Jump to content
Annons

maxmixmaster

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej, Som jag tolkar det du skriver är ni två som komponerat/skrivit låtarna tillsammans på olika sätt. I detta fall tycker jag då man gör en 50/50 split mellan er båda. Är man fler personer som sitter med i rummet när låtarna skrivs, som har för avsikt att delta i skrivandet delar man lika även här.
  2. Nej, upphovsrättslagen träder i kraft då idén till det musikaliska verket uppkommit. Både utövares, kompositörers och textförfattares rättigheter etc. åtnjuter alltså en form av upphovsrättsligt skydd. Det finns dock ingen garanti mot att någon "plagierar" eller inspireras av ditt verk och skapar ett liknande alster.
  3. Jag tycker att skyddstiden bör gälla till (den sist avlidne) upphovsmannens dödsår. Att man enligt svensk lag beslutat att hålla så starkt grepp kring skyddstiden tycks vara lite kontroversiellt. Man ska även vara medveten om att upphovsrätten till ett verk har det, ur tidsaspekt, starkaste skyddet. Anledningen till att man har en lång skyddstid beror på att man vill ge upphovsmännen en garanti för att inte någon annan ska stjäla musiken och ta på sig äran till verket. Givetvis vill man motverka att verket olovligen kopieras eller sprids till en plats där allmänheten kan ta del av verket vid den tidpunkt de själva väljer utan tillstånd. Men även förhindra möjlighet att tjäna pengar på någon annans bekostnad, förvanska verket eller kränka upphovsmannens konstnärliga heder. Skulle skyddstiden reduceras och gälla i 10-25 år från det att verket offentligtgjorts för första gången, skulle andra utomstående alltså kunna tjäna pengar på en annan människas arbetsprestation. De skulle utan juridiska hinder ta på sig äran för det nya verket och stampa den ursprunglige upphovsmannen på fötterna. Inte nog med det skulle den inavlade musiken garanterat minska kreativiteten i det andliga skapandet och sluta uppmuntra kulturarbetare att arbeta med musik.
  4. Lycka till i alla fall.
  5. Jag tycker också det är en bra låt du gjort, pianot låter super. Trummorna känns lite plastiga, de känns inte så levande. Jag tycker också att sången inte prickas korrekt på alla toner, men i huvudsak är den bra. Körerna var också bra, jag gillar dem mycket. Jag tycker harmonica mike uttrycke sig bra, helt klart en oslipad diamant med potential. mvh/ Max
  6. Att ett kontrakt aldrig ska vara till någons fördel kan man disskutera. Ett avtal mellan två avtalsparter (exempelvis konsumen och näringsidkare) bygger på en gemensam överenskommelse. I verkligenheten innebär det att när båda parterna godkänt avtalets villkor, kommer avtalet till stånd. Avtalet (precis som andra lagar) kan anses ogilltiga om de inte har någon verklighetsförankring eller är överdrivna. Enligt vad hygienteknikern skrev tidigare, anses inte det svar han fick från skivbolaget vara ett avtal. kontraktet i sig behöver nödvändigtvis inte innehålla en sådan avtalspunkt.
  7. Egentligen finns det väl ingen lag som säger att man inte kan skriva så heller, avtal eller kontrakt kan väl skrivas efter vilka villkor som helst, eller?
  8. Bra, då är jag med i svängarna =) många musiker kämpar ju faktiskt för att få ut sin musik gratis och då är ju detta en betydligt bättre möjlighet. Lycka till!
  9. Grattis Djonas! Jag vill inte vara fräck på något sätt, men jag har själv kollade igenom deras kontrakt och tyckte personligen att vissa saker var lite överdrivna. Har du fått juridisk rådgivning innan du skrev på? mvh/ Max
  10. Jag har själv problem med att exportera hela audiospår i Cubase på en och samma gång. Att sitta med en 50-spårs produktion och exportera spår för spår kräver att man måste sitta vid datorn väldigt lång tid. Skulle uppskatta hur man gör detta, har själv letat igenom de flesta funktionerna. Jag vet att det fungerar i Protools, Sonar och Logic men självklart lyckas jag inte i Cubase SX2.
  11. Du kanske spelar in med för låg samplingsfrekvens (dålig återgivning av höga frekvenser) eller så kan ad/da-omvandlaren vara den felande länken.
  12. Pusa: Vad händer om du provar höja audiobufferten, kan vara asio som spökar. Låter himla konstig asså...
  13. Har du lagt på pitcheffekten i realtid, eller efter det att du spelat in gitarren som audio?
  14. Ganska bra melodi, men din mixning är tyvärr riktigt usel. Tycker du ska bygga vidare på denna i alla fall.
×
×
  • Skapa ny...