Jump to content
Annons

Taffy

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Tja! Vårt gamla "plojband" Happy Hour har spelat in ca 20 låtar som behöver mixas. Stilen är punk/rock, men vissa låtar stretar åt lite olika håll. Har vi någon aspirant här som har tiden att ta sig an detta projekt? Jag la upp en låt på soundcloud som ni kan lyssna på, så vet ni lite vad det handlar om:)
  2. Grymt! Jag har faktiskt mailat dig för en stund sedan?
  3. Jag undrar om här finns någon grym studioman som kan komma hem till mig och lära/undervisa mig att bemästra mixningen i min ”studio”? Jag bor i Veddige, precis utanför Varberg, så GBG ligger nära till hands. Jag behöver bli bättre på att mixa med mina förutsättningar här hemma, och jag kommer inte vidare utan proffesionell hjälp. Vi gör allt i cubase, och musiken är i grunden punk, men med vissa utsvävningar. Jag betalar vad det kostar... Rätt hjälp är ovärderlig:)
  4. Taffy

    Kompressor till sång

    Skall investera i en kompressor (hårdvara) till sånginspelningar! Använder en Peluso 2247le i en vintage design m81d, mytek adc196, pro tools o div... Har kört med mjukvara innan, men efter att prövat komressor direkt på inspelningen blev jag såld! Pristaket är för närvarande runt 6k, begagnad eller ny spelar ingen roll. Rör eller inte spelar kvitta, då det blir min första kompressor, så jag vet inte vad jag jagar riktigt. Alltså blir det svårt att förklara vad jag är ute efter. Viss färgning skadar dock ej! Tror att detta forum kan ge mig några smaskiga tips, baserat på erfarenhet och eget omdömme! STAY FÅLL
  5. Taffy

    Mackie D8B

    Detta har jag också funderat på! Har planer på att investera i ett d8b bord, för att få lite av den nästan bortglömda feelingen! Finns här någon fantast som kan reda ut dilemmat?
  6. Jag hyr ut ett litet hus på Österlen! Gissa om jag blev chockad när Timo Tolkki (ex-Stratovarius) och Andre Matos (ex-Angra) ringde och bokade in 2 veckor i januari förra året!!! De skulle spela in sången till sitt nya projekt Symfonias debutalbum, och ville jobba i ostörd miljö! På köksbordet rigga de upp sin dator och övriga utrustning, och med hjälp av några micstativ från mitt förråd hängdes där upp filtar sidan om deras Manley microfon mitt i rummet. Sen körde dom på där dygnet runt i två veckor tills all sång var inspelad! De tacka artigt för sig, skrev in tack till mig i konvolutet till skivan, och resten är historia! Mer avanserat behöver det tydligen inte vara så länge man har koll på vad man gör! Ps! Naturligtvis försökte jag byta hyran mot gitarrlektioner av Timo, men han svara kallt att han hellre batalde dubbel hyra! DS!
  7. Hoj! Skaffa en sennheiser md421 och kombinera isåfall med en 57a... En nästan oslagbar kombination tycker jag!
  8. Tack för ditt erbjudande, medn jag köper ett nytt!

  9. tja! såg att du ville ha ett Hammerfall kort? jag har ett som jag skulle kunna tänka mig att sälja :)

  10. Tack för alla tips!!! Jag tror att jag satsar på ett hammerfall! Det var ju precis dom kvaliter jag sökte på ett ljudkort, men icke hade jag nån koll på det! Nu ska här produceras musik!!!
  11. Jag har en stationär PC som jag har fått byggd till studiosammanhang... Sådana kort har jag ingen erfarenhet av, det måste jag kolla upp! Där kan vi kanske ha en vinnare med tanke på min övriga rigg med externa preamps och AD
  12. Tack för visat intresse!!! Anledningen till firewire är bara den att jag alltid har använt mig av det, aldrig USB! Det har ju alltid hetat att det ska va bättre, men idag är det väl vilket som...
  13. RME FIREFACE 400 har jag faktiskt funderat på! Är där en bra DA-omvandling? Är det i samma klass som digi 003, eller rent av vassare?
  14. Tack för ditt svar! Ja, det är stereoversionen, Mytek Digital Stereo96 ADC... Jag tänkte köra firewire, och hålla mig till PC tills den visar sin negativa sida, då jag aldrig haft problem med det förut. Jag är också inne på att det nästan kvittar viket ljudkort jag införskaffar, så länge det har midi och digitalingång... Men jag vill ju dock ha en bra DA-omvandlare till min lyssning! Tacksam för tips som ni tror skulle passa mina "kompromisslösa krav", hehe... //Taffy
×
×
  • Skapa ny...