Jump to content
Annons

Biffpop

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Biffpop

    Är detta jordbrum?

    Lite osäker på var denna fråga ska läggas, men mikrofonavdelningen kändes mest relevant. Jag är i startgroparna i att börja spela in spelvideos från min xbox 360. Har köpt en "Hauppauge HD PVR 2 gaming edition" som är en burk som man kopplar in mellan xboxet, tv:n och datorn. HDMI från xbox in i Hauppauge och HDMI från Happauge till tv:n. Mellan Hauppauge och datorn är det en usb-sladd vilket gör att jag kan fånga både ljud och bild från det som xboxen spelar upp på tv:n. Det följer med en programvara till Happauge som heter "Happauge Capture". Detta program spelar alltså in både bild och ljud från xbox. Man kan även spela in speaker-röst till det man fångar med programmet. Det är här det strular för mig. Jag använder ett Turtle Beach X12-headset vars mikrofon duger gott för speaker-röst till en youtubefilm. Headsetet har en kabel som delas upp i tre sladdar; 1 mik, 1 hörlur och en USB för strömförsörjning. För att få ljudet in i hörlurarna kopplar jag en 2xRCA - 3,5 mm hona i tv:ns RCA-utgång och i honan kopplar jag in headsetet. Mikrofonsladden från headsetet går in i datorns 3,5 mm mikrofoningång. Direkt då jag kopplar in det på det sättet hör jag i lurarna ett svagt missljud i bakgrunden, ett irriterande brum. Efter att jag testat spela in och lyssnar på inspelningen har det brummet 10-dubblats och lägger en äcklig ljudmatta på det hela. Jag har märkt att brummet blir kraftigare om jag tar strömförsörjningen (USB) till lurarna från datorn istället för xbox, men det finns med oavsett. Alla enheter ligger på samma uttag så egentligen borde det inte vara jordbrum, eller hur? All utrustning är inne i ett mediaskåp med router, apple-tv + en massa annat. Har dock prövat att göra alla enheter som inte används till inspelningen strömlösa, men brummet ligger fortfarande kvar. Jag använder lap-topens egna ljudkort vilket förstås inte håller någon hög kvalité, men så här dåligt ska det inte låta. Jag har ett externt M-audio fasttrack pro också, men skulle vilja slippa använda det. Vore så enkelt om det fungerade tillfredställande på det sättet som jag förklarat ovan. OM jag inte får det att fungera så får jag nog testa med M-audio iaf. Då väcks en annan fråga. Vilken adapter ska jag använda för att få 3,5mm-utgången från headsetet till M-audio. Fungerar det med en 3,5mm till (stor) tele och gå in i instrumentingången på ljudkortet, eller ska jag omvandla den till xlr? Många frågor blir det 🙂 Hoppas någon har en aning om hur jag kan lösa det.
  2. Ja, det visade sig att effektauxarna ligger post-fader som default. Tack! Är dock fortfarande intresserad av en lösning på fråga 1.
  3. Hej hej! Har två frågor om M7CL-bordet. 1. Jag skulle vilja lägga en kompressor på en grupp mikrofoner. Hur gör jag? Har prövat göra DCA-grupper, men dom grupperna kan man ju bara styra volymen på om jag förstått det rätt. 2. Hur skickar jag reverb till monitor? En sångare vill till exempel ha reverb i sin monitor. Så här har jag tänkt: Jag skickar hans mikrofon till tex. mix 15 där jag har lagt ett plate reverb. Sen trycker jag på "ST IN"-knappen på bordet så jag får upp effektreturerna. Sen skickar jag ut "ST IN 3" till Mix 1 som är hans monitorsystem, men ingenting händer. Vad gör jag för fel? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...