixbus är ju att det emulerar analogt, men då måste du se till att "bordet" får jobba precis som det görs på "riktigt", The reder the better som det heter. Pressar man bussarna och masterbussen så kommer iallafall denna DAW till sin fulla rätt. Sen HUR det färgas är ju en smaksak. Jag kunde inte höra någon skillnad, sitter dock med hörlurar av något tveksam kvalité så det är möjligt att det är någon ynka skillnad men inte för mig. Vill inte racka ner på dig, tack för att du gjorde jämförelsen men i mitt tycke så hade det varit mer matnyttigt med en jämförelse mellan Mixbus och valfri masterbus kompressor plugin där tröskelvärdet och ration står på en lika nivå.
 15. Gött! Låt oss veta vad du tycker!
 16. Jag kör med trackball istället för mus. Men alla har vi olika preferenser och det ena är inte sämre än det andra.. Men scrollhjul som är klickbart är att föredra framför 3 musknappar. I min mening..
 17. Visst är det så, man har ju sitt plugg bibliotek och så länge det är VST, AU eller UA så hänger det ju med... Protools användarna som behöver installera VST versioner bara..
 18. Jag kollade en del på youtube innan faktiskt. mycket matnyttigt där. Det är essential paketet, 3d delay och Gverb+ Inte en aning om Midi...
 19. Nä det är ju så... Fast å andra sidan så ca 800:- för både pluggar och program är ju knappast dyrt...? Och i mitt fall som kör UAD så har jag ju mina egna pluggar som funkar fint.
 20. Inga pluggar ingår. Du har på varje kanal, 3 bands EQ (svepbart), Limiter, Kompressor, Leveler. På varje Buss och Master sitter det en Tape emulator. Köp till ett plugin paket för 500 spänn med reverb och liknande eller kör dina VST, AU eller UA pluggar. Done deal!
 21. Jag sparade den på skrivbordet när jag tankade ner den, installerade och körde igång programmet. Tog därefter bort filen och det funkar fortfarande.
 22. Om du skall ha ett bord med ca 48 kanaler, dynamics osv på varje kanal OCH recall så pratar vi bord för allt mellan 3-500.000:- Kanske finns billigare att hitta men nästa nackdel med analogt är att det måste underhållas... Hela tiden... Görs inte det så kan det bli dyrt. Och för att inte prata om hur mycket ström dom tar... Men jag föredrar att köra analogt även om det inte låter så... Jag hyr in mig i en större studio och betalar för tiden jag är där och har tillgång till det mesta man kan önska sig. Helt klart bättre än att köpa eget.
 23. Jag brukar sitta vid ett SSL6000E med ett Protools 10HDX i ryggen när jag mixar en del projekt och det låter riktigt bra. Meeeeen.... Recall is a bitch! Jag har ett A4 för varje kanal där jag får plita ner alla settings, tar ungefär en timme efter att mixen är gjord och man kan börja på nästa. Så analogt är bra mycket mer omständigare än digitalt. Men jag som du föredrar att ha alla kanalerna framför mig även om det kräver lite mer jobb.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.