Jump to content
Annons

JLindberg

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Hej! Jag har ett litet problem. Jag har en Nexus synth vars volym automation är satt så den ska "fejdas" in. Problemet är att det klickar/brusar till snabbt när synthen startar. då är alltså volymen för den i bott. Finns det någon bra lösning? Har haft detta problemet tidigare vilket resulterade i att jag fick bounca ut första biten, klippa bort klicket och importera den igen. Såg inte särskilt vackert ut i tidslinjen. Så snälla hjälp!
  2. Tack för båda svaren! Wellness Music: Kompassen är utom räckhåll så det är lugnt 🙂 Andrahandsvärdet vet jag inte riktigt, många vill gärna ha stereo med radio i båten men förstår vad du menar! Tack för tipset om kabelarea! Guitar Nilsson: Menar du typ en sådan här subwoofer: http://biltema.se/sv/Bil---MC/Bilstereo/Hogtalare/Subwoofer-8/ ? Det är Biltema jag vet, men den lådan har fått ganska bra feedback ändå. JBL skall kollas in!
  3. Hej! Först, visste inte riktigt vart jag skulle lägga den här tråden men blev här. Är det fel? Jag ska installera ljud i min båt. Hade tänkt två högtalare och en bas. Nu har jag lite frågor om placering. Basen hade jag tänkt monter längs bak i båten. Under soffan är ett utrymme för tank och två avskilda "boxar" för t.ex. batteri. Ett av dessa utrymmen är ledig och jag hade tänkt ha en mellan 6- och 8 tumsbas. Vad bör jag tänka på? Ska jag behandla utrymmet med någon akustik? Annars är det ju bara glasfiber. Andra frågan. De "vanliga" (förmodligen 6,5") högtalarna vill jag placera ungefär i fothöjd (endast för att det är lättast där haha) men nu undrar jag om det kommer bli dåligt ljud om dom är placerade i fothöjd/ankehöjd? Tack på förhand!
  4. Japp, han använder SSL kompressorer. Har dock kommit en bra bit på vägen tycker jag. Sidechainar mycket och får till det ganska bra faktiskt 🙂
  5. En 1 år gammal Macbook. Fick den för 4550, sjukt nöjd. Min första mac också. 2 GB i ram. Kanske ska stoppa i 4. Har inte bestämt mig 😄
  6. NanoKontrol är en MIDI-kontroller. Så den kan mappas med alla musikprogram som stödjer MIDI, vilket i stort sett alla gör.
  7. Mjo, men det hade varit gött med ett tips på vägen, hehe.
  8. Tack men vet dock inte vilken av deras video jag ska kolla, de är ju så långa..
  9. Hej! Först vill jag säga att jag inte var helt säker på vart jag skulle posta denna tråd men blev här ändå. Jag försöker få till de där pumpande slingorna i house. Exempel: http://www.youtube.com/watch?v=yURLinzgqmQ Runt 1:30. Har försökt med att köra min melodislinga och lägga på dubbla kickar med supermycket bas, basslingor och sidechain grejer. Men får ändå inte till det! Har inte heller hittat någon tutorial som behandlar detta... Hjälp mig! /JLindberg
  10. Söker samma!! 🙁 Har försökt med ett samplat piano med massa reverb o grejer men får ändå inte till det episka 🙁🥰
  11. Kjell och Company har två olika MIDI-interface. Båda till bra pris enligt mig. http://www.kjell.com/?item=38394&path= Liknar den du postade, dock ej USB utan SB. Men jag tror du har det på din dator ändå (eller?). http://www.kjell.com/?item=38159&path= UDB Interface. Lycka till!
  12. Jag men det låter väldigt dåligt då. Liksom att ljudet är på topp först och sen jättesnabbt går ner.
×
×
  • Skapa ny...